კიტრის მწნილი ფრანგული მდოგვით. ზუსტი პროპორციები 1 ქილისთვის

373

კიტრის მწნილი ფრანგული მდოგვით ტკბილ–მჟავე, ზომიერად ცხარე და ხრაშუნა გამოდის. რეცეპტის მთელი ხიბლი ფრანგულ მდოგვშია, რომელიც დამწნილებულ კიტრს განსაკუთრებულს ხდის. მოსამზადებლად საკმაოდ მარტივი მეთოდია. დამწყები კულინარიც გაუმკლავდება. Vivien მდოგვით „ფრანგული“ კიტრის მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას გიზიარებთ. მოსახერხებელია, რადგან ცალკე მარინადის მომზადება საჭირო არაა.

კიტრი ფრანგული მდოგვით

ინგრედიენტები:

  • 400 გ კიტრი
  • 1 ს/კ ფრანგული მდოგვი
  • 1 ს/კ მარილი
  • 2 ს/კ შაქარი
  • 2 ს/კ ძმარი
  • 1–2 კბილი ნიორი
  • 1 დაფნის ფოთოლი
  • 2 ნაჭერი ჩილის წიწაკა
  • 0,5 ჩ/კ ბაჰარის წიწაკა

მომზადების წესი:

  1. კიტრი ცივ წყალში 1 საათით გააჩერეთ. ამის შემდეგ ყუნწები მოაჭერით და თეფშზე გადაიტანეთ.
  2. სუფთა, გარეცხილ ქილაში დაფნის ფოთოლი და ნახევარი ჩაის კოვზი წიწაკის მარცვლები ჩაყარეთ. როგორც წიწაკის ნარევი, ასევე ბაჰარის წიწაკა შეგიძლიათ გამოიყენოთ.
  3. დაქუცმაცებული ნიორი და ჩილის წიწაკის ნაჭრები დაუმატეთ. დროა, მთავარი ინგრედიენტი, ფრანგული მდოგვი დაუმატოთ. ქილას 1 სუფრის კოვზი მდოგვი დაუმატეთ.
  4. ქილა წინასწარ მომზადებული კიტრებით გაავსეთ. ზემოდან ქვის მარილი, შაქარი მოაყარეთ და ძმარი დაასხით. ქილას მდუღარე წყალი დაასხით, შემდეგ თავსახური კარგად დაახურეთ.
  5. ქვაბში, რომელსაც სტერილიზაციისთვის იყენებთ, მარლა ან ნაჭერი ჩააფინეთ, რომ ქილები არ დასკდეს. კიტრიანი ქილები ჩააწყვეთ, ახლა ქვაბში ცხელი წყალი ჩაასხით. ცეცხლზე დადგით. წყლის ადუღებიდან 5 წუთით გააჩერეთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ ყოველთვის დროს ყურადღება არ უნდა მიაქციოთ, კიტრის ფერსაც დააკვირდით. თუ გამუქებას იწყებს, სტერილიზაცია აღარ სჭირდება. ასე კიტრს ზედმეტად არ მოხარშავთ და ქილები შენახვისას არ გასივდება.
  6. მზა სტერილური ქილები კიტრით ჰერმეტულად მოხუფეთ. ქილები მსუბუქად შეანჟღრიეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი აერიოს. გადააბრუნეთ და ერთი დღით საბანში შეფუთეთ. ამის შემდეგ ბნელ ადგილას, მაგალითად, საკუჭნაოში შეინახეთ. გემრიელად მიირთვით!

ინგრედიენტების მოცემული რაოდენობა ერთლიტრიან ქილაზეა გათვლილი, ასე რომ ყოველდღე ცოტ–ცოტა შეგიძლიათ მოხუფოთ. კიტრი ფრანგული მდოგვით ძალიან გემრიელი და პიკანტური გამოდის. რეცეპტი ყურადღების ღირსია!