დაბეგვილი ბადრიჯანი მოლდოვურ სტილში: ხორცზე გემრიელია და სულაც არაა მწარე

494

ახლახანს კლიარში ამოვლებული ბადრიჯნის ტაფაზე შეწვა უჩვეულო მეთოდით ვცადე. მეგობარმა მასწავლა, როგორ შევცვალო ჩვეული საზაფხულო ბოსტნეული ისე, რომ ვეღარ იცნოთ. ეს როგორც გარეგნობას, ასევე კერძის გემოს ეხება. Vivien ბადრიჯნის ორიგინალური დაბეგვილი ბოსტნეულის მომზადებას გთავაზობთ.

ბადრიჯანი კლიარში ტაფაზე – რეცეპტისთვის ერთნაირი ზომის რამდენიმე ბადრიჯანი დაგჭირდებათ. ძალიან დიდი ნაყოფი არ აარჩიოთ. იდეალურია, თუ გაჭრილი ნაჭერი თქვენს ხელისგულზე დიდი არაა. ასეთი დაბეგვილის შეწვა და ჭამა მოსახერხებელია. შემოწმებულია!

ინგრედიენტები:

  • 2 საშუალო ზომის ბადრიჯანი
  • 50 გ ფქვილი
  • 100 გ საფანელი
  • 2 კვერცხი
  • 50 მლ მცენარეული ზეთი
  • 1 ლ წყალი
  • 200 გ არაჟანი
  • 1 ს/კ მარილი
  • 2 კბილი ნიორი
  • კამა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, ბადრიჯანი მოამზადეთ. სურვილისამებრ, გათალეთ, შემდეგ სიგრძეზე რამდენიმე ნაწილად დაჭერით. მთავარია, რომ თითოეული ნაჭრის სისქე მინიმუმ 1 სმ იყოს. ბადრიჯანი მარილიან წყალში 30 წუთით გააჩერეთ. ასე მზა კერძში სიმწარეს თავიდან აიცილებთ.
  2. შემდეგ ბოსტნეული წყლიდან ამოიღეთ და თითოეული ნაჭერი ბამბის ან ქაღალდის პირსახოცით გაამშრალეთ. ეს საჭიროა, რომ ზედმეტი სითხე მოაშოროთ.
  3. ბადრიჯანს უსიამოვნო თავისებურება აქვს: შეწვისას ზეთს ძალიან იწოვს. სწორედ ამიტომ, კლიარი აუცილებელია. ერთ თასში ფქვილი მოათავსეთ, მეორეში – საფანელი. მესამე თასში მსუბუქად ათქვეფილი კვერცხი, წინასწარ გემოვნებით დამარილებული.
  4. ბადრიჯნის ნაჭრები სპეციალური დასაბეგვი ჩაქუჩით დაბეგვეთ. თუ არ გაქვთ, საგორავი ან მინის ბოთლი გამოიყენეთ. სწრაფად იმუშავეთ, რადგან ბადრიჯანი სწრაფად მუქდება. ამ დროში ტაფის გაცხელება დაიწყეთ.
  5. თითოეული ნაჭერი ფქვილში ამოავლეთ, ზედმეტი ფქვილი ჩამოფერთხეთ, შემდეგ კვერცხის ნარევში ამოავლეთ, შემდეგ საფანელში.
  6. მაშინვე გაცხელებულ ტაფაზე მცენარეულ ზეთში მოათავსეთ. ორივე მხრიდან შეწითლებამდე შეწვით.
  7. სანამ ბადრიჯანი იწვება, სოუსი მოამზადეთ. არაჟანი, დაქუცმაცებული ნიორი, კამა და მარილი აურიეთ. სხვა სანელებლები გემოვნებით შეგიძლიათ დაუმატოთ. მაგალითად, შებოლილი პაპრიკა. ცხელი დაბეგვილი ბადრიჯანი ცივ სოუსთან ერთად მაგიდაზე გაიტანეთ. თითებს ჩაიკვნეტთ!

რედაქციის რჩევა – კერძი როგორც ცხელი, ასევე ცივი ძალიან გემრიელია. დაბეგვილი ბოსტნეული ხორცს ან თევზს გარნირად იდეალურად უხდება. პიკანტურ წასახემსებლადაც შეგიძლიათ მიირთვათ. თუ შემწვარი ბადრიჯანი არ გიყვართ, დაბეგვილი ბოსტნეულის ღუმელში გამოცხობა სცადეთ. 180 გრადუსზე 15-20 წუთით ცხობა საკმარისია. შედეგზე თავს არ ვდებთ, რადგან თავად მხოლოდ შეწვა გვაქვს ნაცადი. თუ გამოაცხობთ, შედეგი გაგვიზიარეთ.