მოულოდნელი პროდუქტი, რომელიც ინსულტის რისკს ზრდის

362

ამ გულ–სისხლძარღვთა მოვლენის რისკის თავიდან ასაცილებლად მეთოდები არსებობს. ორი ყველაზე ეფექტური მეთოდია დაბალანსებული კვება და რეგულარული ფიზიკური ვარჯიში. პირველ შემთხვევაში მარილის კონტროლი მთავარი ფაქტორია, რომელიც უნდა გაითვალისწინოთ. მარილის ჭარბი მიღება მაღალი წნევის, ინსულტის მთავარი მიზეზის, ერთ–ერთი მთავარი რისკფაქტორია.

Stroke UK ამბობს:

„მარილის დიდი ნაწილი, რომელსაც ვჭამთ, გადამუშავებულ პროდუქტებში იმალება, როგორიცაა მზა კერძი, ჩიფსი, კაკალი, ღვეზელი, ორცხობილა და გადამუშავებული ხორცი. კერძის მომზადებისას ან სუფრაზე ყოფნისას მარილის დამატებას მოერიდეთ. ამის ნაცვლად გამოიყენეთ ახალი კოჭა, ლიმონის წვენი, ჩილის წიწაკა ან ხმელი ბალახი და სანელებელი, რომ კერძს გემო შემატოთ“.

ზოგიერთი ადამიანი მარილის მიღების შესამცირებლად ნაკლებად მარილიან პროდუქტს მიირთმევს. მკურნალ ექიმთან კონსულტანცია გაიარეთ, სანამ მათ გამოიყენებთ, რადგან თირკმლის პრობლემების და კალიუმის დონეზე მოქმედი მედიკამენტების მიღების დროს შეუფერებელია.

ინსულტის სხვა რისკფაქტორები ცხოვრების წესის ჩვევებს უკავშირდება, როგორიცაა თამბაქოს მოწევა და ალკოჰოლის მიღება.