ქლიავის პეროგის არომატზე კრაზანები მოფრინავს. ფიქრობენ, რომ ქლიავი აყვავდა

288

წინა კვირას ჩასასხმელი ცომით საოცრად გემრიელი ქლიავის პეროგი გამოვაცხვე. იმდენად წარმატებული რეცეპტი აღმოჩნდა, რომ თქვენც გიზიარებთ. წვნიანი ქლიავის სეზონი გახურებულია. საკუთარი თავის და ახლობლების განებივრება მოასწარით არომატული ცომეულით, რომელსაც ნაზი გაჯერებული გემო აქვს. თითებს ჩაიკვნეტთ!

გემრიელი ქლიავის პეროგი – ქლიავის პეროგი რომ გამოაცხოთ, სერიოზული კულინარიული უნარი საჭირო არაა. ცომი გააკეთეთ პრინციპით „ყველაფერი შეურიეთ და ფორმაში ჩაასხით“. ასეთ რეცეპტებზე ვგიჟდები, რადგან ცომეული ძალიან სწრაფად და მარტივად მზადდება. ტკბილეული დაგეხმარებათ, თუ მოულოდნელად სტუმარი გეწვიათ.

ინგრედიენტები:

  • 3 კვერცხი
  • 200 გ არაჟანი
  • 100-120 გ შაქარი
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ლიმონი
  • 525-550 გ ქლიავი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • მცენარეული ზეთი ფორმაზე წასასმელად

მომზადების წესი:

  1. არაჟანი შაქართან ერთად მსუბუქად ათქვიფეთ. მიქსერით ამის გაკეთება არ ღირს. არაჟნის ნარევს კვერცხი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ისევ ათქვიფეთ.
  2. ლიმონს მდუღარე წყალი გადაავლეთ და ცედრა გახეხეთ. ლიმონის წვენიც გაწურეთ. ეს ინგრედიენტები მომავალ ცომს დაუმატეთ.
  3. ხორბლის ფქვილი და სახამებელი აურიეთ. მშრალი ინგრედიენტები გაცერით და თხევად მასას დაუმატეთ. კარგად აურიეთ, რომ სქელი ერთგვაროვანი ცომი მიიღოთ.
  4. ქლიავი კარგად გარეცხეთ, შუაზე გაჭერით და თითოეულიდან კურკა ამოიღეთ. ასე ზუსტად 400 გრამ ახალ ხილს მიიღებთ.
  5. ღუმელი 180 გრადუსამდე გაახურეთ. ამ დროში საცხობ ფორმას ზეთი წაუსვით. თუ სილიკონის ფორმას იყენებთ, ცხიმის წასმა საჭირო არაა.
  6. მზა ცომი ფორმაში ჩაასხით და გაათანაბრეთ. ცომში ქლიავის ნახევრები ჩააწყვეთ, ნარევში ბოლომდე არ ჩატვირთოთ, რომ ქლიავი ოდნავ ჩანდეს. 180 გრადუსზე 35-40 წუთით აცხვეთ. მზაობა მშრალი ასანთით შეამოწმეთ.
  7. პეროგს ბოლომდე გაგრილება აცადეთ. სუფრაზე გატანის წინ შაქრის ფხვნილი სურვილისამებრ მოაყარეთ. მზადაა!

რედაქციის რჩევა – თუ ხელთ ქლიავი არ გაქვთ, სხვა სეზონური ხილი გამოიყენეთ. მაგალითად, გარგარით ან ატმით საოცრად გემრიელი და არომატული გამოდის. გარდა ამისა, ცომს ლიმონის ცედრა და წვენი შეგიძლიათ არ დაუმატოთ. მათ ნაცვლად ვანილი გამოიყენეთ. ცომეულს არომატული დარიჩინი შეგიძლიათ დაუმატოთ, თუ გიყვართ. სხვათა შორის, პეროგისთვის ქლიავი უფრო ძლიერ სასმელში შეგიძლიათ ჩაალბოთ (ვარიანტი უფროსებისთვის). ქლიავის პეროგის არომატზე კრაზანები მოფრინავენ, რადგან ფიქრობენ, რომ ქლიავი აყვავდა. ფრთხილად იყავით!