ყველა დიასახლისის კულინარიულ წიგნში ტაფაზე შემწვარი ფუნჩულების ეს რეცეპტი უნდა იყოს. მაქსიმალურად მარტივია და ბევრ დროს არ ითხოვს. ასეთი დესერტის გემო მაღაზიაში ნაყიდს არ ჩამოუვარდება. რა უმარტივებს საქმეს ბევრ დედას და ბებიას, რომელთაც საყვარელი ბავშვების ტკბილეულით განებივრება უყვართ?
ტაფაზე შემწვარი ფუნჩულების რეცეპტი
პირდაპირ ზემოთ მოცემულ კითხვას ვუპასუხებთ. ფუნჩულა ტაფაზე იწვება, უბრალოდ კოვზით უნდა დადოთ, როგორც ოლადები ან ბლითები. დაგვეთანხმეთ, ასეთი ფუნჩულის ფორმა კლასიკური არაა, მაგრამ ამით გემო არ უარესდება. ამ თემაზე არ იდარდოთ, რადგან ფუნჩულები ძალიან ლამაზი და მადის აღმძვრელია.
ინგრედიენტები:
- 2 ჭიქა ფქვილი
- 1 ჭიქა მჟავე რძე
- 2 კვერცხი
- 1 ჩ/კ სოდა
- 1 ჩ/კ შაქარი
- მწიკვი მარილი
- მცენარეული ზეთი
მომზადების წესი:
- ორი პატარა თასი მოამზადეთ. ერთში კვერცხი, შაქარი და მწიკვი მარილი აურიეთ, მეორეში სოდა ცოტა მჟავე რძეში ჩააქრეთ. შიშინი უნდა დაიწყოს და სრულად გაიხსნას.
- დარჩენილი რძე სოდას დაუმატეთ, ათქვეფილი კვერცხი საერთო მასას ფრთხილად დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. თანდათან გაცრილი ფქვილი დაუმატეთ და ინგრედიენტებს ნელა აურიეთ.
- ოპტიმალური რაოდენობის მცენარეული ზეთი ტაფაზე დაასხით და საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ. ისეთი ტემპერატურა უნდა იყოს, რომ ფუნჩულები შიგნიდან და გარედან თანაბრად შეიწვას. ამას ყურადღება მიაქციეთ, რომ მაგიდაზე შიგნით უმი ტკბილეული არ გაიტანოთ.
- ასეთი ფუნჩულები სწრაფად იწვება, ამიტომ ქურას დიდხანს არ მოშორდეთ. უკეთესია, თუ მზა ფუნჩულებს ქაღალდის პირსახოცზე გადაიტანთ. ასე ზედმეტ ცხიმს მოაშორებთ.
საყვარელი შიგთავსი და ხელმისაწვდომი დეკორი-ეს ფუნჩულების ნამდვილად მარტივი რეცეპტია. ცომის მოზელა და ფორმაზე ფიქრი არ მოგიწევთ. ტკბილეული შეგიძლიათ გააფორმოთ. მასში ბევრი თავისუფალი სივრცეა, ამიტომ კრემით ამოავსეთ. არაჟნით და შაქრით უმარტივესი კრემი კეთდება. მიქსერით სწრაფად ითქვიფება, ამიტომ დიდ დროს არ წაგართმევთ. ფუნჩულები საკონდიტრო შპრიცით ან ტომრის გამოყენებით კრემით ამოავსეთ. ცომეულს პატარა ნახვრეტი გაუკეთეთ, რომ შიგთავსთან მოხერხებულად იმუშაოთ.ფუნჩულები კრემით და შოკოლადით ლამაზად გამოიყურება. დარწმუნებული ვართ, იცით, რა გააკეთოთ. პატარა ფუნჩულებიდან მთელი ტორტის გაკეთებაც შეიძლება. ამ შემთხვევაში ფუნჩულა ბისკვიტის როლს ასრულებს, ზემოდან საყვარელი კრემით დაფარეთ, ხილის ნაჭრები, მურაბა, ცუკატი დაუმატეთ. საყვარელი და გემრიელი გამოვა.
როგორ მოგწონთ ტაფაზე შემწვარი ფუნჩულები ცომის მოზელის გარეშე? უმარტივესია თუ შესანიშნავი ყოველდღიური ვარიანტი? გიყვართ ფუნჩულები და რამდენად ხშირად ამზადებთ? თუ მხოლოდ საუკეთესო საკონდიტროში ყიდულობთ? გაგვიზიარეთ თქვენი მოსაზრებები.