წვნიან ღორის კატლეტებს ბოშა გალინას რეცეპტით ვამზადებ. ადრე ასეთი შემადგენლობის ფარშს არასდროს ვაკეთებდი, მაგრამ აღმოჩნდა, რომ კარტოფილი, წიწაკა და ნიორი კატლეტს არომატს და პიკანტურობას მატებს. განსაკუთრებული შებოლვის ხარჯზე ჩვეულებრივ კატლეტზე ათჯერ უფრო წვნიანი გამოდის. Vivien გიზიარებთ გემრიელი შინაურული კატლეტის მომზადების ინსტრუქციას.
ინგრედიენტები:
- 500 გ ცხიმიანი ღორის ხორცი
- 1 ხახვი
- 1 კარტოფილი
- 50 გ ტკბილი წიწაკა
- 2-3 კბილი ნიორი
- 100 გ თეთრი პური
- 1 ჭიქა საფანელი
- 120 გ ზეთი შესაწვავად
- 1 კარტოფილი
- 0,5 ჩ/კ წიწაკა
- 1 ჩ/კ მარილი
ინგრედიენტები კატლეტების შესაბოლად:
- 1 ხახვი
- 1 დაფნის ფოთოლი
- 15 ცალი ბაჰარის წიწაკა
- 150 მლ წყალი
- მწიკვი მარილი
მომზადების წესი:
- ღორის ხორცი ნაჭრებად დაჭერით. კარტოფილი და ხახვი გაასუფთავეთ და ნაჭრებად დაჭერით. ნივრის კბილები და წიწაკა წინასწარ მოამზადეთ და ნაჭრებად დაჭერით.
- ხორცი, ხახვი, კარტოფილი, წიწაკა და ნიორი ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ. ბოლოს პურიც გაატარეთ. მარილი და წიწაკა გემოვნებით დაუმატეთ და ხელით კარგად აურიეთ.
- ხელის დასასველებლად წყალი წინასწარ მოამზადეთ. ცალკე თეფშში საფანელი ჩაყარეთ. სველი ხელით კატლეტს ფორმა მიეცით, შემდეგ უკვე მშრალი ხელით საფანელში ამოავლეთ.
- ძლიერ ცეცხლზე ცხელ მცენარეულ ზეთში კატლეტები თითოეული მხრიდან 1,5-2 წუთით შეწვით.
- შემწვარი კატლეტები ქვაბში გადაიტანეთ. ზემოდან დაჭრილი ხახვის რგოლები, 1 დაფნის ფოთოლი და 1 მუჭა ბაჰარის წიწაკა დაუმატეთ. წყალი დაასხით და მსუბუქად დაამარილეთ.
- 15-17 წუთით თავდახურულ ქვაბში თუშეთ. ესეც ასე, ღორის კატლეტები მზადაა. გემრიელად მიირთვით!
ამ რეცეპტით წარმოუდგენლად გემრიელ კატლეტებს მიიღებთ. სიტყვაზე, კარტოფილი შეგიძლიათ არ გაატაროთ, არამედ კორეულად გახეხოთ. ასე უფრო გემრიელია. კატლეტების ნაწილი შეგიძლიათ გაყინოთ. დაგეხმარებათ, როცა დრო არ გაქვთ და ოჯახისთვის ვახშმის სწრაფად მომზადება გჭირდებათ.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს