ზოგჯერ სამზარეულოში რიგი უსიამოვნო ინციდენტი ხდება, რომელთა თავიდან აცილება ხრიკების ცოდნის შემთხვევაში შეიძლებოდა. ყველა თავმოყვარე დიასახლისი წლების მიერ გამოცდილ ხრიკებს იყენებს. ასე კულინარიული პროცესები ჩქარდება და მარტივდება. გამოცდილი დიასახლისების ხრიკები სამზარეულოში აუცილებლად დაგეხმარებათ. ახლა ფქვილის გაცრის, ხახვის დაჭრის და მარცვლეულის შენახვის სირთულეები ვერ შეგაშინებთ. Vivien გიზიარებთ ორიგინალურ ხრიკებს, რომლებიც სამზარეულოში ყოფნას უფრო საინტერესოს გახდის.
გამოცდილი დიასახლისის ხრიკები: საუკეთესო ნაკრები
- კვერცხის ნაჭუჭი ჩავარდა. როცა კვერცხით რაიმეს ვაკეთებთ, ზოგჯერ ერთ უსიამოვნებას ვეჯახებით, ნაჭუჭი გვივარდება. შემდეგ მის ამოღებაზე ბევრ დროს ვხარჯავთ. კარგია, რომ არსებობს პროცესის დამაჩქარებელი ხრიკი. ნაჭუჭის ნატეხის ამოღება მარტივია. თითი თბილ წყალში ჩაყეთ, შემდეგ ნაჭუჭს დაადეთ, ძირს მიაჭირეთ და ამოიღეთ. წამიერი მოქმედებით პრობლემას სწრაფად და ეფექტურად გაუმკლავდებით.
- საცერი არ ჩერდება. ფქვილის გაცრისას საცერი პირველი დამხმარეა. ზოგჯერ საცერი აუცილებელი ჭურჭლისთვის ძალიან პატარაა, ამიტომ მუდმივად ვარდება. საცერის დასაკავებლად ჩაის კოვზი აიღეთ და დაამაგრეთ. მზადაა!
- ხელთ შესაფუთი პარკი არ გვაქვს. ცომმა რომ დაისვენოს, მზარეულები მას თასში ურევენ და შემდეგ ზემოდან აფარებენ. ამ მიზნით ხშირად შესაფუთ პარკს იყენებენ. ზოგჯერ ასეთი პარკი ხელთ არ გვაქვს. იცოდეთ, რომ მის ნაცვლად საშხაპეს ქუდი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მასში კარგად ჩანს, რა დევს შიგნით. რეზინის წყალობით ქუდი ჭურჭელს კარგად ეკვრება. გამოყენების შემდეგ გადაგდება საჭირო არაა, რადგან ქუდი ასე ბევრჯერ შეგიძლიათ გამოიყენოთ.
- ვაშლი შავდება. დაჭრილი ვაშლი რომ არ გაშავდეს და მიმზიდველი გარეგნობა შეინარჩუნოს, სწორად უნდა დაამუშავოთ. ხილის ნაჭრებს ლიმონის წვენი შეასხურეთ და კარგად აურიეთ. ასე აღარ გაშავდება!
- ცრემლები ხახვის დაჭრისას. ხახვის დაჭრისას ტირილი აუცილებელი არაა. ამის თავიდან აცილება შეიძლება! ხახვი შუაზე გაჭერით და 10 წუთით საყინულეში შეინახეთ. ვადის გასვლის შემდეგ მაცივრიდან გამოიღეთ. ამ მეთოდით ხახვს მარტივად დაჭრით.
- ყველი ცუდად იხეხება. ყველის სახეობები, როგორიცაა სულგუნი და მოცარელა, ცუდად იხეხება. პროცესში რომ არ დაიშალოს, იგივე ხრიკი გამოიყენეთ, როგორც ხახვის შემთხვევაში. 10 წუთით საყინულეში შეინახეთ და მხოლოდ ამის შემდეგ გახეხეთ.
- საცხობი ფორმა არ გყოფნით. ყველა დიასახლისს ცხოვრებაში ერთხელ მაინც ღუმელში რამდენიმე ფორმის გამოყენება დასჭირვებია. თუ მხოლოდ ერთი საცხობი ფორმა გაქვთ, საქმე რთულდება. გამოსავალი ამ შემთხვევაშიც არსებობს. ფორმა გადააბრუნეთ, საჭირო ზომის პერგამენტის ქაღალდი დააფარეთ, ზემოდან ფოლგის რამდენიმე ფურცელი დაადეთ. ჭურჭელს ყველა მხრიდან კარგად შემოახვიეთ. ახლა ფოლგა პერგამენტთან ერთად კიდეებში მოხარეთ და ფორმიდან ამოიღეთ.
- დანის ალტერნატივა. კომბოსტოს დანით დაჭრა ბევრს არ უყვარს, რადგან დროს და ძალას მოითხოვს. ამის გაკეთება უფრო მარტივად შეგიძლიათ. ბოსტნეულის სათლელი აიღეთ. მისი დახმარებით კომბოსტოს წინ და უკან მსუბუქი მოძრაობით წამებში დაჭრით. მნიშვნელოვანია, რომ კომბოსტოს თავი მკვრივი იყოს, ხოლო მოწყობილობა კარგად დაფიქსირებული.
- საწურის მაგიერი. მაკარონის მოხარშვისას საწურის გამოყენება აუცილებელი არაა. თუ საწური არ გაქვთ, შესაფერისი ზომის საცერი გამოიყენეთ. ქვაბზე დადეთ და წყალი ფრთხილად გადაასხით.
- ხრიკი საცხობი ქაღალდით. ზოგგჯერ საცხობ ფორმაში ქაღალდის ჩაფენა რთულია. ამის ლამაზად გაკეთება ყოველთვის არ გამოდის. ამ შემთხვევაში ქაღალდი წყლით დაასველეთ. ასე ქაღალდის ფორმაში ჩადება აღარ გაგაწვალებთ.
- მწვანილის შენახვა. კამა, ოხრახუში და ქინძი უფრო სწრაფად ფუჭდება, ვიდრე მირთმევას ვასწრებთ. უფრო დიდხანს რომ გაძლოს, საინტერესო მეთოდი გამოიყენეთ. მწვანილი გარეცხეთ, მსუბუქად გააშრეთ. ახლა ბამბის პირსახოცში გაახვიეთ და ჰერმეტულად დახურულ კონტეინერში მოათავსეთ.
- მარცვლეული იბნევა. მარცვლეულის პარკში შენახვა წარმატებული არჩევანი არაა, რადგან დანაკარგის გარეშე გადმოყრას ვერ მოახერხებთ. ერთი საინტერესო მოწყობილობის გამოყენებას გირჩევთ. 0,5 ლიტრიანი პლასტმასის ბოთლის ზედა ნაწილი გადაჭერით. სახურავი მოხსენით, პარკი მოათავსეთ, შემდეგ კიდეები გარეთ გადმოწიეთ. 2 წუთი და მოსახერხებელი ყელი მზადაა. მარცვლეული ასე შეინახეთ. სახურავი დაახურეთ და პრობლემები აღარ შეგექმნებათ.
შინაურული გალეტი ვაშლის შიგთავსით – ზემოთ მოცემული ხრიკების უმეტესობა ამ არომატული დესერტის მომზადებისას შეგიძლიათ გამოიყენოთ. გალეტი ვაშლით მოამზადეთ და სწრაფი და გემრიელი შედეგით გაოცდით. ასეთი შინაურული ცომეული უბრალოდ შეუდარებელია!
ინგრედიენტები:
- 250 გ ხორბლის ფქვილი
- 1 კვერცხი
- მწიკვი მარილი
- 0,5 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 75 გ კარაქი
- 40 მლ წყალი
- 350 გ ვაშლი
- 5 გ შვრიის ქატო
- 15 გ შაქარი
მომზადების წესი:
- ხორბლის ფქვილი გაცერით. გამაფხვიერებელი და მარილი აურიეთ.
- კვერცხი და გამდნარი კარაქი დაუმატეთ. ნაფშვენის მიღებამდე აურიეთ, ცოტა წყალი დაუმატეთ. ცომს გადააფარეთ და 30 წუთით მაცივარში შეინახეთ.
- ვაშლი კუბებად დაჭერით. ლიმონის წვენი მოასხით და აურიეთ.
- ცომი 4 ნაწილად გაყავით, თითოეული გააბრტყელეთ. პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ.
- ცომის წრეების ცენტრში ცოტა ქატო ჩაყარეთ, ზემოდან დაჭრილი ვაშლი დაუმატეთ.
- ცომის კიდეები ზემოთ ასწიეთ. ცოტა წყალი წაუსვით და შაქარი მოაყარეთ. 190 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთით აცხვეთ.
ნაზი გალეტის მომზადებისას არ დაგავიწყდეთ, როგორ გაცრათ ფქვილი მარტივად. გამოცდილ დიასახლისს ვაშლიანი გალეტის მომზადებისას სხვა ხრიკებიც გამოადგება.