სტაფილოს ფოჩებს არასდროს ვყრი, არამედ ზამთრისთვის ვიმარაგებ

829

ეშმაკმა მეაგარაკეებმა მცენარეების უნარჩენოდ გამოყენება დიდი ხანია ისწავლეს. ისინი ღეროებსაც იყენებენ. სტაფილოს ფოჩი უკვალოდ ნამდვილად არ ქრება! გამოცდილმა მეაგარაკეებმა მისთვის საინტერესო გამოყენების მეთოდი იპოვეს. Vivien გასწავლით, როგორ გამოიყენოთ სტაფილოს ფოჩები სასარგებლოდ.არავითარ შემთხვევაში გადააგდოთ! სტაფილოს ფოჩი გამოგადგებათ, რადგან ბევრ სასარგებლო თვისებას ფლობს. მას ხალხურ მედიცინაში წნევის შესამცირებლად, გასტრიტის სამკურნალოდ, ცისტიტის და შარდკენჭოვანი დაავადების დროს აქტიურად იყენებენ. გარდა ამისა, ფოჩი სისხლძარღვებს აძლიერებს. რეკომენდებულია მათთვის, ვისაც გულ–სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებები აწუხებს.

სასწაულმოქმედი ჩაი – სტაფილოს ფოჩებიდან წარმოუდგენლად გემრიელი და სასარგებლო ჩაი მზადდება. ძალიან არომატული და ოდნავ მწარე სასმელია. მარტივად კეთდება. 1 სტაფილოს ფოჩი აიღეთ და 1 ლ ჩაი მოადუღეთ, რომელიც ორგანიზმის ტონუსს გაზრდის.

აუცილებელი ინგრედიენტები:

  • 3 ჟოლოს ფოთოლი
  • 3 მოცხარის ფოთოლი
  • 2 ვაშლის ფოთოლი
  • 2 ალუბლის ფოთოლი
  • 1 სტაფილოს ფოჩი
  • 1 ლ წყალი
  • თაფლი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ყველა ფოთოლი შეაგროვეთ. კარგად გარეცხეთ. წვრილად დაჭერით და ჩაიდანში მოათავსეთ.
  2. სტაფილოს ფოჩი კარგად გარეცხეთ. წვრილად დაჭერით და ფოთლებს დაუმატეთ.
  3. მდუღარე წყალი დაასხით და 10 წუთით დააყენეთ.
  4. ფინჯნებში ჩაასხით და სურვილის შემთხვევაში თაფლი დაუმატეთ.

რეკომენდაციები ჩაის შესანახად – ჩაის ინგრედიენტები (ფოთლები და სტაფილოს ფოჩი) აუცილებელ პროპორციებში დააქუცმაცეთ და გაახმეთ, რომ ქილაში შეინახოთ. ასე არომატულ და გემრიელ ჩაის ზამთარშიც მოამზადებთ.

როგორც ხედავთ, სტაფილოს ფოჩის გადაგდება არ შეიძლება. მისი გამოყენებით სასარგებლო ჩაის გააკეთებთ. ახალი ფოჩი სალათებს და ბოსტნეულის გარნირს შეგიძლიათ დაუმატოთ. ამ ინგრედიენტით კერძი უფრო მკვებავი გახდება.