მაკდონალდსის „ბიგ მაკს“ სახლში ვაკეთებ. იმდენად კარგია, რომ სტუმრები ორიგინალისგან ვერ არჩევენ

507

Vivien გთავაზობთ გემრიელი ბურგერის მომზადება სახლში სცადოთ. საკმაოდ ადვილად მზადდება, ხოლო ინგრედიენტები თითქმის ყველა მაღაზიაში იყიდება. გიზიარებთ„ბიგ მაკის“ რეცეპტს, რომელიც გემოთი ორიგინალს არ ჩამოუვარდება.

განსაკუთრებული შემადგენლობა – თითქოს, რა არის ამაში განსაკუთრებული. ჩვეულებრივი ფუნთუშა და ორი კატლეტი. მაკდონალდსის სწრაფი კვების პროდუქტების მცოდნეები ირწმუნებიან, რომ ასეთი ბურგერი სხვაგან არსად არ იყიდება და მნიშვნელობა არ აქვს, რომ სხვა დაწესებულებები მსგავს კერძებს გვთავაზობს. „ბიგ მაკს“ თავისი თავისებურება ნამდვილად აქვს. საქმე სოუსშია. მისი რეცეპტი ჯერ კიდევ 1972 წელს შეიქმნა და ადრე ინტერნეტში არასოდეს გამოქვეყნებულა. ნუთუ შეიძლება რამე დამალოთ ინტერნეტის და მაღალი ტექნოლოგიების ეპოქაში? რა თქმა უნდა, არა. სწორედ ამიტომ, რამდენიმე წლის წინ სოუსის რეცეპტი ხელმისაწვდომი გახდა. ენთუზიასტებმა სოუსი მოამზადეს და სოუსების მსგავსება დაადასტურეს.

ინგრედიენტები:

  • 2 ბურგერის ფუნთუშა სეზამის თესლით
  • დაჭრილი ხახვი
  • სალათი აისბერგის ფურცლები
  • 1 მწნილი კიტრი
  • 1 ნაჭერი ყველი ჩედერი
  • 2 ძროხის ხორცით მომზადებული კატლეტი

სოუსის ინგრედიენტები:

  • 3 ს/კ მაიონეზი
  • კიტრის მწნილი
  • 1 ს/კ მდოგვი
  • 1 ჩ/კ თეთრი ღვინის ძმარი
  • პაპრიკა
  • შაქარი
  • ხმელი ნიორი
  • ხმელი ხახვი

მომზადების წესი:

  1. ვინაიდან სწრაფი კვების პროდუქტს ვამზადებთ, ფუნთუშის სახლში გამოცხობას და კატლეტის შეწვას აზრი არ აქვს. ყველა ინგრედიენტი მაღაზიაში მოძებნეთ. ყველა მსხვილ სუპერმარკეტში აუცილებლად იქნება.
  2. სოუსის ინგრედიენტები შეურიეთ და მაცივარში შეინახეთ. გაითვალისწინეთ, რომ სოუსს ძალიან ცოტა შაქარი უნდა დაუმატოთ. გარდა ამისა, ტკბილი მდოგვი გამოიყენეთ და არა ცხარე.
  3. ერთი ფუნთუშა შუაზე გაჭერით. მეორედან მხოლოდ ცენტრალური ნაწილი ამოიღეთ. სახლის „ბიგ მაკის“ ფუნთუშები მშრალ ტაფაზე ოდნავ შემწვარი უნდა იყოს. თითოეული მხრიდან კარგად შეაწითლეთ.
  4. სასურველია, რომ კატლეტები ანტიმიწვის საფარის მქონე ტაფაზე ორივე მხრიდან მომზადებამდე შეწვათ. მანამდე თითოეულ მხარეს მარილი და წიწაკა მოაყარეთ. კატლეტები გემრიელი მოწითალო ქერქის მიღებამდე მოამზადეთ.
  5. ბურგერი ამ რიგით ააწყვეთ: ფუნთუშა, კოვზი სოუსი, ხახვი და სალათის ფურცელი, ყველი, კატლეტი, კვლავ ფუნთუშა და ასე წრეზე. საკუთარი ხელით „ბიგ მაკის“ გემრიელ შვილს გააკეთებთ.

ახლა იცით, როგორ გააკეთოთ ბურგერი სახლში. აღმოჩნდა, რომ ძალიან მარტივია. ბიგ მაკი ააწყვეთ, როცა კატლეტები ჯერ კიდევ ცხელია. ასე ყველს ოდნავ გაადნობს და წვნიანობას შემატებს. ჭიქა გამაგრილებელი კოლა ყინულის კუბებით არ დაგავიწყდეთ. ზაფხულისთვის შეუდარებელი კერძია.