ცოლის განებივრება და ბისკვიტის რულეტის გამოცხობა გადავწყვიტე. მეუღლე გაიფურჩქნა

408

ადრე ვფიქრობდი, რომ ტკბილი რულეტის გამოცხობა ძალიან რთულია. სწორედ ამიტომ, მსგავს დესერტებს მაღაზიაში ვყიდულობდი. სინამდვილეში ღუმელში ბისკვიტის რულეტი გამოუცდელ დიასახლისსაც შეუძლია. Vivien გასწავლით, ეს როგორ გააკეთოთ. რეცეპტი მარტივი და სწრაფია. ამ რეცეპტით მომზადებული რულეტი არ დაიბზარება. უბრალოდ პირში დნება.

ცომის ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 5 ს/კ ფქვილი
  • 5 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 1 პაკეტი ვანილი
  • შაქრის ფხვნილი მოსართავად

შიგთავსის ინგრედიენტები:

  • 200 გ არაჟანი (20%)
  • 100 გ შაქარი
  • 1 ჩ/კ არაჟნის გამასქელებელი
  • 0,5 ჭიქა მარწყვი

მომზადების წესი:

  1. კვერცხი, შაქარი და ვანილი თასში მოათავსეთ და აქაფებამდე ათქვიფეთ.
  2. პირდაპირ კვერცხის მასაში ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით.
  3. ყველა ინგრედიენტს აურიეთ. არაჟნის მსგავსი ცომი უნდა მიიღოთ.
  4. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. ცომი ჩაასხით და თხელ ფენად გაათანაბრეთ.
  5. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთით აცხვეთ.
  6. მზა ბისკვიტი პერგამენტის ქაღალდით რულეტივით დაახვიეთ, სანამ ცომი გაცივდება. ასეთ მდგომარეობაში სრულ გაგრილებამდე გააჩერეთ.
  7. ცივ ბისკვიტს გახეხილი მარწყვის და შაქრის ნარევი წაუსვით. გაყინული ან ახალი კენკრა გამოიყენეთ.
  8. სანამ ცომი გაიჟღინთება, არაჟნის კრემი მოამზადეთ. არაჟანი და შაქარი აურიეთ. თუ მაღაზიაში ნაყიდი არაჟანი გაქვთ, გამასქელებელი დაუმატეთ. მყარი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.
  9. მზა კრემი მარწყვით გაჟღენთილ ბისკვიტს დაუმატეთ.
  10. რულეტი ფრთხილად დაახვიეთ. ღამით მაცივარში შეინახეთ, რომ კარგად გაიჟღინთოს.
  11. დილით უსწორმასწორო კიდეები მოაჭერით და სუფრაზე გაიტანეთ. სურვილის შემთხვევაში შაქრის ფხვნილით გააფორმეთ. არომატული ჩაი არ დაგავიწყდეთ. ბისკვიტის რულეტი ჩაის სმას იდეალურად ავსებს.
  12. აღსანიშნავია, რომ რულეტი ძალიან გემრიელი გამოდის, თან ბისკვიტის მომზადებას დიდი დრო არ სჭირდება. თუ კრემის ნაცვლად მზა ჯემს გამოიყენებთ, დესერტი მარტივად მოსამზადებელი გახდება.
  13. გემრიელად მიირთვით! ახალ კულინარიულ აღმოჩენებს გისურვებთ!