უკრაინელი ბებია კონსერვებს გადამდნარ ქონს უმატებს, თქვენც ასე მოიქცევით

387

როგორ შევინახოთ სალა, იგივე ქონი? ძირითადად, ამ პროდუქტს საყინულეში ვყინავთ ან მაშინვე ვამარილებთ. უფრო საინტერესო და პრაქტიკული ვარიანტებიც არსებობს, მაგალითად, შეგიძლიათ გააკეთოთ გადამდნარი ქონი, რომელიც ბევრი გემრიელი კერძის მოსამზადებლად გამოგადგებათ.

როგორ შევინახოთ სალა  – პრობლემა იმაშია, რომ ყველამ არ იცის, როგორ მოამზადოს გადამდნარი ქონი. სინამდვილეში, რთული აბსოლუტურად არაფერია. საკმარისია, ქონი პატარა ნაჭრებად დაჭრათ და ღრმა ქვაბში მოათავსოთ. სუსტ ცეცხლზე დადგათ და გადნობას დაელოდოთ. ცხელი ქონი გამჭვირვალეა, როგორც სანთლის პარაფინი.რთული დასაჯერებელია, მაგრამ ეს ყველაფერია. გადამდნარი ქონი მზადაა. ცოტა შეგრილებას დაელოდეთ და შესაფერისი ზომის ქილაში გადაიტანეთ. ყურადღებით იყავით, რომ ქონი ქვაბში სრულად არ გაგრილდეს, რადგან გადატანის პროცესი გართულდება. ცივი გადამდნარი ქონი თეთრი და ბლანტი ხდება. პლასტმასის თავსახური დაახურეთ და მაცივარში შეინახეთ.

უჩვეულო კომპონენტი – ასეთი საინტერესო პროდუქტი მაცივარში რამდენიმე თვე შეგიძლიათ შეინახოთ, თუმცა გადამდნარი ქონის დიდხანს შენახვას არ გირჩევთ. თუ არასტაბილურ ტემპერატურაზე გააჩერებთ და მხოლოდ გარკვეული დროის შემდეგ გაიხსენებთ, მისი გემო და არომატი არ გაგახარებთ. გადამდნარი ქონი რეგულარულად გამოიყენეთ, რომ ინგრედიენტი ტყუილად არ დაიხარჯოს.უფრო დიდხანს შესანახად გადამდნარი ქონის ნაჭრები სპეციალურ პაკეტში მოათავსეთ და გაყინეთ. მხოლოდ იმდენი პროდუქტი ამოიღეთ, რამდენსაც ერთ ჯერზე გამოიყენებთ. გადამდნარი ქონი შეგიძლიათ ლითონის თავსახურის ქვეშ დააკონსერვოთ. ასეთი პროდუქტი ბნელ გრილ ადგილას უნდა შეინახოთ. სარდაფი იდეალური ადგილია.

დამხმარე საკაზმი – გადამდნარი ქონი საკვებში სხვადასხვა მეთოდით შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მაგალითად, პურს კარაქივით წაუსვით. თუ რაიმეს შეწვას აპირებთ, მცენარეულ ზეთს ჩაგინაცვლებთ. ფაფისა თუ წვნიანისთვის ბოსტნეული შეგიძლიათ მასში შეწვათ.ქონს დნობისას დაჭრილი მწვანილი დაუმატეთ. მაგალითად, კამა, ოხრახუში, ცოტა რეჰანი. სანელებლებიც მნიშვნელოვანია. დაიმახსოვრეთ ან ქილას დააწერეთ, რა დაუმატეთ ქონს, რომ კერძი არ გააფუჭოთ.

როგორ შევინახოთ სალა მაცივარში – ხანმოკლე შენახვისთვის გადამდნარი ქონი სხვადასხვა გემოთი და არომატით მოამზადეთ, რომ შემდეგ თითქმის ყოველდღე გამოიყენოთ. მაგალითად, ნივრიანი გადამდნარი ქონი შეუდარებელია. მხოლოდ ნიორი, მწვანილი და სანელებლები უნდა დაუმატოთ. კომპონენტებს აურიეთ და მაცივარში შეინახეთ. ცივი არომატული გადამდნარი ქონის მირთმევა უმჯობესია.სიტყვაზე, ნივრიანი გადამდნარი ქონი კანაპეს მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ. დიდი და ხმაურიანი წვეულებისთვის ზუსტად ისაა, რაც გჭირდებათ. იზრუნეთ, რომ სახლში სპეციალური ჯოხები ან კბილის ჩხირები გქონდეთ. კანაპეს საფუძველი მშრალ ტაფაზე მსუბუქად შემწვარი პურია. ნივრიანი ქონი წაუსვით, ქაშაყის ნაჭერი, ხრაშუნა დამწნილებული კიტრი დაუმატეთ და იდეალური კერძი გამოვა.

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ქათმის ფილე
  • 2 პომიდორი
  • 1 ხახვი
  • 2 ტკბილი წიწაკა
  • 50 გ გადამდნარი ქონი
  • 70 გ არაჟანი
  • 200 მლ პომიდვრის პასტა
  • 1 ს/კ ფქვილი
  • პაპრიკა
  • სანელებლები

მომზადების წესი:

  1. პომიდვრებს მდუღარე წყალი გადაავლეთ, რომ ქერქი მოაშოროთ. პატარა ნაჭრებად დაჭერით. ხახვი, ტკბილი წიწაკა და ქათამიც დაჭერით. ტაფაზე გადამდნარი ქონი გააცხელეთ და ხახვის შეწვა დაიწყეთ, შემდეგ ქათმის ხორცი დაუმატეთ.
  2. მსუბუქად შეწითლებულ ხორცს პომიდორი და ტკბილი წიწაკა დაუმატეთ. რამდენიმე წუთით შეწვით. ახლა პაპრიკა და პომიდვრის წვენი დაუმატეთ. კერძი 10-15 წუთით საშუალო ცეცხლზე ჩაშუშეთ.
  3. სანამ ქათმის ხორცი და ბოსტნეული მზადდება. 1 კოვზი ფქვილი არაჟანს აურიეთ. ოღონდ სიმჟავის გარეშე შეარჩიეთ, რადგან პაპრიკაშში არ გვჭირდება. არაჟანი და საყვარელი სანელებლები კერძს დაუმატეთ, კიდევ 15 წუთით სუსტ ცეცხლზე ჩაშუშეთ. ბოლოს ახალი მწვანილი დაუმატეთ.

პაპრიკაში ტრადიციული უნგრული კერძია. აუცილებლად სცადეთ და გადამდნარი ქონი დაუმატეთ. პაპრიკაში ნებისმიერ კერძს, მაგალითად, ბრინჯს იდეალურად ავსებს. წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის. თუ განმეორებას ისურვებთ, ქილა გადამდნარი ქონი მაცივარში ხელთ გექნებათ. ბევრი კერძისთვის ნამდვილად უნივერსალური ინგრედიენტია.