ვაშლის პეროგი უკვერცხოდ „კარპატების პატარძალი“. წარმოუდგენლად მსუბუქია

632

Vivien გასწავლით, როგორ მოამზადოთ პეროგის ცომი უკვერცხოდ. ლამაზი პეროგი პოეტური სახელით „კარპატების პატარძალი“ ნიგვზის და ვაშლის მოყვარულებს მოეწონებათ. ამ პეროგში ფქვილიც არაა. მის ნაცვლად ცოტა ორცხობილას ვიყენებთ. სწრაფად და მარტივად მზადდება. მთავარია, მაცივარში პეროგის გაგრილებას დაელოდოთ.

პეროგის ცომი უკვერცხოდ – მომზადება დავიწყოთ. ძალიან ცოტა ინგრედიენტი დაგჭირდებათ. გირჩევთ, რეცეპტი თქვენს კულინარიულ წიგნში ჩაიწეროთ ან ბრაუზერში შეინახოთ, რომ ტკბილეული კიდევ ერთხელ გააკეთოთ. ვინ იცის, იქნება თქვენი ფავორიტი გახდეს.

ინგრედიენტები:

  • 6 მსხვილი ვაშლი
  • 1 ჩ/კ დარიჩინი
  • 130 გ კარაქი
  • 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი
  • 200 გ მაგარი ორცხობილა
  • 1 ჭიქა დაფქული ნიგოზი
  • 150 მლ ნაღები
  • 100 გ რძიანი შოკოლადი
  • დაქუცმაცებული თხილი მოსაყრელად

მომზადების წესი:

  1. ცომის ბაზა – კარაქით და შაქრის ფხვნილით მომზადებული ფაფუკი კრემი. ეს ორი ინგრედიენტი მიქსერით კარგად ათქვიფეთ.
  2. ვაშლი გარეცხეთ, გათალეთ, ყველა ყუნწი და შუაგული მოაშორეთ. ამ მოქმედებების შემდეგ ვაშლი პატარა კუბებად დაჭერით და დარიჩინს აურიეთ.
  3. ორცხობილა დააქუცმაცეთ. მიქსერი ან პარკი გამოიყენეთ. ორცხობილა პარკში ჩადეთ, ჰაერი გამოუშვით, შეკარით და საგორავი გადაატარეთ.
  4. ვაშლი, ორცხობილა და დაქუცმაცებული ნიგოზი კრემის ბაზას კარგად აურიეთ. საცხობ ფორმაში ჩაასხით.
  5. ახლა ათქვეფილი ნაღებით და გამდნარი რძიანი შოკოლადით ჭიქური გააკეთეთ. ამისთვის ორი ინგრედიენტი აურიეთ და ჭიქური პეროგს მოასხით. ზემოდან დაქუცმაცებული თხილი მოაყარეთ.
  6. ბოლო ეტაპი – გაგრილება. პეროგი მაცივარში 3 საათით შეინახეთ. სუფრაზე ცივი დესერტი გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!

ცივი დესერტი ცხობის გარეშე ზარმაც ტკბილეულის მოყვარულებს მოეწონებათ. იდეალური წასახემსებელია დილის ყავაზე ან საღამოს ჩაიზე მისაყოლებლად.