სამეფო დესერტები ანანასით: 2 რჩეული რეცეპტი

464

თუ სახლში გაქვთ ქილა დაკონსერვებული ანანასი, დროა გამოიყენოთ. ცოტა დრო დახარჯეთ და გემრიელ დესერტს მოამზადებთ. Vivien–ის ორი გამოცდილი რეცეპტი დაგეხმარებათ. ახლა აღარ იკითხავთ, რა მიაყოლოთ ჩაის დღეს. გარანტიას გაძლევთ, რომ სწრაფად მომზადებული ანანასის დესერტი ოჯახის წევრების გულს დაიპყრობს!გამოაცხვეთ თავდაყირა პეროგი და ბავშვები გაახარეთ ან ცივი ხაჭოს ტორტი გააკეთეთ. ნაზი ტექსტურა და გაჯერებული ხილის გემო პირველივე ლუკმიდან თავს შეგაყვარებთ.

ანანასის ტარტი ტატინი

ინგრედიენტები:

  • 220 გ კარაქი
  • 50 მლ წყალი
  • 150 გ ყავისფერი შაქარი
  • 4 კვერცხი
  • 150 გ შაქარი
  • 190 გ ხორბლის ფქვილი
  • 8 გ გამაფხვიერებელი
  • 50 გ არაჟანი
  • 1 ლიმონის ცედრა
  • 8 რგოლი დაკონსერვებული ანანასი
  • კოქტეილის ალუბალი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. კარამელი მოამზადეთ. სქელძირიან ღრმა ტაფაში წყალი და 70 გ კარაქი აურიეთ. ადუღებამდე მიიყვანეთ. ყავისფერი შაქარი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე მოხარშეთ. ცეცხლიდან გადმოდგით.
  2. ფქვილი გაცერით და გამაფხვიერებელი აურიეთ.
  3. 150 გ რბილი კარაქი და შაქარი ღია ფაფუკი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ. კვერცხი სათითაოდ დაუმატეთ და კარგად ათქვიფეთ.
  4. 25%–იანი არაჟანი და ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად დაუმატეთ. გახეხილი ლიმონის ცედრა დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
  5. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ და კარამელი ჩაასხით, გაათანაბრეთ. შემდეგ ანანასის რგოლი დაადეთ, შიგნით ერთი კოქტეილის ალუბალი მოათავსეთ.
  6. ზემოდან ცომი დაასხით და 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35 წუთით აცხვეთ. მზა პეროგი მაშინვე გადმოაბრუნეთ. გემრიელად მიირთვით.

დესერტი „ძველი რიგა“

ინგრედიენტები:

  • 80 გ ხორბლის ფქვილი
  • 380 გ შესქელებული რძე
  • 1 კვერცხი
  • ვანილი გემოვნებით
  • მწიკვი მარილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 400 გ ხაჭო
  • 200 მლ ნაღები
  • 1 ქილა დაკონსერვებული ანანასი
  • ქიშმიში გემოვნებით
  • 550 მლ ანანასის წვენი
  • 20 გ სწრაფადხსნადი ჟელატინი

მომზადების წესი:

  1. 190 გ შესქელებული რძე, კვერცხი, მარილი და ვანილი აურიეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.
  2. ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი აურიეთ. შესქელებულ რძის ნარევს დაუმატეთ. კვლავ ათქვიფეთ.
  3. ცომი პერგამენტდაფარებულ საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ. სილიკონის სპატულით გაათანაბრეთ და 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთით აცხვეთ.
  4. სწრაფადხსნად ჟელატინს 50 მლ დაკონსერვებული ანანასის წვენი დაასხით.
  5. ცალკე თასში ხაჭო მოათავსეთ. ნაღები დაასხით. ბლენდერით ათქვიფეთ. 190 გ შესქელებული რძე და 500 მლ პაკეტის ანანასის წვენი დაასხით. კვლავ დააბლენდერეთ.
  6. ჟელატინის ნარევი დაუმატეთ და სათქვეფით აურიეთ.
  7. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. ფორმის ძირში 8 რგოლი ანანასი ჩააწყვეთ. ცენტრში ცოტა ქიშმიში დაუმატეთ. შესქელებული რძის ნარევის ნახევარი დაასხით.
  8. დარჩენილი ანანასი კუბებად დაჭერით და ზემოდან მოაყარეთ. დარჩენილი ნარევი ჩაასხით. ზემოდან გაცივებული ბისკვიტი დაადეთ. 2,5 საათით მაცივარში შეინახეთ. მზადაა!

ასეთი დესერტი შეუდარებელი არომატით და ლამაზი გარეგნობით გვიზიდავს. ფრთხილად იყავით! ჭიქა თბილ რძეს ან ფინჯან ყავას ორივე პეროგი შეუმჩნევლად შეიძლება მიაყოლოთ.