სტუმრები ბუტერბროდებს მაგიდიდან იტაცებენ და ეჭვიც არ ეპარებათ, რომ შემადგენლობაში ყაბაყია

309

ყაბაყის სეზონი გახურებულია. ეს იმას ნიშნავს, რომ არომატული პასტა ყაბაყით და ნივრით თქვენს მაგიდას უნდა ამშვენებდეს. სუფრაზე ნებისმიერ დროს შეგიძლიათ გაიტანოთ. საუზმეზე ან ვახშამზე მისი მირთმევა კარგია. რაოდენობა და ზოგიერთი ინგრედიენტები თავად შეგიძლიათ დაარეგულიროთ. გაინტერესებთ, როგორ მოამზადოთ გემრიელი მუსი? Vivien დეტალურად გიამბობთ.

პასტა ყაბაყით და ნივრით – ყაბაყის წასასმელის მომზადება ძალიან მარტივია. ხარისხიანი ყაბაყი შეარჩიეთ, რომ კერძს ბოსტნეულის გაჯერებული გემო ჰქონდეს. საშუალო ზომის ახალი ყაბაყი იდეალურია. დაზიანება, ჩაღრმავება ან ლაქა არ უნდა ჰქონდეს. ასეთ ბოსტნეულს ბუნებრივი ღია შეფერილობა უნდა ჰქონდეს.

საჭირო კომპონენტები – ამ რეცეპტის ზოგიერთი კომპონენტი შეგიძლიათ ამოიღოთ ან უფრო შესაფერისით ჩაანაცვლოთ. როგორ? მაგალითად, პიკანტური წასახემსებლისთვის ყაბაყის პასტას მეტი ნიორი დაუმატეთ. ასე წასასმელი ხორციან კერძს ან ახალ სალათს იდეალურად შეავსებს. თუ ყაბაყის პასტის მირთმევას საუზმეზე აპირებთ, ნიორი უმჯობესია საერთოდ არ გამოიყენოთ. ახალი მწვანილით ან ცოტა მეტი სანელებლით ჩაანაცვლეთ.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ყაბაყი
  • 1 ხახვი
  • 1 სტაფილო
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად
  • 2 მდნარი ყველი
  • ნიორი გემოვნებით
  • ახალი მწვანილი
  • სანელებლები

მომზადების წესი:

  1. ბოსტნეული კარგად გარეცხეთ და გათალეთ. ახალი ყაბაყის გათლა აუცილებელი არაა. ყაბაყი და ხახვი პატარა კუბებად დაჭერით, სტაფილო წვრილად გახეხეთ. ნიორი ზოლებად დაჭერით ან ნივრის საჭყლეტით დაჭყლიტეთ.
  2. ხახვი ცხელ ზეთში შეწვით, შემდეგ სტაფილო დაუმატეთ. ბოსტნეულს ყაბაყი დაუმატეთ და 10-15 წუთით საშუალო ცეცხლზე თუშეთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ ტაფაზე საკმარისი ზეთი იყოს და არაფერი დაიწვას.
  3. რბილ ყაბაყს სანელებლები და ნიორი დაუმატეთ. ბოსტნეული სითხის სრულად აორთქლებამდე ჩაშუშეთ. ბოსტნეულის ნარევის სრულად გაგრილებას დაელოდეთ, სანამ ხელის ბლენდერით დააქუცმაცებთ. გრილ ნარევს მდნარი ყველის ნაჭრები და საყვარელი მწვანილი დაუმატეთ.

გაფორმების საინტერესო ვარიანტები – მდნარი ყველის წყალობით ყაბაყის და ნივრის პასტა ძალიან თხელი არ იქნება, ამიტომ ნამდვილად არ ჩამოწვეთავს. მუსი სუფრაზე გატანის წინ ოდნავ გააგრილეთ, რომ სტუმრებმა პურს მოხერხებულად წაუსვან. მთლიანობაში, ყაბაყის პასტის მომზადება ამით სრულდება. თუ ეგზოტიკა გსურთ, ინებეთ.

ყაბაყის პასტა უფრო ცხარე შეგიძლიათ გააკეთოთ. ამისთვის პაპრიკა და ცხარე წიწაკა დაუმატეთ. გაჯერებული წითელი ფერის მისაღებად წვეთი ნატურალური საღებავი ან ჭარხლის წვენი დაუმატეთ. ასეთი მუსით ხორციანი კანაპე შეგიძლიათ შეავსოთ. პასტა საკონდიტრო ტომრით წაუსვით, რომ არაფერი დაგეღვაროთ. ასე სწრაფად იმოქმედებთ და ყაბაყის წასასმელით ლამაზ ფორმებს გააკეთებთ.