დეიდამ ვაშლის მურაბის საფირმო რეცეპტი გამიმხილა. ვაშლის ნაჭრები ცუკატებს ჰგავს

945

როდესაც ბაღში ვაშლი მწიფდება, ოჯახის წევრები ამ ტკბილეულის მომზადებას მთხოვენ. ვაშლის ნაჭრებს ზამთრისთვის დეიდის საფირმო რეცეპტით ვამზადებ. ერთგვარი ვაშლის მურაბაა, მაგრამ თავად ვაშლი ცუკატებს ან მარმელადს ჰგავს. Vivien გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ სურნელოვანი ვაშლის მურაბა მთელი ნაჭრებით. 100 ქილაც რომ მოხუფოთ, მაინც საკმარისი არაა!

ვაშლის ნაჭრები ზამთრისთვის

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ვაშლი
  • 600-800 გ შაქარი
  • 0,5 ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
  • 10 გ ვანილი

მომზადების წესი:

  1. ვაშლი გარეცხეთ, მაგრამ არ გათალოთ. ეს მნიშვნელოვანია. ოთხად დაყავით, შუაგული მოაჭერით.
  2. ვაშლი თხელ ნაჭრებად დაჭერით, ზუსტად 3-4 მმ სისქეზე. შაქარი მოაყარეთ. პროპორციები დაიმახსოვრეთ: თითოეულ კილოგრამ ვაშლზე დაახლოებით 600-800 გ შაქარი დაგჭირდებათ. ფრთხილად აურიეთ, რომ ყველა ნაჭერი შაქარში ამოვლებული იყოს. 1 ღამით გააჩერეთ. ვაშლს წვენი უნდა გამოუვიდეს.
  3. ვაშლი თასში გადაიტანეთ და ქურაზე დადგით. ადუღების მომენტიდან 5 წუთით ხარშეთ, პერიოდულად აურიეთ. ცეცხლი გამორთეთ, თასს თავსახური დააფარეთ. 5-8 საათით გააჩერეთ, რომ ვაშლი სიროფში კარგად გაიჟღინთოს.
  4. კვლავ ქურაზე დადგით და ადუღების მომენტიდან 5 წუთით ხარშეთ. ამის შემდეგ თავსახური დააფარეთ და მთელი ღამე გააჩერეთ.
  5. დილით კვლავ ადუღების მომენტიდან 5 წუთით ხარშეთ. ბოლოს დარიჩინი ან ვანილი დაუმატეთ. თუ ვაშლი ძალიან წვნიანია, ხარშვის 4-ჯერ გაზრდა შეიძლება მოგიწიოთ. პარალელურად სტერილური ქილები და თავსახურები მოამზადეთ. ცხელი მურაბა ცხელ ქილებში გადაანაწილეთ.
  6. ზემოდან სიროფი დაასხით, სტერილური თავსახურებით მოხუფეთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ მოხუფვის შემდეგ ქილების გადაბრუნება საჭირო არაა. ქილები გრილ ბნელ ადგილას შეინახეთ. გემრიელად მიირთვით!

ვაშლის მურაბა ჩაიზე მისაყოლებლად შესანიშნავია. პერიოდულად ქილებს დარიჩინი, ფორთოხალი, ნიგოზი და ვანილი დაუმატეთ. არა მურაბა, არამედ გლინტვეინის ნარევი გამოდის!