წასახემსებელი პომიდორი ინდური რეცეპტით, რომელიც 1 საათში მზად იქნება

420

რა მოვამზადოთ პომიდვრით, რომ მაცივარი ბოლომდე გავავსოთ? ყველაფერი გენიალური მარტივია! Vivien გირჩევთ წასახემსებელ პომიდორს „ერთწუთიანი“ ნივრით და მწვანილით.ასეთი წასახემსებელი რამდენიმე მიზეზით კარგია. პირველ რიგში, სწრაფად მზადდება. რამდენიმე წუთი დაგჭირდებათ, რომ ყველაფერი დაჭრათ. კიდევ რამდენიმე საათი, რომ პომიდორი გაიჟღინთოს. მეორეც, გემო. ახალდაკრეფილი პომიდვრის გემო ყველას არ აღაფრთოვანებს, მაგრამ „ერთწუთიანი“ პომიდვრის გემო ბევრს გააოცებს. ნამდვილად გემრიელია!

წასახემსებელი პომიდორი

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ პომიდორი
  • 1 კონა კამა და ოხრახუში
  • 10-12 კბილი ნიორი
  • ქინძი გემოვნებით
  • 0,5 ს/კ შაქარი
  • 1 ს/კ მარილი
  • შავი და წითელი წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. საშუალო ზომის, მწიფე და წვნიანი პომიდვრები შეარჩიეთ.
  2. მწვანილი გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით. თასში გადაიტანეთ.
  3. ნიორი პრესში გაატარეთ. ნიორი დაქუცმაცებულ მწვანილს დაუმატეთ.
  4. შაქარი, მარილი და წიწაკა დაუმატეთ. მარილს წვენი რომ გამოუვიდეს, მსუბუქად დანაყეთ.
  5. თასში მოთავსებულ ინგრედიენტებს აურიეთ, სანამ ყველა სანელებელი მთელ მოცულობაში თანაბრად არ განაწილდება.
  6. ყველა პომიდორს ღრმა (მაგრამ არა ბოლომდე) ჯვარედინი ჭრილები გაუკეთეთ.
  7. ერთი პარკი მეორეში ჩადეთ, რომ არ გაიხეს, როცა წასახემსებელს აურევთ.
  8. თითოეული პომიდვრის ჭრილში კოვზი შიგთავსი მოათავსეთ.
  9. შიგთავსით გავსებული პომიდვრები პარკში ჩადეთ. ზემოდან დარჩენილი საკაზმი მოაყარეთ.
  10. პარკი შეანჯღრიეთ, რომ პომიდორმა წვენი გამოიღოს და საკაზმით უკეთ გაიჟღინთოს.
  11. პომიდვრები პარკში მაგიდაზე რამდენიმე საათით გააჩერეთ. შემდეგ მაცივარში შეინახეთ. 2 საათის შემდეგ წასახემსებელი მზად იქნება, მაგრამ მეორე დღეს ყველაზე გემრიელია.
  12. გემრიელად მიირთვით. ახალ კულინარიულ აღმოჩენებს გისურვებთ!