კლასიკური დესერტი „სამი ჭიქა“ გამოცდილი რეცეპტით

305

როგორც ბევრი გამოგონებული კერძი, რომელიც საბჭოთა კავშირის დროს გამოჩნდა, დესერტი „სამი ჭიქა“ მარტივად მოსამზადებელი და გემრიელია. Vivien არაჟანზე მომზადებული კლასიკური დესერტის გამოცდილ რეცეპტს გიზიარებთ.

დესერტი „სამი ჭიქა“

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა კეფირი
  • 1 ჭიქა მანანის ბურღული
  • 1 ჭიქა შავი მოცხარი ან სხვა კენკრა
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • 100 მლ მცენარეული ზეთი
  • 1 ს/კ სახამებელი
  • 1 ჩ/კ ვანილი

მომზადების წესი:

  1. ამ რეცეპტისთვის 200 მლ მოცულობის ჭიქა გამოიყენეთ. 1 ჭიქა ფქვილი თასში ჩაყარეთ, გამაფხვიერებელი დაუმატეთ და აურიეთ.
  2. ცალკე კეფირი, მანანის ბურღული, ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი ჩაყარეთ. მცენარეული ზეთი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
  3. გაცრილი ფქვილის და გამაფხვიერებლის მასა თხევად ნარევს დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.
  4. მოცხარი და სახამებელი კარგად აურიეთ, რომ ყველა კენკრა სახამებლით დაიფაროს.
  5. სილიკონის ფორმა გამოიყენეთ. გვერდებსა და ძირზე კარაქი წაუსვით და სახამებელი მოაყარეთ. სახამებელი კარგად გააანაწილეთ, შემდეგ ფორმა გადმოაბრუნეთ და ზედმეტი სახამებელი დაფერთხეთ.
  6. ცომის ერთი ნახევარი სილიკონის ფორმაში ჩაასხით. ზედაპირი გაასწორეთ.
  7. ზემოდან მოცხარი დაყარეთ და თანაბრად გადაანაწილეთ.
  8. ცომის მეორე ნახევარი დაასხით. კოვზით გაასწორეთ. კენკრა ცომში უნდა დაიმალოს.
  9. ღუმელი 180 გრადუსზე გააცხელეთ და პეროგი 40 წუთით აცხვეთ. კბილის ჩხირი ან ხის ჯოხი გამოიყენეთ, რომ შეამოწმოთ, პეროგი მზადაა თუ არა.
  10. ფრთხილად გადაატრიალეთ და ფორმიდან ამოიღეთ. გააგრილეთ და დაჭერით.

კენკროვანი დესერტი მადისაღმძვრელი გამოდის. ჩაიზე მისაყოლებლად იდეალურია. შიგთავსით ექსპერიმენტები შეგიძლიათ ჩაატაროთ. მოცხარის ნაცვლად სხვა კენკრა შეგიძლიათ გამოიყენოთ. გემრიელად მიირთვით!