როგორც ბევრი გამოგონებული კერძი, რომელიც საბჭოთა კავშირის დროს გამოჩნდა, დესერტი „სამი ჭიქა“ მარტივად მოსამზადებელი და გემრიელია. Vivien არაჟანზე მომზადებული კლასიკური დესერტის გამოცდილ რეცეპტს გიზიარებთ.
დესერტი „სამი ჭიქა“
ინგრედიენტები:
- 1 ჭიქა კეფირი
- 1 ჭიქა მანანის ბურღული
- 1 ჭიქა შავი მოცხარი ან სხვა კენკრა
- 1 ჭიქა შაქარი
- 1 ჭიქა ფქვილი
- 10 გ გამაფხვიერებელი
- 100 მლ მცენარეული ზეთი
- 1 ს/კ სახამებელი
- 1 ჩ/კ ვანილი
მომზადების წესი:
- ამ რეცეპტისთვის 200 მლ მოცულობის ჭიქა გამოიყენეთ. 1 ჭიქა ფქვილი თასში ჩაყარეთ, გამაფხვიერებელი დაუმატეთ და აურიეთ.
- ცალკე კეფირი, მანანის ბურღული, ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი ჩაყარეთ. მცენარეული ზეთი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
- გაცრილი ფქვილის და გამაფხვიერებლის მასა თხევად ნარევს დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.
- მოცხარი და სახამებელი კარგად აურიეთ, რომ ყველა კენკრა სახამებლით დაიფაროს.
- სილიკონის ფორმა გამოიყენეთ. გვერდებსა და ძირზე კარაქი წაუსვით და სახამებელი მოაყარეთ. სახამებელი კარგად გააანაწილეთ, შემდეგ ფორმა გადმოაბრუნეთ და ზედმეტი სახამებელი დაფერთხეთ.
- ცომის ერთი ნახევარი სილიკონის ფორმაში ჩაასხით. ზედაპირი გაასწორეთ.
- ზემოდან მოცხარი დაყარეთ და თანაბრად გადაანაწილეთ.
- ცომის მეორე ნახევარი დაასხით. კოვზით გაასწორეთ. კენკრა ცომში უნდა დაიმალოს.
- ღუმელი 180 გრადუსზე გააცხელეთ და პეროგი 40 წუთით აცხვეთ. კბილის ჩხირი ან ხის ჯოხი გამოიყენეთ, რომ შეამოწმოთ, პეროგი მზადაა თუ არა.
- ფრთხილად გადაატრიალეთ და ფორმიდან ამოიღეთ. გააგრილეთ და დაჭერით.
კენკროვანი დესერტი მადისაღმძვრელი გამოდის. ჩაიზე მისაყოლებლად იდეალურია. შიგთავსით ექსპერიმენტები შეგიძლიათ ჩაატაროთ. მოცხარის ნაცვლად სხვა კენკრა შეგიძლიათ გამოიყენოთ. გემრიელად მიირთვით!