ხორცს მთელი წელი მაცივრის გარეშე ვინახავ. ავტოკლავი არ დაგჭირდებათ

1775

რამდენ ხანს შეგიძლიათ შეინახოთ ხორცი მაცივრის გარეშე? რეალურია? როგორც ვიცით, ხორცი დიდხანს შესანახ პროდუქტებს არ მიეკუთვნება. ადვილად ფუჭდება, შემდეგ საკმაოდ უსიამოვნო არომატი აქვს. რა თქმა უნდა, ასეთ სიტუაციაშიც გამონაკლისი არსებობს. როგორი? ამის შესახებ Vivien გიამბობთ.რეცეპტი გულისხმობს ხორცისგან ერთგვარი მოშუშული ხორცის კონსერვის შექმნას, რომელსაც დიდხანს და რთული მომზადება არ სჭირდება. დაგვეთანხმეთ, რომ საკმაოდ უჩვეულო მეთოდია, მაგრამ ცდა ღირს. რომელი პროდუქტები დაგჭირდებათ რეცეპტის გამოსაცდელად?

ინგრედიენტები:

  • 3 კგ ძროხის ხორცი
  • 3 ჩ/კ მარილი
  • ხახვი
  • დაფნის ფოთოლი
  • წიწაკის მარცვლები

გირჩევთ, რომ სპეციალური რეზბიანი თავსახურები და ქილები გამოიყენოთ. მათ მოხუფვა არ სჭირდებათ. ასე დროს და ადამიანის რესურს დაზოგავთ. ქილები კარგად გარეცხეთ და გაამშრალეთ, რომ კონსერვში ბაქტერიების მოხვედრა თავიდან აიცილოთ. 500 მლ მოცულობის ქილების გამოყენებას გირჩევთ.

მომზადების წესი:

  1. აირჩიეთ ძროხის ხორცი ცხიმის ფენებით. ხორცი საშუალო ნაჭრებად დაჭერით. თითოეულის სიგრძე 7 სმ უნდა იყოს. ხორცის ნაჭრები ღრმა თასში გადაიტანეთ და მარილი მოაყარეთ. მარილი ხორცის თითოეულ ნაჭერს კარგად მოაყარეთ.
  2. ქილები და თავსახურები, დაფნის ფოთოლი და წიწაკის მარცვლები მოამზადეთ. ხახვი რგოლებად დაჭერით. ქილაში ხორცის ჩადება დაიწყეთ. ხახვის რგოლები მოაყარეთ. ქილის ძირში რამდენიმე დაფნის ფოთოლი ჩააფინეთ. წიწაკის დამატება არ დაგავიწყდეთ.
  3. ხორცი ქილაში მაქსიმალურად მჭიდროდ ჩააწყვეთ, რომ სიცარიელე არ დარჩეს. ხორცის ცხიმიანი ნაწილი სჯობს ზემოდან დაადოთ. 1–2 სმ თავისუფალი ადგილი დატოვეთ, რომ თავსახური მარტივად დაახუროთ.
  4. უჩვეულო მოშუშული ხორცის კონსერვის მომზადება დაიწყეთ. ღრმა ქვაბში ნაჭერი ჩააფინეთ და ხორცით სავსე ქილები ჩააწყვეთ. ქილებს ცივი წყალი დაასხით ისე, რომ სიცარიელე არ წარმოიქმნას.
  5. ქვაბს თავსახური დაახურეთ და მოშუშული ხორცი მოამზადეთ, საშუალო ცეცხლზე ადუღებამდე მიიყვანეთ. ახლა ცეცხლს მინიმუმამდე დაუწიეთ და ხორცი 5-6 საათით შუშეთ. დროის გასვლის შემდეგ ქურა გამორთეთ და ქილები ქვაბში წყლის სრულად გაგრილებამდე გააჩერეთ.
  6. ქილები წყლიდან ამოიღეთ და თითოეული კარგად გაამშრალეთ. ასეთი ხორცი ზუსტად 1 წელი შეგიძლიათ შეინახოთ. მთავარია, რომ ოთახში ტემპერატურა 10 გრადუსს არ აჭარბებდეს. როგორც კი, კონსერვი სრულად გაგრილდება, ცხიმის ფენით წარმოქმნილ ერთგვარ საცობს დაინახავთ, რომელიც ხორცს ნაადრევი გაფუჭებისგან დაიცავს.

როგორც ხედავთ, ხორცის კონსერვი მთელი წელი შეგიძლიათ შეინახოთ და არაფერი გაფუჭდება. საოცრად მარტივი და სასარგებლო რეცეპტია. ავტოკლავთან ან ღუმელთან მუშაობა არ მოგიწევთ. არანაირი მოხუფვა საჭირო არაა. ყველაფერი სწრაფად და მოსახერხებლად კეთდება. სწორედ ისაა, რაც თანამედროვე დიასახლისს სჭირდება.