ფაფუკი ხაჭოკვერა საიდუმლო ინგრედიენტით, რომელიც თქვენს სამზარეულოში დასახლდება

397

დღეს Vivien უჩვეულო ხაჭოკვერის რეცეპტს გთავაზობთ, რომლის შემადგენლობაში სახამებელია. უფრო სწორად, არა ხაჭოკვერა, არამედ ხაჭოს ჩხირებია. შემწვარი და შაქარმოყრილი ხაჭოკვერა ძალიან ფაფუკი და საოცრად რბილი გამოდის.

ჩემი მოზარდი შვილი ამბობს, რომ ფუნჩულას ჰგავს, მაგრამ უფრო გემრიელია. ხაჭო ცომში თითქმის არ იგრძნობა. სწორედ ამიტომ, რეცეპტს პატარა ბავშვების მშობლებს ვურჩევთ. თუ ბავშვი ჩვეულებრივ ხაჭოკვერას ჭამაზე უარს ამბობს, ხაჭოს ჩხირები მოამზადეთ.

ინგრედიენტები:

  • 200 გ ხაჭო
  • 150 გ ფქვილი
  • 1 კვერცხი
  • 10 გამაფხვიერებელი
  • 70 გ შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • 10 გ ვანილი
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად

მომზადების წესი:

  1. 1 შეფუთვა ხაჭო, კვერცხი და შაქარი აურიეთ. 1 პაკეტი ვანილი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
  2. ფქვილი და გამაფხვიერებელი ცალკე თასში აურიეთ.
  3. ხაჭოს მასას ფქვილი ნაწილ–ნაწილ დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. რბილი და ნაკლებად წებოვანი უნდა გამოვიდეს.
  4. ცომი ოთხ თანაბარ ნაწილად გაყავით და დააგუნდავეთ.
  5. თითოეულს ძეხვის ფორმა მიეცით.
  6. ულუფებად დაჭერით, დაახლოებით 5 სმ სიგრძის ზოლებად. მითითებული რაოდენობით დაახლოებით 12 ჩხირს მიიღებთ. გაითვალისწინეთ, რომ ტაფაზე ცომი გამაფხვიერებლით მოცულობაში გაიზრდება. ჩხირები ძალიან სქელი არ გააკეთოთ.
  7. დანით ცომის ნაჭრებს სამკუთხა კვეთის ფორმა მიეცით.
  8. მცენარეული ზეთი ტაფაზე გააცხელეთ. შაქრიანი თეფში წინასწარ მოამზადეთ. მასში ჩხირები უნდა ამოავლოთ.
  9. ხაჭოკვერა თითოეული მხრიდან შეწითლებამდე შეწვით. გაითვალისწინეთ, რომ ძალიან სწრაფად მუქდება. სუსტ ცეცხლზე მოამზადეთ და ყურადღება არ გაგეფანტოთ.
  10. შემწვარი ჩხირები ქაღალდის პირსახოცზე გადაიტანეთ, რომ ზედმეტი ცხიმი მოიშოროთ. ახლა შაქარში ამოავლეთ. გამდნარი შაქარი ზედაპირზე ტკბილ საფარს შექმნის. გაშრობისას ტკბილი ქერქი გახდება.
  11. ასე გარედან ხრაშუნა, შიგნით ნაზი ხაჭოკვერა გამოვა. ისეთი ჰაეროვანია, როგორც ფუნჩულას ცომი. დილის ყავაზე მისაყოლებლად იდეალური დანამატია და მარტივი დესერტი ნოყიერი სამხარისთვის.
  12. გემრიელად მიირთვით და ახალ კულინარიულ აღმოჩენებს გისურვებთ!