სალათებს ზამთარში არ ვაკეთებ, გამომცხვარი ბულგარული წიწაკის კონსერვებს წინასწარ ვიმარაგებ

565

ახლახანს კონსერვების სამყაროში გადავეშვი. წელს ბევრი კონსერვის მომარაგება გადავწყვიტე. ჯერ კიდევ დიდოსტატი არ ვარ, ამიტომ მარტივით დავიწყე. მაგალითად, გამომცხვარი წიწაკის კონსერვი, რომლის გაკეთება დედამ მასწავლა. Vivien გიამბობთ, როგორ მოხუფოთ გამომცხვარი წიწაკა ზამთრისთვის. ძალიან გემრიელი გამოვა.

ინგრედიენტები:

  • 5-6 ბულგარული წიწაკა
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 2 ჩ/კ შაქარი
  • 2 ს/კ ძმარი
  • 1 კბილი ნიორი
  • მცენარეული ზეთი

მომზადების წესი:

  1. თქვენთვის მარტივი რომ იყოს, ინგრედიენტების რაოდენობა ნახევარლიტრიან ქილაზეა გათვლილი. კონსერვისთვის სქელკანიანი წითელი წიწაკა დაგჭირდებათ. სასურველია, რომ საშუალო ზომის წიწაკა შეარჩიოთ. საჭირო რაოდენობის წიწაკა აიღეთ, გარეცხეთ და გააშრეთ. მნიშვნელოვანია: გაწმენდა საჭირო არაა, ყუნწი და ქერქი დატოვეთ.
  2. წიწაკებს ზეთი წაუსვით და საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში ზუსტად 20 წუთით აცხვეთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ არ დაიწვას.
  3. ცხელი წიწაკა ქვაბში გადაიტანეთ. ქერქი მოაშორეთ. თავსახური დაახურეთ. წვენის გამოსვლას და გაგრილებას დაელოდეთ.
  4. წიწაკები ქილებში გაანაწილეთ. თითოეულ ქილას ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტი დაუმატეთ. ნიორი ფირფიტებად დაჭერით.
  5. წიწაკის წვენი ქილებში გაანაწილეთ. ქილები დუღილის შემდეგ 7 წუთით გაასტერილეთ. ამის შემდეგ მოხუფეთ და სრულ გაგრილებამდე შეფუთეთ.

რეცეპტი კი არა, ნამდვილი აღმოჩენაა. ბულგარული წიწაკა ძალიან არომატული გამოდის. ასეთი კონსერვი ზამთარში შეგიძლიათ გახსნათ და ისე უბრალოდ მიირთვათ ან ფარშით გაავსოთ. დარწმუნებული ვართ, რომ ზარმაცი დიასახლისები კონსერვის მომზადების ასეთ მეთოდს დააფასებენ. ძალიან მარტივია!