თუ გსურთ რაღაც გემრიელი, მაგრამ ბიუჯეტური, თან ნოყიერი, მაგრამ გადახვევების გარეშე, გირჩევთ წიწიბურას კატლეტები უხორცოდ და არაჟნის სოუსით მოამზადოთ. მარტივი კერძია და ყოველდღე შეგიძლიათ მოამზადოთ. თუ წიწიბურა გიყვართ, მით უფრო. დარწმუნებული ვართ, ყოველდღიურ რაციონში დიდი ხნით ჩართავთდაგჭირდებათ მარტივი პროდუქტები, ბლენდერი და ჩვეულებრივი ტაფა. თავიდან ჩვენი რეკომენდაციები გაითვალისწინეთ, შემდეგ რეცეპტი თქვენი გემოვნებით შეცვალეთ. რა თქმა უნდა, თუ ამას საჭიროდ ჩათვლით. ვფიქრობთ, რომ კატლეტები ისედაც იდეალური გამოდის.
წიწიბურას კატლეტები უხორცოდ
ინგრედიენტები:
- 300 გ წიწიბურა
- 500 მლ წყალი
- 3 კვერცხი
- ხახვი
- სტაფილო
- 3 ს/კ არაჟანი
- 2 კბილი ნიორი
- მარილი, წიწაკა, სანელებლები გემოვნებით
- საფანელი
სოუსის ინგრედიენტები:
- 3 ს/კ მცენარეული ზეთი
- ბულგარული წიწაკა
- 2 კბილი ნიორი
- არაჟანი ან მაიონეზი
- დაქუცმაცებული მწვანილი
- მარილი
მომზადების წესი:
- წინასწარ ჩალბობილი წიწიბურა წყალზე მოხარშეთ. მანამდე კარგად გაცერით და გარეცხეთ. უმეტეს შემთხვევაში საკმაოდ ფხვიერ მარცვლეულს ვიღებთ, რაც მის კარგ ხარისხზე საუბრობს. რეცეპტისთვის მისი ტექსტურა არ გვაინტერესებს, მაგრამ სასიამოვნოა იცოდეთ, რომ ყველაფერი კარგად მიდის.
- ხახვი წვრილად დაჭერით და სტაფილო საშუალო სახეხზე გახეხეთ. ტაფაზე ბოსტნეული მომზადებამდე შეწვით. წიწიბურა 3 კვერცხთან ერთად ხელის ბლენდერით ათქვიფეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. ეს მთავარი ნარევია. ხახვი, სტაფილო, მარილი და სანელებლები დაუმატეთ.
- სველი ხელით კატლეტებს ფორმა მიეციეთ. პატარა კატლეტები არ გააკეთოთ, ამ შემთხვევაში ეკონომია ზედმეტია. სველი კატლეტები საფანელში ამოავლეთ. ნაფშვენი მთელ ზედაპირზე კარგად გადანაწილდება. კატლეტები მცენარეულ ზეთში საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან მომზადებამდე შეწვით.
- გემრიელი სოუსი სწრაფად მოამზადეთ. ბულგარული წიწაკა დააქუცმაცეთ და მცენარეულ ზეთში დაპრესილ ნიორთან ერთად შეწვით. 6 წუთი საკმარისია. მწვანილი დააქუცმაცეთ, არაჟანი ან მაიონეზი აურიეთ, შემწვარი ბულგარული წიწაკა დაუმატეთ, მარილი დაუმატეთ და აურიეთ. თბილი კატლეტი სოუსთან ერთად მაგიდაზე გაიტანეთ.
აი, ასეთ სილამაზეს მიიღებთ გრამი ხორცის გარეშე. რატომ არ მოვამზადოთ გემრიელი წასახემსებელი, თუ განწყობა გაქვთ? გარნირი არ სჭირდება. კატლეტის პურთან ერთად ჭამა აუცილებელი არაა. აი, სოუსი იდეალურად უხდება. თავისი არსით, მისი მოუმზადებლობა შეუძლებელია, რადგან უკვე „ფარშის“ ეტაპზე ყველა ინგრედიენტი საკვებად ვარგისია.წიწიბურა მთავარი ინგრედიენტია, ამიტომ შეგახსენებთ, რომ ცილებით და რთული ნახშირწყლებით სავსეა. გამოდის, კატლეტები კარგად დაგანაყრებთ და წონაში მომატების საშუალებას არ მოგცემთ, პირიქით, კუნთოვან მასას გაზრდის. დამატებით, კვერცხი თითქმის 100% სუფთა ცილას შეიცავს. მოკლედ, გემრიელი და მაქსიმალურად სასარგებლო კერძია!