მოხარშული კრემის რეცეპტი, რომელიც კულინარიულ კოლეჯში მასწავლეს. 20 წელია ვიყენებ და არასდროს უღალატია

1213

მოხარშული კრემი კარაქით ნებისმიერ „ნაპოლეონს“ ან მოხარშულ ღვეზელს დაამშვენებს. შეგიძლიათ კრემი ბლინების მთას წაუსვათ და გემრიელი ბლინების ტორტი გააკეთოთ. რეცეპტი კულინარიულ კოლეჯში სწავლების პერიოდში მასწავლეს. უკვე 20 წელია ამ რეცეპტს ვიყენებ და არასდროს მინანია. ყოველთვის ამართლებს! Vivien გიამბობთ, რომელი რეცეპტით გამოდის მოხარშული კრემი ყოველთვის კარგი. ტექნოლოგია მნიშვნელოვანია!

ინგრედიენტები:

  • 1,2 ლ რძე
  • 4 კვერცხი
  • 140 გ ფქვილი
  • 620 გ შაქარი
  • 40 გ კარაქი
  • 2 პაკეტი ვანილი

მომზადების წესი:

  1. რძე ქვაბში ჩაასხით. შაქარი დაუმატეთ. ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ. ადუღებამდე 1 წუთით ადრე ცეცხლს დაუწიეთ.
  2. რძის გაცხელების პარალელურად კვერცხი და ფქვილი სათქვეფით ათქვიფეთ. ბოლოს სილიკონის სპატულით ჭურჭლის გვერდებს კრემი მოაშორეთ.
  3. რძიან–შაქრიანი სიროფი კვერცხის და ფქვილის ნარევს წვრილ–წვრილად დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.
  4. მზა მასა დიდ ქვაბში გადაიტანეთ და კვლავ ცეცხლზე დადეთ. კრემი გასქელებამდე ხარშეთ. მუდმივად აურიეთ.
  5. კრემს ვანილი და კარაქი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.
  6. ესეც ასე, მოხარშული კრემი მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

ასეთი მოხარშული კრემი შემიძლია კოვზობით ვჭამო. ზედმეტად გემრიელი გამოდის! სხვადახვა ტორტს, ფუნჩულას და ღვეზელს უხდება. დროში გამოცდილი რეცეპტია და რეკომენდაციას ვუწევ!