ყველას შეუძლია შინაურული ნატურალური მაიონეზის მომზადება ისწავლოს. სოუსს ძვირიანი ან იშვიათი კომპონენტები არ სჭირდება, რაც პროცესს ამარტივებს. მაიონეზი რამდენიმე წუთში მზადდება, ხოლო ინგრედიენტებს, სავარაუდოდ, მაცივარში იპოვით.
შინაურული ნატურალური მაიონეზი
თუ მაიონეზი გინდათ, მაგრამ სახლში არ გაქვთ ან ძალიან მალე დამთავრდა, თავად გააკეთეთ. თუ ასეთ სოუსს ზოგიერთ სანელებელს დაუმატებთ, მაღაზიაში ნაყიდ „პროვანსალს“ არაფრით ჩამოუვარდება. ახლა ნატურალური პროდუქტის მირთმევა ძალიან მნიშვნელოვანია. Vivien გემრიელი შინაურული ნატურალური მაიონეზის მომზადებას გირჩევთ.რეცეპტი შეიცავს ყველა ღირებულ რჩევას მათთვის, ვინც მაიონეზს პირველად ამზადებს, მაგრამ საკმაოდ მარტივია. არ ინერვიულოთ, რომ სოუსი არ გამოვა ან უგემური იქნება. მოთმინება და კარგი განწყობა მოიკრიფეთ, რომ ყველაფერი აუცილებლად გამოგივიდეთ. მით უფრო, ყოველთვის კარგი განწყობით უნდა მოამზადოთ.
ინგრედიენტები:
- 280 მლ რაფინირებული ზეთი
- 1 ჩ/კ შაქარი
- 1 კვერცხი
- 0,5 ჩ/კ მარილი
- 0,5 ჩ/კ მდოგვი
- 1 ს/კ ძმარი (9%)
მომზადების წესი:
- მაიონეზის მოსამზადებლად ხელის ბლენდერი დაგჭირდებათ. მისი დახმარებით ინგრედიენტებს სწრაფად და მარტივად სოუსად აქცევთ. ბლენდერი მოამზადეთ. კვერცხს 30 წამით ცხელი წყალი დაასხით და გაგრილებას დაელოდეთ.
- ახლა ყველა კომპონენტი ბლენდერის ჭიქაში მოათავსეთ და ათქვეფა დაიწყეთ. გაითვალისწინეთ, რომ კვერცხის გულის ათქვეფით უნდა დაიწყოთ. ბლენდერის დანა დაფარეთ და მოწყობილობა ჩართეთ.
- ძმრის ნაცვლად შეგიძლიათ ლიმონის წვენი ან ვაშლის ძმარი გამოიყენოთ. ინგრედიენტების რაოდენობა სტუმრების რაოდენობის ან მაგიდაზე კერძების მიხედვით შეგიძლიათ გაზარდოთ.
- მაიონეზი მანამ ათქვიფეთ, სანამ ერთგვაროვან და მკვრივ მასას მიიღებთ. ამაზე 1–2 წუთი დაგჭირდებათ. მზაობა კოვზით შეამოწმეთ. თუ სოუსი თანაბარია და არ ვარდება, სწორი კონსისტენცია მიიღეთ.
- მომავალ მაიონეზს მხოლოდ რაფინირებული ზეთი დაუმატეთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში შეიძლება მომწარო გემო ჰქონდეს. თუ არა უბრალოდ მაიონეზის, არამედ მის ბაზაზე სოუსის მომზადება გსურთ, მზა მაიონეზს დაქუცმაცებული ნიორი ან ახალი არომატული ბალახები დაუმატეთ.
შინაურული ნატურალური მაიონეზი მთელი ოჯახისთვის
მაღაზიაში ნაყიდი მაიონეზი გემრიელია, მაგრამ დანამდვილებით ვერ ვიტყვით ახალი კვერცხი და გაფილტრული ზეთი დაუმატეს თუ არა. სამაგიეროდ, შეიძლება ეჭვი გქონდეთ, რომ პატარა შეფუთვაში მთელი ნაკრები სხვადასხვა არომატიზატორი, სტაბილიზატორი, საღებავი, გემოს გამაძლიერებელი დაუმატეს. დაფიქრდით, სჭირდება თქვენს კუჭს ასეთი სიამოვნება? სხვა საქმეა, როცა კერძს თავად ამზადებთ. არა მხოლოდ მომზადება, არამედ ექსპერიმენტები შეგიძლიათ სცადოთ. მაგალითად, მზესუმზირას ზეთის ნაცვლად ზეითუნის ზეთი გამოიყენეთ, ხოლო ქათმის კვერცხის ნაცვლად მწყრის კვერცხი. იქნებ ასეთი მაიონეზის გემო უფრო მოგეწონოთ. სხვადასხვა ვარიანტები თამამად სცადეთ.