ბიუჯეტური მენიუ მთელი ოჯახისთვის. მარტივი, მაგრამ გემრიელი კერძები

0
84

Vivien გთავაზობთ ოლგა მატვეის ბიუჯეტურ მენიუს მთელი ოჯახისთვის, რომელიც რთულ დროს განსაკუთრებით დაგეხმარებათ. ასე ნებისმიერ ვითარებაში ოჯახის გემრიელად გამოკვებას შეძლებთ. დღის მენიუშია შეუდარებელი კატლეტები და უხორცო ტოლმა.

ეკონომიური კატლეტები

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ფარში
  • 3 კარტოფილი
  • 70 გ შვრია
  • 1 ხახვი
  • 0,5 ჩ/კ იტალიური ბალახები
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით
  • ცხარე წიწაკა სურვილისამებრ

მომზადების წესი:

  1. ნებისმიერი ხორცი გამოგადგებათ, მაგრამ ქათმით უფრო სწრაფად მზადდება. გათლილი და გარეცხილი კარტოფილი კარგად გახეხეთ. ალტერნატივად ყაბაყი გამოიყენეთ. კარტოფილს წვენის გადაწურვა არ სჭირდება.
  2. კარტოფილი, ფარში და შვრია აურიეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. შვრია ცოტა მეტი ან ნაკლები შეგიძლიათ დაუმატოთ.
  3. დაქუცმაცებული ხახვი მასას დაუმატეთ. წიწაკა, მარილი, იტალიური ბალახები და ცხარე წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ და აურიეთ.
  4. პატარა კატლეტები ცხელ ზეთში ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. სურვილის შემთხვევაში, მომზადებამდე შეწვით ან ნახევრად მზა მოშუშეთ.
  5. ტაფას ცოტა წყალი დაასხით, რომ ძირი დაიფაროს და თავსახური დაახურეთ. სუსტ ცეცხლზე დაახლოებით 15 წუთით, მომზადებამდე მოშუშეთ. გემრიელად მიირთვით.

უხორცო ტოლმა

ინგრედიენტები:

  • 1,5 კგ კომბოსტო
  • 200 გ ბრინჯი
  • 1 სტაფილო
  • 2 ხახვი
  • 250 გ პომიდვრის წვენი
  • 0,5 ს/კ შაქარი
  • 1–2 დაფნის ფოთოლი
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. 1 თავი კომბოსტო (პატარა თავი) აიღეთ, ხიკვი მოაშორეთ. მარილიან წყალში მოხარშეთ. ადუღების მომენტიდან სუსტ ცეცხლზე 15 წუთით მოხარშეთ.
  2. შიგთავსი მოამზადეთ: ბრინჯი მომზადებამდე მოხარშეთ. ნახევრად მზაც გამოდგება. დაჭრილი ხახვი და გახეხილი სტაფილო ზეთში შეწვით.
  3. ბრინჯი, სტაფილო და ხახვი აურიეთ, წიწაკა და მარილი დაუმატეთ და აურიეთ. სურვილის შემთხვევაში, ახალი ან ხმელი მწვანე ხახვი დაუმატეთ.
  4. კომბოსტოს რბილი ფურცლები მოაშორეთ. მაგარი ნაწილები მოაჭერით და დიდი ფურცლები შუაზე გაყავით. ფურცელს 1–2 ს/კ შიგთავსი დაუმატეთ და გაახვიეთ ისე, როგორც გსურთ.
  5. ქვაბში კომბოსტოს ფურცლები ჩააფინეთ, ახლა ტოლმა ჩააწყვეთ.
  6. პომიდვრის წვენი (ან კეტჩუპი) და წყალი თანაბარი პროპორციით აურიეთ. მარილი, შაქარი, წიწაკა და 2 დაფნის ფოთოლი დაუმატეთ და აურიეთ. მიღებული სოუსი ტოლმას მოასხით და ქვაბს თავსახური დაახურეთ.
  7. ადუღების შემდეგ 30 წუთით მოშუშეთ. გემრიელად მიირთვით.

მითითებული ინგრედიენტებით დაახლოებით 20 ცალი კატლეტი და დაახლოებით 35 ტოლმა გამოვა. მათ წვნიანი და ფაფა დაუმატეთ და მთელი კვირის მენიუ მზადაა, რომ ოჯახი დაანაყროთ. ტოლმა სოკოთი შეგიძლიათ მოამზადოთ. გემრიელი გამოდის!