Vivien ბორშის მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას გიზიარებთ. ხარკოველმა ტურისტმა მიამბო, როგორ ბორშს ამზადებენ უკრაინაში, კერძოდ სლობოჟანსკში. გიზიარებთ იდეალური ბორშის მთავარ მახასიათებელს. ნოყიერი წვნიანის მისაღებად ბულიონი იდეალურად უნდა მოამზადოთ. ასეთი კერძი სადღესასწაულო სუფრაზე თამამად შეგიძლიათ გაიტანოთ, რადგან სტუმრებთან არ შეგარცხვენთ. ბულიონი მსუბუქად ცხიმიანი და მაქსიმალურად ნაჯერი უნდა იყოს. თუ ხორციან ბორშს ამზადებთ, ღორის ნეკნები იდეალურად უხდება, თუმცა ნებისმიერი უძვლო ხორცი გამოგადგებათ.
საინტერესო კერძი
ინგრედიენტები:
- 2 ლ წყალი
- 250 გ ახალი კომბოსტო
- 4 კარტოფილი (საშუალო ზომის)
- 2 ხახვი
- დაფნის ფოთოლი
- 350 გ ხორცი
- 2 სტაფილო
- მწვანე ხახვი
- 300 გ პომიდორი
- 30 გ გადამდნარი ქონი
- მწიკვი შაქარი
- 1 ჭარხალი
- სანელებლები გემოვნებით
- ნიორი
- არაჟანი
ამ რეცეპტში ხახვს ფურცლებიანად ვიყენებთ, რომ წვნიანს უფრო გაჯერებული წითელი ფერი მივცეთ. მთავარია, მწვანე ელემენტები მოაშოროთ და კარგად გარეცხოთ. კერძი ამით საეჭვო სუნს და გემოს არ მიიღებს.
მომზადების წესი:
- კარგად გარეცხილი ხორცის ნაჭრები საშუალო ცეცხლზე ხარშეთ. დუღილის შემდეგ 5 წუთით ხარშეთ და წყალი გამოცვალეთ. ბულიონს დაუმატეთ ხახვი ფურცლებით, კარტოფილი და სტაფილო. ბულიონი სუსტ ცეცხლზე 1,5 საათით ხარშეთ.
- ადუღებული ბულიონიდან კარტოფილი და ხახვი ამოიღეთ და დაჭრილი ჭარხალი დაუმატეთ. კარტოფილი ჩანგლით დაჭერით. კიდევ ერთი ხახვი პატარა კუბებად დააქუცმაცეთ და ქონში შეწვით. ხახვს გახეხილი სტაფილო დაუმატეთ.
- პომიდორი წვრილად გახეხეთ. მოგვიანებით პომიდვრის პასტასთან ერთად წვნიანს დაუმატეთ, რომ კერძს სასიამოვნო სიმჟავე შემატოთ. ბულიონს დაჭრილი კარტოფილი და კომბოსტო დაუმატეთ. როცა ბოსტნეული დარბილდება, პომიდვრის ნარევი ჩაასხით. შემწვარი ბოსტნეულიც დაუმატეთ.
- თუ სქელი ბორშის მიღება გსურთ, კარტოფილის რამდენიმე ნაჭერი დაჭყლიტეთ. წვნიანს ნიორი, სანელებლები და მწვანილი აუცილებლად დაუმატეთ. სუფრაზე არაჟანთან ერთად გაიტანეთ.
ბორშის მომზადებისას სამზარეულო საოცარი არომატით გაივსება. რბილი ხორცი, ნაზი კომბოსტო და ახალი მწვანილი იდეალურ კომბინაციას ქმნის. ამ კონკრეტულ რეცეპტში ლობიო არ შედის, მაგრამ შეგიძლიათ დაუმატოთ. ექსპერიმენტები დაშვებულია, ინგრედიენტები თქვენი კულინარიული პრეფერენციების მიხედვით დაუმატეთ ან შეცვალეთ.