ბანანის ზეფირი მარტივი რეცეპტით, სადაც ყველაზე რთული აგარ–აგარის ყიდვაა

554

ახლა ვიცი, როგორ მოვამზადო ზეფირი სახლის პირობებში, რომ მაღაზიაში ნაყიდზე უფრო გემრიელი და ჯანსაღი გამოვიდეს. ტკბილეული მარტივად და სწრაფად მზადდება, განსაკუთრებულ კულინარიულ უნარებს და სპეციალურ საკონდიტრო ხელსაწყოებს არ საჭიროებს. დაგჭირდებათ მხოლოდ საკონდიტრო ტომარა, რომელიც თავადაც შეგიძლიათ დაამზადოთ. პირველ რიგში, ნატურალურ ზეფირს მიიღებთ, რომელიც ბავშვებისთვის უსაფრთხოა. მეორეც, ძალიან ნაზი და არომატული გამოვა. სხვათა შორის, ამ რეცეპტით მთელ პარტია ბანანის ზეფირს დღესასწაულებზე ვყიდი.

როგორ მოვამზადოთ ზეფირი სახლში – Vivien გიზიარებთ ბანანის ზეფირის მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას. კონსერვანტებს და არომატიზატორებს არ შეიცავს.

ზეფირის ინგრედიენტები:

  • 150 გ ვაშლის პიურე
  • 150 გ ბანანის პიურე
  • 80 გ ცილა
  • 100 გ შაქარი

სიროფის ინგრედიენტები:

  • 300 გ შაქარი
  • 200 გ წყალი
  • 100 გ გლუკოზის სიროფი
  • 12 გ აგარ–აგარი
  • მწიკვი ლიმონმჟავა

მომზადების წესი:

  1. ვაშლი დარბილებამდე ღუმელში გამოაცხვეთ ან მიკროტალღურ ღუმელში მოამზადეთ. ვაშლის პიურე გააკეთეთ. თუ წინასწარ არ გაგითლიათ, საცერით გახეხეთ.
  2. ბანანს ქერქი მოაშორეთ, ნაჭრებად დაჭერით და პიურეს მისაღებად დააბლენდერეთ. მწიფე, არომატული ბანანი შეარჩიეთ, რომ გემრიელი გამოვიდეს. ვაშლის და ბანანის პიურე შეურიეთ.
  3. ბანანი–ვაშლის პიურე და შაქარი ღრმა თასში შეურიეთ. კვერცხის ცილა და ლიმონმჟავა დაუმატეთ. მყარი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.
  4. სიროფის ყველა ინგრედიენტი ღრმა ტაფაში მოათავსეთ. 110 გრადუსზე ხარშეთ. გაჯერებული ფერის მისაღებად ცოტა ყვითელი საღებავი დაუმატეთ, თუ სურვილი გაქვთ. თუ ბავშვებისთვის ნატურალური ზეფირის გაკეთება გსურთ, საღებავზე უარი თქვით. სიროფი ხარშეთ, სანამ სქელი და წელვადი გახდება. ადუღების მომენტიდან დაახლოებით 5 წუთით ხარშეთ.
  5. სიროფი ზეფირის მასაში წვრილად ჩაასხით. მაღალ სიჩქარეზე 3 წუთით ათქვიფეთ, სანამ ნარევი სქელი არ გახდება. ზედაპირი ზეფირისთვის წინასწარ მოამზადეთ. პერგამენტის ქაღალდი ან საკვები პარკი დააფინეთ. მზა ზეფირის მასა ტომარაში გადაიტანეთ. საცმი შეურჩიეთ და ლამაზი არომატული ფორმები მიეცით. თუ 15 წუთში ზედაპირიდან ზეფირის აღება შეძელით, გამოდის ყველაფერი სწორად გააკეთეთ.
  6. ზეფირი 8-12 საათით სტაბილიზაციისთვის გააჩერეთ, შემდეგ თითოეული ზეფირის ნახევარი მოძებნეთ და შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. გემრიელად მიირთვით!

ბანანის ზეფირის გარდა კლასიკური ვანილის და მოცხარის (მოცხარის პიურეზე დაფუძნებული) ზეფირიც ძალიან გემრიელია. აი, ლავანდის ზეფირის მომზადებაზე დიდი ხანია ვოცნებობ. ზეფირი ჰერმეტულ კონტეინერში შეინახეთ ან მისი გემოთი მაშინვე დატკბით!