კიტრის მწნილი ებრაულად: მოტკბო და პიკანტური გამოდის, ჰამბურგერისთვის იდეალურია

742

კიტრის კონსერვებს ებრაული რეცეპტით ვხუფავ. მოტკბო და პიკანტური გამოდის. ასეთი მწნილი სახლის ჰამბურგერისთვის იდეალურია. Vivien გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ხრაშუნა დამარინადებული კიტრი ებრაულად. იმდენად გემრიელია, რომ ქილის დაცარიელებამდე ვერ გაჩერდებით.

კიტრი ებრაულად

ინგრედიენტები:

  • 2-2,5 კგ კიტრი
  • 2 სტაფილო
  • 0,5 ნიახური მწვანილით
  • 1 ხახვი
  • ოხრახუში მწვანილით
  • მდოგვის მარცვალი
  • კამის ქოლგა
  • ბაჰარის წიწაკა
  • დაფნის ფოთოლი

მარინადის ინგრედიენტები 3-ლიტრიანი ქილისთვის:

  • 5 ჭიქა წყალი
  • 1 ჭიქა ძმარი
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 4 ჩ/კ მარილი

მომზადების წესი:

  1. კიტრი 3-4 საათით ცივ წყალში ჩაალბეთ. ყუნწები მოაჭერით.
  2. ნიახურის და ოხრახუშის მწვანილი გარეცხეთ.
  3. თითოეულ ქილას 2 ქოლგა კამა და 2 ხახვის რგოლი დაუმატეთ. ასევე ნიახური, სტაფილო და ოხრახუში დაუმატეთ.
  4. თითოეულ ქილას ჩაის კოვზი მდოგვის მარცვალი, 3 ბაჰარის წიწაკა და 3 დაფნის ფოთოლი დაუმატეთ. კიტრები ჩააწყვეთ.
  5. მარინადი აადუღეთ, ქილებში კიტრებს დაასხით და თავსახური დაახურეთ. დაახლოებით 15 წუთით გაასტერილეთ. შემდეგ მოხუფეთ. საბოლოოდ 6–ლიტრიანი ქილა დამარინადებული კიტრი გამოგივათ.
  6. კონსერვები გადააბრუნეთ და ერთი დღით შეფუთეთ. ახლა სიბნელეში, მაგალითად, საკუჭნაოში შეინახეთ. გემრიელად მიირთვით!

ებრაული რეცეპტით კიტრის მწნილი ხრაშუნა, ტკბილ–ცხარე გამოდის. ასეთ კიტრს ყოველწლიურად ვამზადებ. მეზობლებიც ამ რეცეპტს იყენებენ. მარტივი, სწრაფი და ძალიან გემრიელია!