როცა ტკბილეული მენატრება, ბანანით და გოგრით ღრუბელივით ნაზ და ტკბილ დესერტს ვაცხობ

712

გოგრა – ბოსტნეული, რომელიც გემოების მრავალმხრივობით გვაოცებს. გამომცხვარი ნაწარმი გოგრით სასიამოვნო მოწითალო ფერს და ნაზ ტექსტურას ფლობს. Vivien გიამბობთ, როგორ გამოაცხოთ გოგრის პეროგი ხაჭოთი ღუმელში. თუ ღრუბელივით უწონო ჩიზქეიქი გიყვართ, რეცეპტი ნამდვილად მოგეწონებათ.

გოგრის პეროგი ხაჭოთი

ხშირად მოდური სახელი „ჩიზქეიქი“ უგემოვნო მასას ოდნავ ალამაზებს. შეფმზარეული იშვიათად ახერხებს ისეთი გემრიელი დესერტის გაკეთებას, როგორიც ჩიზქეიქი ერთი შეხედვით არის. ჩიზქეიქი გემრიელი და სასარგებლო დესერტია, რომელიც ცილებით მდიდარია და სხეულის ფორმებს ზიანს არ აყენებს. სწორი კვების მომხრეები მრავალფეროვან კერძებს მიირთმევენ და ცდილობენ, რომ კერძი არა მხოლოდ სასარგებლო, არამედ გემრიელი იყოს. პეროგი გოგრით და ხაჭოთი ერთ–ერთი ასეთი დესერტია.გოგრის პეროგი არა უფერული, არამედ რბილი და გემრიელი რომ გამოვიდეს, ხაჭოს შერჩევას ყურადღება მიაქციეთ. საცხობად 9% ცხიმიანობის ხაჭო გჭირდებათ, რომელიც ერთგვაროვანი სტრუქტურის მისაღებად კარგად უნდა დააბლენდეროთ. მის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნაღების კრემ–ყველი, რომელიც გოგრის ჩიზქეიქის თითოეულ ნაჭერს დღესასწაულად აქცევს.

ცომის ინგრედიენტები:

  • 100 გრ ბრინჯის ფქვილი
  • 80 გრ ქოქოსის ფანტელები
  • 100 გრ არაჟანი
  • 1 კვერცხი
  • 5 გრ გამაფხვიერებელი
  • 1 მწიკვი მარილი

შიგთავსის ინგრედიენტები:

  • 250 გრ გოგრა
  • 1 ბანანი
  • 2 კვერცხი
  • 100 გრ შაქარი
  • 5 გრ ვანილის შაქარი
  • 250 გრ ნაღების ყველი
  • 1 მწიკვი მარილი

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, გოგრა გაასუფთავეთ და პატარა ნაჭრებად დაჭერით, რომ პეროგის მომზადება დააჩქაროთ. გოგრა ქვაბში გადაიტანეთ და წყალი დაასხით, 15 წუთით გოგრის დარბილებამდე ხარშეთ. ამ დროში პეროგის ცომი მოამზადეთ.
  2. ღრმა თასში გაცრილი ბრინჯის ფქვილი, კვერცხი, არაჟანი, მარილი, გამაფხვიერებელი და ქოქოსის ფანტელები აურიეთ. ბრინჯის ფქვილი ცომს სინაზეს და ზომიერ წვნიანობას მატებს. ბრინჯის ფქვილის ნაცვლად 100 გრ შვრიის ფქვილი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ამისთვის, შვრიის ფანტელები ყავის საფქვავში დაფქვით.
  3. ცომი 18 სმ დიამეტრის ფორმაში გადაიტანეთ. იდეალურია, თუ გასახსნელ საცხობ ფორმას გამოიყენებთ.
  4. მოხარშული გოგრა, 2 კვერცხი, შაქარი და ბანანი აურიეთ. ბანანი სჯობს მწიფე იყოს, ასე შიგთავსი უფრო გემრიელი გამოვა. მწიკვი მარილი, ვანილის შაქარი და ნაღების ყველი ან ცხიმიანი ხაჭო დაუმატეთ. მთელი ნარევი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ. შიგთავსი საკმაოდ თხევადი გამოვა, ასეც უნდა იყოს.
  5.  თხევადი მასა პეროგის ცომს დაასხით.
  6. 160 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 50 წუთით აცხვეთ. შემდეგ გაგრილება აცადეთ. გამოცხობიდან 2 საათში შეგიძლიათ დესერტით დატკბეთ.

100 გრ ასეთი პეროგი მხოლოდ 268 კალორიას შეიცავს. თუ შაქრის ნაცვლად დამატკბობელს გამოიყენებთ, ნაკლებად კალორიული გახდება. მთავარია, რომ მასში შედის ცილები, ცხიმები და ნახშირწყლები. დესერტი ერთ–ერთი ყველაზე სასარგებლო და გემრიელია. უკვე გამოცადეთ არომატული გოგრის და ბანანის კომბინაცია საკონდიტრო ნაწარმში?