თაფლი დაშაქრდა: 3 მეთოდი, როგორ გავაცხელოთ სასარგებლო თვისებების დაკარგვის გარეშე

788

ახალი თაფლი ბლანტია და ნაჯერი ლამაზი ფერი აქვს. ამ პროდუქტს დაშაქვრა და გამაგრება ახასიათებს. ასე პურზე წასმა გაგიჭირდებათ. თუ თაფლი დაშაქრდა, რამდენიმე სპეციალური მოქმედება უნდა შეასრულოთ. არ იფიქროთ, რომ ნატურალური პროდუქტი არ შეიძინეთ. თაფლში კრისტალიზაციის პროცესი ბუნებრივია. ტკბილეულში ნადები გამაგრებული გლუკოზის გამო ჩნდება, რომლის თავიდან აცილება შეუძლებელია, თუ თაფლს საკმაოდ დიდხანს ინახავთ.

თაფლი დაშაქარდა: ნორმალურია თუ არა და რა გავაკეთოთ

ამ პროდუქტის ჭამა შეიძლება თუ არა – დაშაქრული თაფლის მიღების არ შეგეშინდეთ. კრისტალიზაცია ყოველთვის პროდუქტის გაფუჭებას არ ნიშნავს. პროდუქტი სასარგებლო თვისებებს არ კარგავს. სხვა საკითხია, რამდენად მოსახერხებელია თაფლის ამ ფორმით მიღება.

რა გავაკეთოთ ამ სიტუაციაში: 3 ვარიანტი – თუ გსურთ, რომ თაფლი კვლავ გათხელდეს, ქვემოთ მოცემული სამი მეთოდიდან ერთ–ერთი გამოიყენეთ. აღსანიშნავია, რომ Vivien აქარწყლებს მითს, რომ ამ პროდუქტის გაცხელება არ შეიძლება. დასაშვებია, მაგრამ წესების დაცვით. როგორ გავადნოთ დაშაქრული თაფლი?

  1. წყლის აბანოზე გააცხელეთ. თაფლი პატარა ქვაბში მოათავსეთ, შემდეგ უფრო დიდ ქვაბში ჩადეთ. დიდ ქვაბში წყალი ჩაასხით ისე, რომ პატარა ქვაბის ძირს წვდებოდეს. წყალი მაქსიმუმ 40 გრადუსამდე გააცხელეთ. თაფლს 6-7 წუთით ურიეთ, შემდეგ ცეცხლიდან გადმოდგით.
  2. ბატარეა გამოიყენეთ. თაფლი აუცილებლად მინის ჭურჭელში ჩადეთ. ცხელი ბატარეიდან 20-30 სმ დაშორებაზე დადეთ. პერიოდულად ქილა ატრიალეთ ისე, რომ თაფლი თანაბრად გაცხელდეს.
  3. ბუნებრივი მეთოდი გამოიყენეთ. ზაფხულში გამოგადგებათ. თაფლის ქილა სქელ ქსოვილში გაახვიეთ. მზიან ადგილას დადეთ. დროდადრო სხვადასხვა მხარეს ატრიალეთ.

მიკროტალღური ღუმელიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ყველაზე სწრაფი, მაგრამ სადავო მეთოდია. ასეთი გალღობის შემდეგ თაფლი გემოს და სამკურნალო თვისებებს კარგავს. უმჯობესია, რომ თაფლში სასარგებლო ნივთიერებები შეინარჩუნოთ და ძველი კონსისტენციის დაბრუნებას ცოტა მეტი დრო დაუთმოთ.