ყველიანი ფუნთუშების გამოცდილი რეცეპტი. საფუარის ცომთან მუშაობა სასიამოვნოა

679

Vivien გირჩევთ, რომ ყველიანი ფუნთუშები საფუარის ცომით მოამზადოთ. მარტივი რეცეპტია, მაგრამ გემრიელი გამოდის. წარმოიდგინეთ, ახალგამომცხვარი ცომეულის თავბრუდამხვევი არომატი და რძემჟავა ხაჭოს ნაზი შიგთავსი. თითოეული ფუნთუშა ქიშმიშით სავსეა, ზემოდან საყვარელი შოკოლადით გაფორმებული. დაინტერესდით? მაშინ სამზარეულოში იჩქარეთ. ასეთი ცომეული ცივ რძესთან ან ჩაისთან ერთად იდეალურია. ფუნთუშებს ნებისმიერი მურაბა უხდება, წარმოუდგენელ გემოს მიიღებთ.

ცომის ინგრედიენტები:

  • 300 მლ რძე
  • 550 გ ფქვილი
  • 17 გ მშრალი საფუარი
  • 5 ს/კ შაქარი
  • 50 მლ მცენარეული ზეთი
  • 1 კვერცხი
  • 1 კვერცხის გული
  • მწიკვი მარილი

შიგთავსის ინგრედიენტები:

  • 300 გ ხაჭო
  • 20 გ კარაქი
  • 1 ჩ/კ სახამებელი
  • 4 ს/კ შაქარი
  • 1 კვერცხი
  • 1 კვერცხის გული
  • ქიშმიში
  • ვანილი

მომზადების წესი:

  1. სანამ ფუნთუშების მომზადებას დაიწყებთ, ქიშმიშს მდუღარე წყალი დაასხით. ასე ჩირი გასივდება და დარბილდება. სანამ ქიშმიშს ცომს დაუმატებთ, წყალში გააჩერეთ.
  2. მომავალი ცომისთვის რძე შეათბეთ და უკვე მას ყველა ინგრედიენტი დაუმატეთ. ჯერ საფუარი დაუმატეთ და ნარევი 10 წუთით გააჩერეთ, რომ გააქტიურდეს. თანდათან დანარჩენი ინგრედიენტები დაუმატეთ. ფრთხილად აურიეთ, რომ ცომი ელასტიური და ჰაეროვანი გამოვიდეს. როგორც კი, მორევას შეწყვეტთ, ცომს სუფთა პირსახოცი დააფარეთ და 1 საათით გააჩერეთ.
  3. სანამ ცომი ისვენებს, შიგთავსი მოამზადეთ. ღრმა თასში ხაჭო, შაქარი, კვერცხი, სახამებელი, კარაქი და ვანილი აურიეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ და დააბლენდერეთ. ჰაეროვან მუსად უნდა აქციოთ. ამის შემდეგ დაუმატეთ ქიშმიში, წინასწარ სითხე გადაასხით.
  4. ცომი საგორავი გააბრტყელეთ. 1 სმ სისქის ცომის ფენა უნდა იყოს. ხაჭოს კრემი უხვად წაუსვით და რულეტივით დაახვიეთ. რულეტი ერთნაირი ზომის ნაჭრებად დაჭერით და ხელით ოდნავ დაამრგვალეთ. პერგამენტს წვეთი მცენარეული ზეთი წაუსვით და ფუნთუშები დააწყვეთ. 10-15 წუთით გააჩერეთ.
  5. წინასწარ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთით აცხვეთ. როგორც კი, ფუნთუშა მზად იქნება, თქვენი გემოვნებით მორთეთ. მაგალითად, გამდნარი შოკოლადი, ათქვეფილი ნაღები ან საყვარელი მურაბა გამოიყენეთ.

სანამ ფუნთუშებს ღუმელში მოათავსებთ მათი თავის ჭიქურით მორთვა არ დაგავიწყდეთ. ამისთვის კვერცხის და ს/კ წყლის ნარევი გამოიყენეთ. მოუთმენლად ველით, როგორ სასიამოვნო არომატს დააყენებთ სამზარეულოში მზადების პროცესში. მეზობლები ჩაიზე ან ყავაზე შემოგირბენენ. რატომ არ გავუმასპინძლდეთ ასეთი საოცარი ფუნთუშებით ყველით და ქიშმიშით?

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს