Vivien გთავაზობთ საოცარი ფუნთუშების რეცეპტს, რომელიც დიდხანს ინახება და გემოს არ კარგავს. გზაზე წასახემსებლად ან სწრაფად სასადილოდ იდეალური ვარიანტია. რეცეპტში სასარგებლო რძემჟავა და არომატული ხმელი ყველი გამოიყენება. ასეთი ფუნთუშები გამოაცხვეთ და თქვენი სამზარეულოს ხშირი სტუმარი გახდება.
ახალი ფუნთუშები – ამ რეცეპტის კიდევ ერთი უპირატესობა ისაა, რომ თითქმის უნარჩენოა. ცომი თანაბარი ზომის კვადრატებად დაჭერით, რომ ნარჩენების შეგროვება და კვლავ დაგუნდავება არ მოგიწიოთ. ასე ცომეულს მარტივად მოამზადებთ. მაქსიმალურად მარტივი და საჭირო რეცეპტი. სურვილის შემთხვევაში სხვადასხვა ფორმა შეგიძლიათ მისცეთ. ცომს შეგიძლიათ შემწვარი სალის ნაჭერი დაუმატოთ. დიახ, ინგრედიენტებს შორის გამდნარი ქონი არის, მაგრამ სალა ცომეულის გემოს აუმჯობესებს. ტყუილად არ ამბობენ, რომ ფაფას კარაქით ვერ გააფუჭებთ.
ცომის ხაშის ინგრედიენტები:
- 35 გ დაპრესილი საფუარი
- 1 ჩ/კ შაქარი
- 1 ს/კ ფქვილი
- 100 მლ რძე
ცომის ინგრედიენტები:
- 650 გ ფქვილი
- 130 გ კარაქი
- 100 გ გადამდნარი ქონი
- 250 გ რძემჟავა ყველი
- 2 კვერცხი
- 180 გ არაჟანი
- 1 ს/კ მარილი
- 250 გ ხმელი ყველი
- კვერცხი წასასმელად
- 1 ჩ/კ ძმარი
- სეზამი (სურვილისამებრ)
მომზადების წესი:
- ცომის ხაშის მომზადებით დაიწყეთ. ცალკე თასში თბილი რძე, საფუარი, შაქარი და კოვზი ფქვილი აურიეთ. პარკი დააფარეთ და სითბოში 20 წუთით ამოსასვლელად გააჩერეთ.
- ფქვილი, რომლიდანაც ცომს გააკეთებთ, კარგად გაცერით. მარილი, კარაქი და გადამდნარი ქონი დაუმატეთ. ყველა ინგრედიენტს მსუბუქად აურიეთ. აქვე რძემჟავა ყველი დაუმატეთ.
- კვერცხი და არაჟანი მცირე ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ. ნარევი ფქვილს დაუმატეთ და აურიეთ. მზა ხაში და კოვზი ძმარი დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ.
- ერთგვაროვან ცომს პირსახოცი დააფარეთ და მაგიდაზე გააჩერეთ. 30 წუთით დაასვენეთ, რომ ახალი ფუნთუშები ჰაეროვანი და რბილი იყოს. შემდეგ ცომი გააბრტყელეთ და გახეხილი ყველი მოაყარეთ. ყველის ნაწილი ფუნთუშებზე მოსაყრელად დაიტოვეთ.
- ყველი ცომში გაახვიეთ და რულეტის ფორმა მიეცით. ცომი 1 საათით მაცივარში შეინახეთ. ფუნთუშაზე წასასმელად კვერცხი მოამზადეთ. ცომეული სეზამის თესლით ან ახალი მწვანილით შეგიძლიათ გააფორმოთ.
- მზა ცომი 2 სმ ფენაზე გააბრტყელეთ. კვერცხი წაუსვით და სეზამი მოაყარეთ. თანაბარ ნაჭრებად დაჭერით და თითოეულს გახეხილი ხმელი ყველი მოაყარეთ. ფუნთუშები 200 გრადუსზე 20 წუთით აცხვეთ.
ფუნთუშებს ოდნავ გაგრილება აცადეთ და მაგიდაზე გაიტანეთ. რაიმე სოუსი შეგიძლიათ დაუმატოთ. ცხელი ზაფხულისთვის გამაგრილებელი სასმელი არ დაგავიწყდეთ. სწორედ ისაა, რაც გვჭირდება. შეამჩნიეთ, რომ ამ რეცეპტში გადამდნარი ქონი გამოიყენება? არ შეგეშინდეთ, საეჭვო არომატს ვერ იგრძნობთ. ცომეული ნოყიერი და გემრიელი გამოვა.