პიკანტურ წასახემსებელს ყაბაყით 5 წუთში ვამზადებ, სუფრაზე კარტოფილის პიურესთან ერთად გამაქვს

421

ყაბაყის სეზონი გახურებულია, ამიტომ დღეს მენიუში ეს ბოსტნეულია. მეუღლე ჩემს კულინარიულ დახვეწილობას უკმაყოფილოდ უყურებს, მაგრამ მაინც ჭამს, რადგან ყაბაყის კერძი მარტივი, მაგრამ ძალიან გემრიელია. Vivien გიამბობთ, როგორ დაამწნილოთ ყაბაყი და რასთან ერთად გაიტანოთ სუფრაზე. კერძი 5 წუთში მზადდება. უბრალო სალათის ძალიან სწრაფი და გემრიელი ალტერნატივაა.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ყაბაყი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 0,5 ს/კ შაქარი
  • 1 ს/კ ძმარი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ორი საშუალო ზომის ახალი ყაბაყი აიღეთ. გარეცხეთ, კუდები მოაჭერით და თხელ რგოლებად დაჭერით.
  2. ყაბაყის რგოლებს მარილი მოაყარეთ და კარგად აურიეთ. 10 წუთით გააჩერეთ, რომ ცოტა წვენი გამოვიდეს და დამარილდეს.
  3. მარინადი მოამზადეთ. ნიორი დაჭყლიტეთ ან წვრილ სახეხზე გახეხეთ. ნიორს წიწაკა დაუმატეთ. შაქარი ან იმავე რაოდენობის თაფლი დაუმატეთ. ძმარი და მცენარეული ზეთი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
  4. ოხრახუში ან კამა წვრილად დაჭერით.
  5. ამ დროში ყაბაყს წვენი გამოუვა, რომელიც უნდა გადაასხათ, თავად ყაბაყი გაწურეთ. ყაბაყის რგოლები, მარინადი და დაჭრილი მწვანილი შეურიეთ. ყაბაყი დასამწნილებლად გააჩერეთ. რაც უფრო დიდხანს გააჩერებთ მაცივარში, მით უკეთ დამარინადდება, თუმცა მაცივარში შენახვიდან 20 წუთის შემდეგ მაგიდაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ.

რთულია თავი შეიკავოთ და მაშინვე არ მიირთვათ. გემრიელი სუნი აქვს და გვიზიდავს. ვახშამზე კარტოფილის პიურესთან და წვნიან დაბეგვილ ღორის ხორცთან ერთად გაიტანეთ. ოჯახის წევრები კმაყოფილნი დარჩებიან, სალათს შეაქებენ და დაინტერესდებიან, როგორ დაამწნილეთ მარინადი. ასეთი ბოსტნეული მწვადსაც მოუხდება. ვიმედოვნებთ, რომ მარტივი და სწრაფი რეცეპტი ყაბაყით მოგეწონათ. რთულია ყოველდღე მოიფიქროთ, რა მოამზადოთ დღეს. ასეთი რეცეპტები ნამდვილი მხსნელია, მით უფრო ყაბაყის სეზონზე, როცა ამ ბოსტნეულით მრავალი კერძის მომზადება შეიძლება. ვფიქრობთ, რომ ეს რეცეპტი თქვენს კულინარიულ წიგნში დიდხანს დარჩება.