ბადრიჯნის კონსერვს ბოშა ქალის რეცეპტით ვამზადებ. მდიდრული გემო აქვს

1234

ბოშა ქალის რეცეპტით მომზადებული სალათი „ბადრიჯანი პომიდვრით ზამთრისთვის“ საკმაოდ საინტერესოდ გამოიყურება. ინგრედიენტების კომბინაცია შეუდარებელია. გულწრფელად გეტყვით, რომ მომზადებას დრო და ძალისხმევა სჭირდება, მაგრამ შედეგი ამად ნამდვილად ღირს. Vivien გიზიარებთ ბადრიჯნის, წიწაკის და პომიდვრის სალათის მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას. საოცრად გემრიელი ცხარე წასახემსებელი გამოდის!

კონსერვი ბადრიჯნით და პომიდვრით

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ბადრიჯანი
  • 2 კგ პომიდორი
  • 1 თავი ნიორი (100 გ)
  • 10 ტკბილი წიწაკა
  • 2 ს/კ ძმარი (9%)
  • 0,5 ჩ/კ შავი წიწაკა
  • 6 ს/კ შაქარი
  • 2 ს/კ მარილი
  • 1 კონა კამა
  • 200 გ ზეთი შესაწვავად

მომზადების წესი:

  1. ნიორი გაასუფთავეთ და დააბლენდერეთ. კამა წვრილად დაჭერით.
  2. ბადრიჯანი გარეცხეთ და დაახლოებით 1-1,5 სმ სისქის რგოლებად დაჭერით. ბადრიჯანი ცხელ ტაფაზე მცენარეულ ზეთში ორივე მხრიდან შეწვით.
  3. წიწაკა გაასუფთავეთ და ოთხად დაჭერით, ყუნწი და თესლი წინასწარ მოაშორეთ. წიწაკა ცხელ ტაფაზე მცენარეულ ზეთში ორივე მხრიდან შეწვით.
  4. პომიდორი გარეცხეთ და ოთხად დაჭერით. ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ. პომიდვრის პიურე ქვაბში ჩაასხით და ქურაზე დადგით. სუსტ ცეცხლზე ადუღების მომენტიდან 30 წუთით ხარშეთ. ქვაბს ნიორი, მწვანილი დაუმატეთ. მარილი და შაქარი დაუმატეთ. მსუბუქად აურიეთ. შავი წიწაკა და ძმარი დაუმატეთ. ადუღებამდე მიიყვანეთ.
  5. ქილები თქვენთვის მოსახერხებელი მეთოდით გაასტერილეთ. თითოეულ ქილაში 4 ნაჭერი ბადრიჯანი და 2 ნაჭერი წიწაკა ჩადეთ. 2 ჩამჩა პომიდვრის სოუსი დაასხით. კვლავ 4 ბადრიჯანი და 2-3 წიწაკა ჩადეთ. სოუსი მოასხით. კიდევ ერთი ფენა დაუმატეთ. ზედა ფენა პომიდვრის სოუსი უნდა იყოს. ჩანგლით ჩატუმბეთ.
  6. ქილები სტერილური თავსახურებით მოხუფეთ. გადააბრუნეთ, საბანში სრულ გაგრილებამდე შეფუთეთ. ბნელ, გრილ ადგილას შეინახეთ. გემრიელად მიირთვით!

ამ რეცეპტით ბადრიჯნის კონსერვის მომზადებას დასვენების დღეებში აუცილებლად ვცდი. დედაც თითქმის ასე აკეთებს, ოღონდ სოუსის გარეშე, შემწვარი პომიდვრის რგოლებით, ყველაფერს ნივრის ფენებში აწყობს, ძმრის და შაქრის გარეშე! სოუსით მოხუფვას ვცდი!