ხორცის ბუდეები სოკოთი და ყველით. უფრო ნოყიერია, ვიდრე კატლეტი და ტოლმა

249

სწრაფი რეცეპტები ეხმარება მათ, ვინც დღისით მუშაობს, ხოლო საღამოს სურს საყვარელი ადამიანები გემრიელი კერძებით გაახაროს. ხორციანი ბუდე დიდ დროს არ წაგართმევთ! სხვათა შორის, ასეთი ხორციანი კერძი უფრო გემრიელი და ორიგინალურია, ვიდრე ჩვეული კატლეტი ან ტოლმა! Vivien გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ხორცის ბუდეები სოკოთი და ყველით სახლის პირობებში. შიგთავსით ექსპერიმენტები შეგიძლიათ ჩაატაროთ!

ინგრედიენტები:

  • 700-800 გ ღორის ფარში
  • 1-2 ქათმის კვერცხი
  • 2 ხახვი
  • 400 გ ქამა სოკო
  • 1 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 200 გ ხმელი ყველი
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ხახვი გათალეთ და პატარა ნაჭრებად დაჭერით. ნახევარი ხახვი ოქროსფერ შეფერილობამდე მცენარეულ ზეთში შეწვით.
  2. სოკო გარეცხეთ, გაასუფთავეთ და თხელ ფირფიტებად დაჭერით. სოკო შემწვარ ხახვს დაუმატეთ. 5 წუთით სოკოს მომზადებამდე მოშუშეთ. სოკოს მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ.
  3. ხახვის მეორე ნახევარი ფარშს აურიეთ. კვერცხი, მარილი და წიწაკა დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. კვერცხის წყალობით ფარში უფრო ელასტიური გამოვა და ბუდეებს მარტივად გააკეთებთ.
  4. ფარშიდან ბურთები გააკეთეთ და საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. თითოეულ ბურთში ჩაღრმავება და მაღალი გვერდები გააკეთეთ. სცადეთ, რომ ხორციან ბუდეებს ერთნაირი ზომა ჰქონდეს.
  5. ბუდეში სოკოს და ხახვის შიგთავსი მოათავსეთ. ზემოდან გახეხილი ყველი მოაყარეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35 წუთით მომზადებამდე აცხვეთ.
  6. ფარშის ბუდე სოკოთი მზადაა. სურვილის შემთხვევაში დაქუცმაცებული მწვანილი დაუმატეთ. სუფრაზე ბოსტნეულის გარნირთან ერთად გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!

ასეთი ხორცის ბუდეები როგორც სავახშმოდ, ასევე სადღესასწაულო სუფრაზე გამოგადგებათ. შიგთავსით შეგიძლიათ ექსპერიმენტები ჩაატაროთ, ნებისმიერ შემთხვევაში გემრიელი გამოვა. სოკოთი, ყველით და ყაბაყით შეგიძლიათ გააკეთოთ. ტაფაზე შემწვარ კლასიკურ კატლეტებს დაივიწყებთ.