ორცხობილის სწრაფი რეცეპტი ვიპოვე. ყველაფერი ისეა, როგორც მიყვარს: ინგრედიენტებს ავურიე, ცომი მოვზილე, ორცხობილები გამოვძერწე და მზადაა! კერძი კარგია იმითაც, რომ სწრაფად ცხვება. თუ სტუმრები მოულოდნელად გეწვივნენ, ასეთი ორცხობილა გამოაცხვეთ. დარწმუნებული ვარ, ოჯახის წევრები ღირსეულად დააფასებენ. Vivien გირჩევთ, დღესვე გამოაცხოთ.
ორცხობილა სწრაფად – ასეთი ორცხობილა პირველად გავაკეთე, მაგრამ იმდენად მარტივია, რომ პრობლემას არ შეგიქმნით. ცომი სწრაფად მზადდება. რბილი და მოქნილია. მასთან მუშაობა ერთი დიდი სიამოვნებაა! აქვე გეტყვით: მხოლოდ 12 ორცხობილა გავაკეთე, მაგრამ მოცულობაში დიდია. გირჩევთ, უფრო პატარები გააკეთოთ. ასე სწრაფად გაგრილდება და ვიზუალურად მთელ მთა ტკბილეულს მიიღებთ.
ინგრედიენტები:
- 100 მლ მცენარეული ზეთი
- 100 გ შაქარი
- 300 გ ხორბლის ფქვილი
- 1 კვერცხი
- 5 გ გამაფხვიერებელი
- ვანილი გემოვნებით
- შაქარი მოსაყრელად
მომზადების წესი:
- პირველ რიგში, კვერცხი ათქვიფეთ. სათქვეფი საკმარისია. კვერცხის მასას მცენარეული ზეთი (მაგალითად, მზესუმზირის ზეთი) დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
- შაქარი დაუმატეთ და კვლავ აურიეთ. მიქსერი და ბლენდერი არ დაგჭირდებათ. ნარევს გაცრილი ფქვილი ნაწილ–ნაწილ დაუმატეთ. ინგრედიენტებს კოვზით აურიეთ, შემდეგ ცომი ხელით მოზილეთ.
- ცომიდან ძეხვი გააკეთეთ და თანაბარ ნაჭრებად დაჭერით. ასე 12 ცალი მივიღე.
- თითოეული დაამრგვალეთ, ოდნავ გააბრტყელეთ და ზედა ნაწილი შაქარში ამოავლეთ. ახლა ჭიქით ჩაღრმავებები გაუკეთეთ. უფრო მიმზიდველი გახდება!
- ორცხობილა 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთით აცხვეთ თქვენი ღუმელის და ორცხობილის გარეგნობის გათვალისწინებით. უნდა შეწითლდეს. მზა ორცხობილა ღუმელიდან გამოიღეთ და სუფრაზე გატანის წინ გაგრილება აცადეთ. გემრიელად მიირთვით!
რედაქციის რჩევა – თუ პატარა ზომის ორცხობილებს გააკეთებთ, უფრო სწრაფად გამოცხვება. ეს გაითვალისწინეთ. პრინციპში კლასიკური ფხვიერი ორცხობილის რეცეპტია მცენარეულ ზეთზე. გამოცხობის შემდეგ ორცხობილა ოდნავ რბილია. თუ უფრო მაგარი და ფხვიერი გსურთ, კარგად გაგრილება აცადეთ. სტუმრების მოსვლამდე დრო ისე გათვალეთ, რომ ორცხობილა ვიზიტამდე 30-45 წუთით ადრე მზად იყოს. ორცხობილის რეცეპტი შეგიძლიათ შეცვალოთ. მაგალითად, ცომს შოკოლადის წვეთები ან ქოქოსის ფანტელები დაუმატეთ. დარწმუნებული ვარ, ძალიან გემრიელი და არომატული გამოგივათ!
თუ საყინულეში კარაქი გაქვთ, მცენარეული ზეთის ნაცვლად თამამად გამოიყენეთ. ორცხობილას დაქუცმაცებული კაკალიც უხდება. შაქრის ნაცვლად კაკლით გააფორმეთ. მოკლედ, ფანტაზიას გასაქანი მიეცით, სადაც შესაძლებელია.