გამომცხვარი ყაბაყი, რომელიც ხორცზე გემრიელია. ქმარი შეყვარებულია

532

რამდენ ხანს უნდა აცხოთ ყაბაყი, რომ არომატული, რბილი და სუპერ გემრიელი გამოვიდეს? ახლა ამ კითხვაზე პასუხი ზუსტად ვიცი. დარწმუნებული ვარ, რომ ყაბაყის მომზადების ეს მეთოდი თქვენი ფავორიტი გახდება. Vivien გიამბობთ, რამდენ ხანს და როგორ გამოაცხოთ ყაბაყი, რომ ხორცზე გემრიელი გამოვიდეს. მნიშვნელოვანია, რომ ღუმელში დროზე დიდხანს არ გააჩეროთ.

ინგრედიენტები:

  • 2 ყაბაყი
  • 4 კვერცხი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 2 ს/კ არაჟანი
  • 1 ს/კ სიმინდის სახამებელი
  • 100 გ ყველი
  • 100 გ ფქვილი
  • 2 პომიდორი
  • რეჰანი, პაპრიკა, შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 1 კბილი ნიორი
  • 2 ბამბუკის ჩხირი

მომზადების წესი:

  1. ყაბაყი გარეცხეთ, მაგრამ არ გათალოთ. ქერქს ჩანგალი დაუსვით, შემდეგ ბოსტნეულს ყუნწი მოაჭერით. ყაბაყი სიგრძეზე გაჭერით, შემდეგ კიდევ ერთხელ შუაზე.
  2. ყაბაყის ორივე მხარეს ბამბუკის ჩხირები მოათავსეთ, შემდეგ დანით რამდენჯერმე ჩაჭერით, მაგრამ არა ბოლომდე. ამ შემთხვევაში ჩხირები ფიქსატორის როლს ასრულებს, რომ შემთხვევით ყაბაყის ნაჭერი არ მოჭრათ. ყაბაყს ორივე მხრიდან მარილი და წიწაკა მოაყარეთ.
  3. ცალკე თასში 3 კვერცხი, სიმინდის სახამებელი და არაჟანი აურიეთ. გემოვნებით სანელებლები (პაპრიკა, შავი წიწაკა, მარილი) დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. მიღებული ნარევი თასში გადაასხით.
  4. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ და მცენარეული ზეთი წაუსვით. თეფშზე ფქვილი დაყარეთ. ყაბაყი ჯერ ფქვილში ამოავლეთ, შემდეგ კვერცხის ნარევში. ბოსტნეული საცხობ ფორმაზე გადანაჭერით ზემოთ დააწყვეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 24 წუთით მომზადებამდე აცხვეთ.
  5. ყველი გემოვნებით აარჩიეთ. ყველი ფირფიტებად დაჭერით, პომიდორი – თხელ ნაჭრებად. ყველი და პომიდორი ყაბაყის ჩანაჭერებში მორიგეობით ჩააწყვეთ.
  6. კვერცხი, მარილი, შავი წიწაკა და მშრალი ბაზილიკი აურიეთ. დაქუცმაცებული ნივრის კბილი დაუმატეთ და აურიეთ. ყაბაყს მიღებული კვერცხის ნარევი წაუსვით, შემდეგ ღუმელში კიდევ 5-10 წუთით აცხვეთ.
  7. მზა ყაბაყს დაქუცმაცებული მწვანილი მოაყარეთ და სუფრაზე გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით.

ქმარი მეუბნება, რომ ხორცი აღარ სჭირდება, ოღონდ ასეთი ყაბაყი ხშირად გამოვაცხო. წინააღმდეგი არ ვარ, ყაბაყის კერძი ნებისმიერ, თუნდაც სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს.