2 საუკეთესო მეთოდი, როგორ შეინახოთ ნიორი ზამთრისთვის. ყველა თავმოყვარე დიასახლისმა უნდა იცოდეს

1154

ზამთარში კერძებს აკლია ის მძაფრი არომატი, რომლის მოცემა მხოლოდ სახლის ახალ ნიორს შეუძლია. ამ შემთხვევაში ბოსტნეულის ზამთრისთვის შენახვა დაგეხმარებათ. რამდენიმე ქილა ნიორი შეინახეთ, რომ ზამთარში ნებისმიერი წასახემსებლისა და გარნირისთვის შესანიშნავი ინგრედიენტი გქონდეთ. მთავარია, რომ ამ ბოსტნეულის მომზადების მეთოდი აირჩიოთ. Vivien ნივრის შესანახად 2 ტექნოლოგიას გთავაზობთ. ორივე გამოიყენეთ და შესაძლებლობა გექნებათ, რომ ბოსტნეული სრულფასოვან წასახემსებლად გამოიყენოთ ან სხვა კერძებს მთელი წელი დაუმატოთ. მეთოდი აირჩიეთ და საქმეს შეუდექით.

დამარინადებული ნიორი: რეცეპტი ნახევარლიტრიანი ქილისთვის

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ნიორი
  • 2 მარცვალი ბაჰარის წიწაკა
  • 2 კოკორი მიხაკი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 1 ს/კ მარილი
  • 2 ს/კ ძმარი

მომზადების წესი:

  1. პატარა ნივრის თავებს ზედა ფურცლები მოაშორეთ. ძირი გადაჭერით და აუცილებლობის შემთხვევაში ღერო დაამოკლეთ, დაახლოებით 1 სმ დატოვეთ.
  2. ნიორი კარგად გარეცხეთ და გაამშრალეთ. სუფთა ქილაში მოათავსეთ. დაფნის ფოთოლი, შავი წიწაკის მარცვლები და მიხაკი დაუმატეთ.
  3. მსხვილი ქვის მარილი და შაქარი დაუმატეთ. ცივი წყალი დაასხით. თავსახური დაახურეთ და 24 საათით გააჩერეთ.
  4. მარილწყალი ქვაბში გადაასხით და ადუღებამდე მიიყვანეთ.
  5. ნიორს 9%–იანი ძმარი დაასხით. ახლა მდუღარე მარილწყალი დაასხით და მოხუფეთ.
  6. სრულ გაგრილებამდე გააჩერეთ და უკვე 2 თვის შემდეგ შესანიშნავი გემოთი ისიამოვნეთ.

დამარილებული ნიორი კავკასიურად: რეცეპტი სამლიტრიანი ქილისთვის

ინგრედიენტები:

  • 1,5 კგ ნიორი
  • 2 ლ წყალი
  • 4 ს/კ მარილი

მომზადების წესი:

  1. ახალი ნივრის მსხვილი თავები ფურცლებისგან გაასუფთავეთ, 1-2 ფენა დატოვეთ. ძირი მოაჭერით და ბოსტნეული კარგად გარეცხეთ, გაამშრალეთ.
  2. ქვაბში წყალი ჩაასხით და ქვის მარილი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.
  3. ნიორი ქილაში ჩაყარეთ. ცივი მარილწყალი დაასხით და თავსახური დაახურეთ. 1,5-2 თვე თბილ ადგილას გააჩერეთ.
  4. დადუღებული მარილწყალი გადაწურეთ. ნიორი გარეცხეთ. ახალი მარილწყალი მოამზადეთ და დაასხით, მოხუფეთ. შეინახეთ იქ, სადაც მზის პირდაპირი სხივები არ ხვდება.

ამ მეთოდებით მომზადებული ნიორი სუფრაზე წასახემსებლად გაიტანეთ. არომატისთვის სხვადასხვა კერძს დაუმატეთ. ასეთი ნამზადი უბრალოდ შეუდარებელია!