ჟოლოსგან აბრეშუმისებრ მურაბას უკურკოდ ვაკეთებ. იმპორტული ჯემის მსგავსია

852

გახეხილი ჟოლო კონსერვების თაროს იდეალურად ავსებს. ასეთი კენკრა კურკებისგან მთლიანად იწმინდება და უფრო ნაზი მუსის გემო აქვს, ვიდრე მურაბის. უფრო მეტიც, არაფრის მოხარშვა საჭირო არაა. საკმარისია, რომ სპეციალური შაქრის საცობი გააკეთოთ. Vivien გიამბობთ, როგორ შეინახოთ ჟოლოს მურაბა კურკების გარეშე.

გახეხილი ჟოლო ზამთრისთვის – ბევრ ანიმაციურ სერიალში სწორედ ჟოლოს ახსენებენ, როცა მთავარი გმირები მეგობრების ფეხზე წამოყენებას ცდილობენ. ეს უცნაური არაა, რადგან კენკრა კარგ ანტიოქსიდანტურ თვისებებს ფლობს. ის სეზონური სურდოს დროს გვეხმარება, იმუნიტეტს აძლიერებს, განწყობას აუმჯობესებს.

იდეალური პიურე – ამ გემრიელ კენკრაში კურკების არსებობა ყველას არ მოსწონს. დიახ, კურკები ძალიან პატარაა, მაგრამ შთაბეჭდილების წაშლა მაინც შეუძლია. კბილებს შორის მორიგი კურკა რომ არ გაგეჩხიროთ, გახეხილი ჟოლო მოამზადეთ. ასე იდეალური მასის მუსს მიიღებთ.

გახეხილი ჟოლო ზამთრისთვის შაქრის საცობის ქვეშ

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ჟოლო
  • 1,2 კგ შაქარი
  • პიტნა (სურვილისამებრ)

მომზადების წესი:

  1. ჟოლოს და შაქრის პროპორცია ზუსტად 1:1 უნდა იყოს, მაგრამ ცოტა მეტი შაქარი მოიმარაგეთ. საცობის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ, რომელიც პირდაპირ თავსახურის ქვეშ მოთავსდება. გარდა ამისა, ასეთი რაოდენობის შაქარი ახალ ჟოლოში დუღილის პროცესს ხელს შეუშლის. ქილები წინასწარ გაასტერილეთ და კარგად გაამშრალეთ.
  2. ჟოლო პიურეს მიღებამდე დააქუცმაცეთ. ბლენდერი გამოიყენეთ. შემდეგ საცერში გადაიტანეთ და ჟოლოს მუსი საცერში გაატარეთ. ასე წვრილ კურკებს მოიშორებთ. გასუფთავებულ ჟოლოს თანდათან შაქარი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. შაქარი–ჟოლოს პიურე 2-3 საათით გააჩერეთ, რომ შაქრის კრისტალები ბოლომდე გაიხსნას.
  3. ვადის გასვლის შემდეგ ჟოლო ქილებში გაანაწილეთ. თუ პიტნის არომატი მოგწონთ, რამდენიმე ფოთოლი თითოეულ ქილას დაუმატეთ. პირდაპირ თავსახურის ქვეშ ზუსტად 1 სმ ფენა შაქარი ჩაყარეთ. ასე ჟოლოს დიდხანს შენახვას შეძლებთ.

ნატურალური ვიტამინებით მდიდარი მუსი – გახეხილი ჟოლო პატარა ქილებში შეინახეთ, რომ მაცივარში მარტივად მოათავსოთ. ჟოლოს მურაბა ნამდვილად არ დაიკარგება, რადგან პროდუქტს საკვებად საკმაოდ ხშირად გამოიყენებთ. ხანგრძლივად შესანახად საყინულეში გაყინეთ. ამ შემთხვევაში გამძლე პარკში გადაიტანეთ, რომ არაფერი დაიღვაროს.

შაქრიანი ჟოლოს გადაყრა არ იჩქაროთ, თუნდაც დადუღდეს. ზოგიერთი კერძის და სასმელის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ. გახეხილი კენკრის დუღილის ეტაპი შეაფასეთ. თუ საეჭვო არომატი ძლივს შესამჩნევია, ჟოლოს პეროგი გამოაცხვეთ ან კისელი გააკეთეთ. სერიოზული დუღილის შემთხვევაში ჟოლოსგან შეუდარებელი ნაყენი შეგიძლიათ გააკეთოთ.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს