Vivien გიამბობთ, როგორ გამოიყენოთ უმი მზესუმზირას თესლი ონკოლოგიურ დაავადებებთან საბრძოლველად და მთელი ორგანიზმის გასაწმენდად ერთ–ერთი მკითხველის პირადი გამოცდილების საფუძველზე.
„40 წლის ვიყავი, როცა დიაგნოზი დამისვეს – თორმეტგოჯა ნაწლავის მე-3 სტადიის სიმსივნე. სიკვდილისთვის ვემზადებოდი, მაგრამ ერთმა მოხუცმა ბაბუამ გადამარჩინა და ახლა არც ერთი დაავადება არ მეკარება. ჩემი ოჯახიც გავნკურნე. დეიდასაც სიმსივნე ჰქონდა. რეცეპტის მოსამზადებლად 5 ს/კ უმი მზესუმზირას თესლი (არც ისე ძალიან მაღალი ხარისხის, საშუალო ხარისხის თესლი. არც ძალიან დიდი, არც ძლიერ ბრტყელი ან სქელი) აიღეთ და ქილაში ჩაყარეთ. წყალი დაასხით ისე, რომ თესლები დაფაროს. ქილას თავზე დაახურეთ და საწოლის ქვეშ შეინახეთ. ერთ დღეში წყალი გადაასხით, ქილას კვლავ დაახურეთ. კიდევ ერთ დღეში გაღვივებული თესლები მიწაში ჩარგეთ, უბრალოდ მიწაში ჩაარჭეთ. ასე 5 დღეში გაღვივდება. 5 დღის შემდეგ ფესვებამდე გადაჭერით. ის, რაც მიწაში დარჩება, მასშივე ფრთხილად აურიეთ. გადაჭრილი ყლორტები უმად მიირთვით ცალკე ან დანამატის სახით, მაგალითად, ფაფაში ან სალათაში. დღიური ნორმა: 50 აღმონაცენი (იგულისხმება, რომ თითოეული სუფრის კოვზი 10 თესლია). ყოველდღე ასე გააკეთეთ. თესლებისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ პლასტმასის კონტეინერები, მიწა წელიწადში ორჯერ გამოცვალეთ. ეს საინტერესო პროცესია, თესლს საკუთარი ხელით თესავთ და უყურებთ, როგორ იზრდება.”
გაღვივებული მზესუმზირას თესლი ორგანიზმში ქოლესტერინის ცვლას არეგულირებს, განსაკუთრებით ღირებულია მათთვის, ვისაც ქოლესტერიის ჭარბ რაოდენობასთან დაკავშირებული დაავადებები აწუხებს. გარდა ამისა, კუჭ–ნაწლავის ტრაქტის, დისბაქტერიოზის პროფილაქტიკისთვის და სამკურნალოდ ღირებულია. იმუნურ და ნერვულ სისტემებს აძლიერებს. ტვინზე დადებით გავლენას ახდენს, მეხსიერებას აუმჯობესებს და დაბერების პროცესებს ანელებს.