Vivien ზამთრისთვის საოცარი წასახემსებლების 3 რეცეპტს გთავაზობთ. ასე ცივ სეზონზეც მაგიდაზე ბევრი ვიტამინი იქნება. ბოსტნეულის კონსერვი გასაოცარი არომატით მაშინვე ზაფხულში დაგაბრუნებთ. კომფორტულად მოეწყვეთ და წაიკითხეთ, როგორ მოხუფოთ გემრიელი სალათები ზამთრისთვის. მომზადების ინსტრუქცია ძალიან მარტივია. დიდხანს ხარშვა საჭირო არაა. 45 წუთი საკმარისია, რომ გემრიელი წასახემსებელი მოამზადოთ.
როგორ მოვხუფოთ გემრიელი სალათები ზამთრისთვის
1. ბულგარული წიწაკის და ბადრიჯნის სალათი
ინგრედიენტები:
- 12 ბულგარული წიწაკა (საშუალო ზომის)
- 9 ბადრიჯანი (საშუალო ზომის)
- 1 ს/კ ძმარი
- 1 ჭიქა მზესუმზირის ზეთი
- 1 ჭიქა შაქარი
- 1,5 ს/კ მარილი
- დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
- ოხრახუში გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ბადრიჯანი კარგად გარეცხეთ. ქაღალდის პირსახოცით გაამშრალეთ. ბადრიჯანი სიგრძეზე გაჭერით და მარილი მსუბუქად მოაყარეთ. 15 წუთით გააჩერეთ. ისევ გარეცხეთ. ბოსტნეული კუბებად დაჭერით.
- ბულგარულ წიწაკას თესლი მოაშორეთ. პატარა ზოლებად დაჭერით.
- პომიდორი გარეცხეთ და დაჭერით, შემდეგ ხორცსაკეპში გაატარეთ. ბოსტნეული ღრმა თასში აურიეთ. შაქარი და მარილი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.
- ზომიერ ცეცხლზე მოათავსეთ. მზესუმზირის ზეთი დაასხით და ადუღებამდე მიიყვანეთ.
- საშუალო ცეცხლზე 15 წუთით მოთუშეთ. ოხრახუში გარეცხეთ და დააქუცმაცეთ. ოხრახუში და შავი წიწაკა ბოსტნეულს დაუმატეთ. 9 %–იანი ძმარი დაასხით და კიდევ 5 წუთით ცეცხლზე გააჩერეთ.
- მზა სალათი სტერილურ ქილებში გადაანაწილეთ. გამოყოფილი წვენი დაასხით. ქილები თავსახურებით მოხუფეთ. გადააბრუნეთ. პირსახოცში შეფუთეთ და ოთახის ტემპერატურაზე გასაგრილებლად გააჩერეთ.
2. სალათი „პარამონიხა“
ინგრედიენტები:
- 0,5 კგ ბულგარული წიწაკა
- 0,5 კგ პომიდორი
- 1 ჭიქა შაქარი
- 1 ს/კ მარილი
- 0,5 კგ ყაბაყი
- 0,5 კგ სტაფილო
- 2 ს/კ ძმარი
- 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 0,5 კგ ხახვი
- დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ბოსტნეული კარგად გარეცხეთ. ბულგარული წიწაკა და ყაბაყი მსხვილ ჩხირებად დაჭერით, სტაფილო – ზოლებად, პომიდორი – სურვილისამებრ, ხახვი – ნახევარ რგოლებად.
- ბოსტნეული ღრმა თასში აურიეთ. დაფქული შავი წიწაკა, შაქარი და მარილი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. 2 საათი ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.
- ბოსტნეულის ნარევი ზომიერ ცეცხლზე მოათავსეთ. მზესუმზირის ზეთი დაასხით. ადუღებამდე მიიყვანეთ. საშუალო ცეცხლზე 15 წუთით მოშუშეთ.
- სალათი ცეცხლიდან გადმოდგით. სტერილურ ქილებში გადაანაწილეთ. თავსახურები მჭიდროდ დაახურეთ და გადააბრუნეთ. შეფუთეთ და სრულ გაგრილებამდე გააჩერეთ.
3. სალათი „მონადირული“
ინგრედიენტები:
- 0,5 კგ თეთრი კომბოსტო
- 0,5 კგ ბულგარული წიწაკა
- 1,5 კგ პომიდორი
- 0,5 კგ კიტრი
- 0,5 კგ სტაფილო
- 1,5 ს/კ მარილი
- 0,5 ჭიქა შაქარი
- 0,5 კგ ხახვი
- 4 ს/კ ძმარი
- 0,5 ჭიქა მზესუმზირის ზეთი
- დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
- 5 დაფნის ფოთოლი
მომზადების წესი:
- ბოსტნეული კარგად გარეცხეთ. ბულგარული წიწაკა და სტაფილო ჩხირებად დაჭერით, ხახვი და კიტრი – ნახევარ რგოლებად, პომიდორი – პატარა კუბებად. კომბოსტო წვრილად დაჭერით.
- ბოსტნეული ღრმა თასში აურიეთ. შაქარი, მარილი, შავი წიწაკა და დაფნის ფოთოლი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. პირსახოცი დააფარეთ და 1 საათით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.
- ცეცხლზე დადგით. ადუღებამდე მიიყვანეთ. მზესუმზირის ზეთი დაასხით და სუსტ ცეცხლზე ნახევარი საათით თუშეთ, პერიოდულად აურიეთ. 9%–იანი ძმარი დაასხით და აურიეთ. 1 წუთის შემდეგ ქურიდან გადმოდგით.
- სალათი სტერილურ ქილებში გადაანაწილეთ და მოხუფეთ. ქილები გადააბრუნეთ. თბილად შეფუთეთ და სრულ გაგრილებამდე გააჩერეთ.
გირჩევთ, რომ სამივე სალათის რამდენიმე ქილა ზამთრისთვის მოხუფოთ. ასე მრავალფეროვანი წასახემსებელი გექნებათ.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს