ბადრიჯნის მოყვარულებს გული აუფანცქალდებათ: წვნიანი „გარნი იარახი“

613

ღუმელში გამომცხვარი ხორციანი ბადრიჯანი უცნაური სახელით „გარნი იარახი“. ეს „გახსნილ მუცელს“ ნიშნავს და კერძს აღწერს: ბადრიჯანი „გახსნილი მუცლით“ ხორცის ფარშით გავსებული. აღმოსავლური სამზარეულოს კერძია, რომელიც ფართოდ გავრცელებულია სომხეთში, თურქეთში, აზერბაიჯანსა და ახლო აღმოსავლეთის რიგ ქვეყნებში. Vivien გიზიარებთ დეტალურ ინსტრუქციას, როგორ მოამზადოთ გამომცხვარი ბადრიჯანი ბოსტნეულით და ხორცით. დაბალკალორიული შემადგენლობის წყალობით დიეტური კვებისთვის იდეალურია!

ინგრედიენტები:

  • 4 მსხვილი ბადრიჯანი
  • 400 გ ძროხის ხორცის ფარში
  • 5 პომიდორი
  • 3-4 კბილი ნიორი
  • წითელი წიწაკა, პაპრიკა, მარილი, ქინძი გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი

მომზადების წესი:

  1. ბადრიჯანი გარეცხეთ, ნაწილობრივ გათალეთ, ყველა მხრიდან დარბილებამდე ტაფაზე შეწვით. ცოტა მარილი მოაყარეთ.
  2. ფარში მცენარეულ ზეთში ტაფაზე შეწვით. მარილი და სუფრის კოვზი პომიდვრის პასტა ან გასუფთავებული პომიდორი დაუმატეთ. ცოტა წყალი (დაახლოებით 50 მლ) დაასხით, მომზადებამდე თუშეთ. ბოლოს ქინძი დაუმატეთ.
  3. გასუფთავებული პომიდორი შეწვით, ნიორი და სანელებლები დაუმატეთ.
  4. საცხობ ფორმაზე პომიდვრის ბაზა მოათავსეთ, მათზე შემწვარი ბადრიჯანი დადეთ. ბადრიჯანს ჭრილი გაუკეთეთ. შიგნით ფარში ჩადეთ. ზემოდან პომიდვრის სოუსი მოასხით.
  5. წინასწარ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით აცხვეთ.
  6. გამომცხვარი ბადრიჯანი ხორცით მზადაა. შიგთავსად შეგიძლიათ გამოიყენოთ წიწაკა, სოკო, ხორცის ნაცვლად ბრინჯი. ბადრიჯანს ზემოდან ყველი და მწვანილი გემოვნებით მოაყარეთ. გემრიელად მიირთვით.

ნამდვილად საზაფხულო კერძია, რადგან კერძის ბაზა ბადრიჯანია, რომელიც თბილ სეზონზე ყველაზე გემრიელია. ხორცით სავსე ბადრიჯანი უბრალოდ შეუდარებელი გამოდის: არომატული, წვნიანი და ნოყიერი. სხვათა შორის, ვეგეტარიანული ვარიანტი ბრინჯით შესანიშნავია. აუცილებლად მოამზადეთ, არ ინანებთ!