ალუბლის პეროგი წელვადი შიგთავსით ზუსტად ისეთია, როგორც სერიალში „ტვინ პიქსი“

390

ალუბლის პეროგი ფხვიერი ცომით მოსაწყენად ჟღერს. აი, ლეგენდარული ალუბლის პეროგი საკულტო სერიალიდან „ტვინ პიქსი“ სხვა საქმეა! დეილ კუპერი მასზე უბრალოდ გიჟდებოდა. გასაკვირი არცაა, რადგან ტკბილეული ყურადღებას ნამდვილად იმსახურებს. ამ კერძის ბევრი ვარიანტი არსებობს. გირჩევთ, სახლის პირობებში მომზადება სცადოთ. ამ პეროგის მომზადება ნამდვილი ექსპერიმენტი აღმოჩნდა. რეცეპტი ოდნავ შევცვალე, რაზეც სტატიის ბოლოში გიამბობთ. თქვენ ორიგინალურ რეცეპტს ცვლილებების გარეშე გთავაზობთ. თუ ინსტრუქციას მკაცრად დაიცავთ, აუცილებლად გამოგივათ.

ინგრედიენტები:

  • 250 გ მარგარინი
  • 400-450 გ ხორბლის ფქვილი
  • 350 გ შაქარი
  • 1 კვერცხი
  • 600 გ გაყინული ალუბალი უკურკოდ
  • 10 გ ვანილი
  • 1 ს/კ სიმინდის სახამებელი
  • 2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი

მომზადების წესი:

  1. პეროგის ცომის მოსამზადებლად რბილი მარგარინი დაგჭირდებათ. 200 გ შაქართან ერთად ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ. კვერცხი დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ, სანამ ფაფუკი არ გახდება.
  2. ცალკე ფქვილი გაცერით, გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. მარგარინის ნარევს ნაწილ–ნაწილ ფქვილი დაუმატეთ და რბილი ცომი მოზილეთ. როცა გუნდად შეკვრას დაიწყებს, ხელით ჩაზილეთ, პარკში გაახვიეთ და 1 საათით მაცივარში შეინახეთ.
  3. ამ დროში შიგთავსი მოამზადეთ. გალღობილი ალუბალი და შაქარი ღრმა ტაფაში ან სქელძირიან ქვაბში აურიეთ და საშუალო ცეცხლზე დადგით. ალუბალი წვენს გამოიღებს და ჩვენც ეს გვინდა. შიგთავსი რამდენიმე წუთით ადუღეთ, შემდეგ სიმინდის სახამებელი დაუმატეთ. ნარევი ხარშეთ, რამდენიმე წუთით მუდმივად აურიეთ. როცა მასა გასქელდება, ალუბალი ქურიდან გადმოიღეთ.
  4. ღუმელი 180 გრადუსამდე გააცხელეთ. სანამ ხურდება, ცომს მიხედეთ. ცომი ორ ნაწილად გაყავით. ერთი ნაწილი მრგვალ ფირფიტად გააბრტყელეთ და საცხობ ფორმაში ჩადეთ. მაგალითად, 30 სმ დიამეტრის მინის ფორმა ტარტისთვის შესაფერისია.
  5. ცომზე შიგთავსი გადაიტანეთ და გაათანაბრეთ. დარჩენილი ცომიც გააბრტყელეთ და პეროგს ზემოდან გადააფარეთ. დაწნული ვარიანტი უფრო მომწონს. ამისთვის ცომი გააბრტყელეთ და გრძელ ზოლებად დაჭერით. ამის შემდეგ შიგთავსს ზემოდან ვერტიკალურად და ჰორიზონტალურად გადაადეთ.
  6. პეროგი 180 გრადუსზე 30-45 წუთით აცხვეთ. თქვენი ღუმელის მუშაობის და პეროგის გარეგნობის მიხედვით აკონტროლეთ. პეროგი უნდა შეწითლდეს. სუფრაზე გატანის წინ ცოტა გააგრილეთ. გემრიელად მიირთვით!

რედაქციის რჩევა

რაც შეეხება ჩემს ექსპერიმენტს, საკმაოდ წარმატებული აღმოჩნდა. საქმე იმაშია, რომ კვერცხს არ ვჭამ, ამიტომ მისი ჩანაცვლება გადავწყვიტე. რეცეპტში ათქვეფილ შაქარსა და კარაქს აკვაფაბი დავუმატე. თავიდან ვფიქრობდი, რომ არაფერი გამოვიდოდა, მაგრამ ცომი მაინც მოვზილე. ძალიან ელასტიური გამოვიდა, რაც კლასიკურ ფხვიერ ცომს არ ახასიათებს. ისეთი შეგრძნება მქონდა, რომ არა ალუბლის პეროგი, არამედ გირცები გავაკეთე. იმედი არ გავიცრუე და ბოლომდე მივყევი. ცომი შუაზე ძლივს გავყავი და ფორმაში ჩავდე. საბედნიეროდ, შიგთავსთან თავგადასავლებს გადავურჩი. ღუმელში შევდგი და გავიფიქრე, რომ არც თუ ისე გემრიელი ტკბილეული გამოვიდოდა. ვიზუალურადაც განსხვავდება, ტექსტურასა და გემოზე არაფერს ვამბობ. და მაინც, ალუბლის პეროგი უბრალოდ შეუდარებელი გამოცხვა. ცომი გამოცხვა იმის მიუხედავად, რომ სველი შიგთავსი გარს ეხვეოდა! დარწმუნებული ვარ, რომ აგენტი დეილ კუპერი ამ ტკბილეულს სათანადოდ დააფასებდი. გთავაზობთ სერიალიდან „ტვინ პიქსი“ მდიდრული პეროგი მოამზადოთ. თითებს ჩაიკვნეტთ!