გარგარის მურაბაზე ვგიჟდები. ახლა მისი სეზონია და საუკეთესო რეცეპტს გიზიარებთ

814

დაიწყეთ სეზონური ხილით მურაბის და ჯემის მომარაგება ზამთრისთვის? გარგარის მურაბის მომზადება არ გამოგრჩეთ. Vivien გიზიარებთ გარგარის მურაბის გამოცდილ რეცეპტს. ძალიან მარტივია და დამწყები მზარეულიც გაუმკლავდება. ამ რეცეპტით გარგარი ვიტამინებს ინარჩუნებს.

ინგრედიენტები:

  • 1,5 კგ გარგარი
  • 1 ჭიქა წყალი
  • 800 გ შაქარი

მომზადების წესი:

  1. დაგჭირდებათ თითბრის ტაშტი დიდი სახელურებით ან თასი. წყალი ჩაასხით. შაქარი დაუმატეთ და აურიეთ. სუსტ ცეცხლზე სიროფის მოსამზადებლად ხარშეთ.
  2. გარგარი გარეცხეთ, შუაზე გაჭერით, კურკები მოაშორეთ. ცხელ სიროფში ჩააწყვეთ და 10 წუთით ხარშეთ. გარგარი თანდათან მთლიანად სიროფით უნდა დაიფაროს. ამის შემდეგ ქურა გამორთეთ და მთელი ღამე გააჩერეთ.
  3. მეორე დღისით 20 წუთით სუსტ ცეცხლზე ხარშეთ. კოვზით ფრთხილად აურიეთ, რომ გარგარი არ დაზიანდეს. ამ მეთოდით მურაბას ქაფი არ უჩნდება და ვიტამინებს ინარჩუნებს.
  4. გარგარი საკუთარ წვენში იხარშება, რასაც გარგარის გაჩერება ხელს უწყობს.
  5. ქილები და თავსახურები გაასტერილეთ. მზა მურაბა ცხელ ქილებში ჩაასხით და ცხელი თავსახურებით მოხუფეთ. ქილები გადააბრუნეთ და შეფუთეთ. ცივი ქილები შესანახად სიგრილეში გაიტანეთ.
  6. მურაბა მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

გარგარის მურაბა წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის. რეცეპტში მითითებული რაოდენობა 0,3-0,4 ლიტრიანი 4 ქილის შესავსებად საკმარისია. წლები შეგიძლიათ შეინახოთ, თუ ცდუნებას გაუძლებთ და გაზაფხულზე მთლიანად არ შეჭამთ.