უხეში საგანძური: რატომ არ შეიძლება სალის კანის გადაგდება

853

როგორ გამოვიყენოთ სალა კანიანად მაქსიმალურად წარმატებულად? დარწმუნებული ვართ, რომ სალასთვის მილიონობით გემრიელი და მრავალფეროვანი რეცეპტი არსებობს, მაგრამ რას იტყვით კანზე? გადავაგდოთ? ასეთი სასარგებლო ინგრედიენტის გადაგდება არ იჩქაროთ. კანი ხორციანი რულეტის, ლაბის, წასახემსებლის და მწნილის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ. Vivien გიამბობთ, როგორ გამოიყენოთ სალა კანიანად არა ერთ კერძში.

სალა კანიანად – პირველ რიგში, გაარკვიეთ, თქვენ ან თქვენს სტუმრებს ღორის კანი თუ უყვარს. ამ ინგრედიენტს საკმაოდ სპეციფიკური გემო აქვს, ამიტომ ყველას არ მოეწონება. ეს ლოგიკურია. თუ თქვენი კომპანია ღორის კანის ჭამის წინააღმდეგი არაა, მაშინ ღორის ასაკით დაინტერესდით. როგორც წესი, რაც უფრო ასაკოვანია ღორი, მით უფრო მაგარი და უხეში კანი აქვს. სასურველია, რომ კანი ხელით შეამოწმოთ. თუ გრძნობთ, რომ უხეშია, უმჯობესია არ გარისკოთ. თუ იცით, რომ კანი გემრიელი იქნება, მაშინ დაიმახსოვრეთ, რის მომზადებას შეძლებთ ამ სუბპროდუქტის გამოყენებით.

მარტივი წასახემსებელი – ასეთი ინგრედიენტი უმად შეგიძლიათ მიირთვათ. საკმარისია, რომ კანი კარგად გარეცხოთ და დანით ჭუჭყი აფხიკოთ. პროდუქტს მარილი მოაყარეთ, ცოტა სანელებელი დაუმატეთ და მორჩა. ლუდზე მისაყოლებლად მარტივი წასახემსებელი მზადაა. კანი შეგიძლიათ შეწვათ ან გამოაცხოთ. ასეთ პირობებში სწრაფად მზადდება, რადგან მაშინვე მადისაღმძვრელ ოქროსფერ ქერქს იძენს. თუ კანის მოგვიანებით გამოყენებას აპირებთ, მაშინ უპრობლემოდ შეგიძლიათ გაყინოთ. სასურველია, პატარა რულეტად დაახვიოთ, პარკში ჩადოთ და საყინულეში შეინახოთ. ღორის კანი დიდი ხნით შეგიძლიათ გაყინოთ, რადგან გემოს თვისებებს არ კარგავს. სიტყვაზე, კანი შეგიძლიათ მოხარშოთ, მაგრამ ხანგრძლივი პროცესია. ინგრედიენტი კარგად რომ დარბილდეს და ადვილად დაღეჭოთ, დაახლოებით 2 საათით უნდა მოხარშოთ.

ეგზოტიკური კერძი – მარილიანი სალა კანიანად ან ლაბა ბევრისთვის ნაცნობია. როგორ შეიძლება არ მოამზადოთ ცხარე წასახემსებელი ღორის კანით კორეულად? ამ რეცეპტის გამოტოვება არ შეიძლება, ამიტომ შეინახეთ. კანის მომზადების შემდეგ დარჩენილი სალა ტოლმას შეგიძლიათ დაუმატოთ.

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ღორის კანი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 0,5 ჩ/კ კოჭა
  • 1 ჩ/კ სეზამი
  • 2 ს/კ სოიოს სოუსი
  • 0,5 ჩ/კ ძმარი (9%)
  • 1 ჩ/კ თაფლი
  • სანელებლები

მომზადების წესი:

  1. ღორის კანი თხელ ზოლებად დაჭერით და ცივი წყალი დაასხით. ძლიერ ცეცხლზე დადგით და ადუღებამდე მიიყვანეთ. როგორც კი, ადუღებას დაიწყებს, წარმოქმნილი ხმაური მოაშორეთ და ცეცხლს მინიმუმამდე დაუწიეთ.
  2. 2 საათით ხარშეთ. უნდა დარბილდეს. მზა კანი დანით კიდევ ერთხელ გაფხიკეთ, რომ სალის ნარჩენები მოაშოროთ. რაც ნაკლები სალა ექნება, მით უფრო დიეტურ კანს მიიღებთ.
  3. ცივი კანი ღრმა თასში ჩადეთ და დანარჩენი ინგრედიენტები დაუმატეთ. კარგად აურიეთ და ცოტა ხნით მაცივარში შეინახეთ, რომ მარინადით კარგად გაიჟღინთოს.

სხვათა შორის, ასეთი კანი სხვა ეგზოტიკური კერძისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ. დამარინადებული კანი, კოჭა და სოიოს სოუსი ნებისმიერ წყალმცენარეს აურიეთ. სხვა კომპონენტები გემოვნებით აირჩიეთ. სეზამი, ცოტა პაპრიკა, ბრინჯის ძმარი შეგიძლიათ დაუმატოთ. მოკლედ, ფანტაზიას გასაქანი მიეცით.

სალა კანიანად ძვირფასი სტუმრებისთვის

ინგრედიენტები:

  • 200 გ ღორის კანი
  • 100 გ ლობიო
  • 1 ხახვი
  • ზეითუნის ზეთი შესაწვავად
  • 50 გ კაპარი
  • 1 პომიდორი
  • სანელებლები
  • ახალი მწვანილი

მომზადების წესი:

  1. ლობიო ცივ წყალში წინასწარ ჩაალბეთ. მთელი ღამით შეგიძლიათ გააჩეროთ. როგორც კი, ლობიო მზად იქნება, პატარა ქვაბში დარბილებამდე მოხარშეთ.
  2. ღორის კანს მდუღარე წყალი დაასხით და დანით დაამუშავეთ, თუ ბევრი ცხიმი დარჩა. ახლა კანი და ხახვი ზოლებად დაჭერით. ორივე კომპონენტი ზეითუნის ზეთში შეწვით.
  3. როგორც კი, ხახვი და კანი ოდნავ შეწითლდება, დაჭრილი პომიდორი და კაპარი დაუმატეთ. ახლა 1 ჭიქა წყალი დაასხით და 10 წუთით თუშეთ. ბოლოს წვრილად დაჭრილი მწვანილი და ლობიო დაუმატეთ. ასეთ წასახემსებელს კარგად აურიეთ და მაშინვე სუფრაზე გაიტანეთ.

აი, უნივერსალური სალა კანიანად. ახლა ყველაფრის გაწმენდა, დაჭრა, დაყოფა და კანის გადაგდება საჭირო აღარაა. როგორც ხედავთ, მისგან საინტერესო კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ, რომელიც მაღაზიის ან რესტორნის კერძებს არ ჩამოუვარდება. კარგი დროა, რომ ჭიქა ქაფიანი სასმელით თავი გაახაროთ. სასმელზე მისაყოლებლად წასახემსებელი ღორის კანით აუცილებლად მოამზადეთ.