ფაფუკ პურს მარჯვე ბოშა ქალის რეცეპტით ვამზადებ. ყოველდღე შეგიძლიათ გამოაცხოთ

971

სახლში პურის გამოცხობა დიდი ხანია მსურდა. მხოლოდ შიში მაჩერებდა, რომ არ გამომივიდოდა. როცა მარჯვე ბოშა ქალის რეცეპტი ვნახე, მაშინვე ცდა გადავწყვიტე. დავიჯერე, რომ ამ მარტივ პურს ღუმელში გამოვაცხობ. პირველივე ცდაზე წარმატებული შედეგი მივიღე. ამ რეცეპტის გამოცდას გირჩევთ. Vivien პურის მარტივ რეცეპტს გიზიარებთ.

ღუმელში გამომცხვარი მარტივი პური

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ფქვილი
  • 350 მლ წყალი
  • 2 ჩ/კ შაქარი
  • 2 ჩ/კ საფუარი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 3 ს/კ მცენარეული ზეთი

მომზადების წესი:

  1. გარწმუნებთ, თუნდაც ადრე პური არ გამოგიცხვიათ, აუცილებლად გამოგივათ. მხოლოდ სწორი განწყობა და რეცეპტის მკაცრად დაცვა გჭირდებათ. ცომის მოზელით დაიწყეთ. შაქარი თბილ წყალს დაუმატეთ. აქვე საფუარი დაუმატეთ, აურიეთ და 5 წუთით გააჩერეთ.
  2. საფუარის დამატების შემდეგ ისევ აურიეთ. მარილი დაუმატეთ. ფქვილი გაცერით და ჩაყარეთ თასში, სადაც ცომს მოზელთ.
  3. ფქვილის ცენტრში ჩაღრმავება გააკეთეთ და საფუარის ნარევი ფრთხილად ჩაასხით. ცომი კოვზით მოზილეთ. როცა მასა ერთგვაროვანი გახდება, ზეთი დაუმატეთ. ხელით მოზელა გააგრძელეთ. ცომი რამდენიმე წუთით გააჩერეთ, შემდეგ ისევ ჩაზილეთ. ცომი ელასტიური უნდა გამოვიდეს, ხელზე არ უნდა გეკვროდეთ. ცომი სითბოში 30 წუთით გააჩერეთ.
  4. სამუშაო ზედაპირს ზეთი წაუსვით და ცომი გადაიტანეთ. რბილი და ჰაეროვანი უნდა იყოს. სამ ნაწილად დაყავით. თითოეული დააგუნდავეთ. პური ამოსასვლელად გააჩერეთ. ამას სადღაც 20 წუთი დასჭირდება.
  5. ღუმელი 240 გრადუსამდე გააცხელეთ. პურს ცოტა ფქვილი მოაყარეთ და მცირედ ჩაჭერით. პური გახურებულ ღუმელში 15 წუთით აცხვეთ. ამის შემდეგ ტემპერატურა 200 გრადუსამდე შეამცირეთ და კიდევ 15 წუთით აცხვეთ.

როცა პური ოდნავ შეგრილდება, მაგიდაზე გაიტანეთ. იმედი გვაქვს, რომ ამ მარტივი რეცეპტით პურს სახლის პირობებში უპრობლემოდ გამოაცხობთ. წარმატებებს გისურვებთ!