„ნაპოლეონის“ ღირსეული ალტერნატივა ზაფხულში: ლავაშის და ნებისმიერი კენკრის კომბინაცია

279

თითქმის ყოველ საღამოს ლავაშის რულეტს ხაჭოთი და კენკრით ვამზადებ, რომ ოჯახის წევრები გავახარო. შტრუდელის ერთგვარი ვარიაცია გამოდის, მაგრამ ცომის მომზადებაზე დროს არ ვხარჯავ. მაქსიმალურად მარტივი, სწრაფი და თან ძალიან გემრიელია. Vivien გიზიარებთ ლავაშის და კენკრის სწრაფი რულეტის მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას. ჩაიზე მისაყოლებლად გემრიელი წასახემსებელია!

ლავაშის რულეტი ხაჭოთი

ინგრედიენტები:

  • 350 გ ხაჭო
  • 100 გ შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • შაქრის ფხვნილი
  • კენკრა
  • ლავაში

მომზადების წესი:

  1. ხაჭოს (ან ნაღების ყველი ან ტკბილი ხაჭოს მასა) 1 კვერცხი, კვერცხის ცილა და შაქარი დაუმატეთ. თუ ხაჭო წყლიანია, ცოტა სახამებელი შეგიძლიათ დაუმატოთ.
  2. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ.
  3. ლავაშის ფურცელი გაშალეთ, ხაჭოს მასა წაუსვით, ნებისმიერი კენკრა მოაყარეთ. მაგალითად, წითელი მოცხარი ან ალუბალი. კენკრა თქვენი გემოვნებით შეარჩიეთ.
  4. ლავაშის რულეტი ფრთხილად დაახვიეთ, კიდეები შიგნით შეკეცეთ.
  5. რულეტი პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. ზემოდან ათქვეფილი კვერცხის გული წაუსვით. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთით მომზადებამდე აცხვეთ.
  6. მზა რულეტს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. ნაჭრებად დაჭერით და მაგიდაზე გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!

ლავაშის რულეტი ხაჭოთი და კენკრით ძალიან სწრაფი და მარტივი რეცეპტია, თან წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის. წითელი მოცხარის და ხაჭოს ნარევის გარდა შიგთავსად ჟოლო ან ალუბალი ნაღების ყველთან ერთად შეგიძლიათ დაუმატოთ.