ლაბას უსწრაფესად ვხარშავ და ქმრის კბენები აღარ მტანჯავს, რომ ლაბას უმიზეზოდ ვყიდულობ

486

ქათმის ლაბის მომზადება მულტისახარშში განსაკუთრებულ სირთულეს არ წარმოადგენს. მით უფრო, დროს ნამდვილად ზოგავს. ასე შემოქმედებითი პროცესი განულდება, რადგან ყველა ინგრედიენტს სამზარეულოს მექანიზმში ვათავსებთ. სამაგიეროდ, შედეგით ერთნაირად ნასიამოვნები დარჩებით, რადგან შეცდომის დაშვება უბრალოდ შეუძლებელია.მეორე მხრივ, თუ კერძი მაინც არ გამოვიდა, ვერავის დაადანაშაულებთ. მხოლოდ უხარისხო ინგრედიენტებს. ამ საკითხზე კარგად უნდა იმუშავოთ. მხოლოდ ახალი პროდუქტები შეარჩიეთ. ლაბა ხშირად არ მზადდება და საწყენია, თუ არ გამოგივათ.

ქათმის ლაბა მულტისახარშში

ინგრედიენტები:

  • 350 გ ღორის ჩლიქი
  • 700 გ ქათამი
  • სტაფილო
  • ხახვი
  • 5 მარცვალი შავი წიწაკა
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • 3 კბილი ნიორი
  • მარილი
  • წყალი

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, უნდა განვმარტოთ, რომ ღორის ჩლიქებს იმისთვის ვიყენებთ, რომ ლაბა გასქელდეს და კარგად შეიკრას. მასში ბევრი კოლაგენია, რომელიც ადამიანის კანზე დადებით გავლენას ახდენს. სუნისთვის ჩლიქები და ქათამი შეტრუსეთ. ასე კერძს განსაკუთრებულ კვამლს მიანიჭებთ. მოკლედ, გემრიელი გამოვა.
  2. ნივრის, დაფნის ფოთოლის და მარილის გარდა ყველა ინგრედიენტი მულტისახარშ ქვაბში უნდა მოათავსოთ და საჭირო რეჟიმი ჩართოთ. აქ, აპარატის დოკუმენტს უნდა ჩახედოთ და გაარკვიოთ, თუ რომელი პროგრამა შეეფერება თქვენს მოდელს. სამწუხაროდ, ყველას სხვადასხვა პროგრამა აქვს და განსხვავებულად მზადდება.
  3. ხორცი ბულიონიდან ამოიღეთ, ცხიმი მოაშორეთ. მარილი, დაფნის ფოთოლი და დაქუცმაცებული ნიორი დაუმატეთ. ხორცი დაჩილეთ და ფორმებში გადაიტანეთ. თუ გსურთ, ჩლიქიც შეგიძლიათ დაჩილოთ, მაგრამ მასში ცოტა ხორცია.
  4. ხორცს ბულიონი დაასხით და ცივ ადგილას რამდენიმე საათით გააჩერეთ. ფრთხილად იყავით, თუ გარეთ დაბალი ტემპერატურაა. ამ შემთხვევაში აივანი არ გამოგადგებათ. გაყინვის გამო ლაბა გემოს დაკარგავს. ზედმეტი ცხიმის მოშორების გამო ბულიონის ზედაპირი თავის დაცვას ვერ შეძლებს, ამიტომ მაცივარში ადგილი გაათავისუფლეთ.

ესეც ასე, მზადაა. ლაბა მაგიდაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ. არანაირი ზედმეტი შრომა: ყველაფერს მულტისახარში აპარატი გააკეთებს. ტემპერატურასაც თავად გააკონტროლებს, რომლის დროსაც ბულიონი არ უნდა ადუღდეს, არამედ მზადებისას მოითუშოს. პროპორციები დაიცავით და არ ინერვიულოთ. ახლა ყველასთვის საყვარელი ლაბა ყოველდღე შეგიძლიათ მოამზადოთ.სხვათა შორის, გავრცელებული მოსაზრების მიუხედავად, ლაბა ისეთი ცხიმიანი არაა, როგორც თვლიან. პირველ რიგში, თავად ცხიმი სიმსუქნეს არ იწვევს, როგორც ნახშირწყლები. მეორეც, ზედმეტ ცხიმს პირდაპირ გაცივებული ბულიონის ზედაპირს ვაშორებთ. მთავარია, ბევრი პური და გარნირი არ მიაყოლოთ. ლაბა ხომ საოცრად გემრიელია!