საუკეთესო ქათმის ფრთებს სახლში, ვოქის ტაფაში ვამზადებ. ქათმის ფრთები სოუსში ისეთი გამოდის, როგორც „დიქსის“ რესტორანში ჰაიმ კოეინის რეცეპტის მიხედვით.„ერთხელ, ისრაელში ყოფნისას, სეირნობის შემდეგ ღამის 2 საათზე „დიქსიში“ მისვლა და დიდი ულუფა ფრთების მირთმევა დიდი სიამოვნება იყო. დრო იცვლება, ღამის წვეულებები წარსულშია, ამიტომ სახლში მოვამზადებ“ – ამბობს ჩემი მეუღლე.Vivien გიზიარებთ ქათმის ფრთების მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას ნიჭიერი შეფმზარეულის ჰაიმ კოენის რეცეპტის მიხედვით. განუმეორებელი გემო აქვს.
ინგრედიენტები:
- ქათმის ფრთები
- 70 მლ წყალი
- 100 გ კარაქი
- 2-3 კბილი ნიორი
- 40 გ ტკბილი ჩილის სოუსი
- მარილი, წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ქათმის ფრთები გარეცხეთ, გაამშრალეთ და 3 ნაწილად დაყავით. მარილის მოყრა არ დაგავიწყდეთ.
- ქათმის ფრთები პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ. 180 გრადუსზე 15 წუთით აცხვეთ. უფრო გემრიელი გამოვა, თუ ტაფაზე შეწვავთ. განსაკუთრებით ვოქის ტაფაზე!
- ნიორი დანით დააქუცმაცეთ ან გახეხეთ.
- სოუსის მოსამზადებლად წყალი, მცენარეული ზეთი, დაქუცმაცებული ნიორი და ჩილის სოუსი აურიეთ. მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. სოუსი ტაფაში ჩაასხით.
- სოუსი გააცხელეთ, შემდეგ მზა ქათმის ფრთები ჩააწყვეთ. ფრთები სოუსში გააცხელეთ, ენერგიულად აურიეთ, რომ სოუსით მთლიანად დაიფაროს.
- მზა ქათმის ფრთები ცხელი ან ცივი შეგიძლიათ მიირთვათ. გემრიელად მიირთვით!
ქათმის ფრთები სოუსში გემრიელი კერძია როგორც ოჯახის წევრებთან, ასევე დიდ კომპანიაში მისართმევად. თითოეული სტუმარი კმაყოფილი დარჩება! როგორ ამზადებთ ქათმის ფრთებს, გაქვთ საყვარელი და გამოცდილი რეცეპტი?
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს