Vivien გთავაზობთ ხალხურ რეცეპტებს მხოლოდ ნატურალური პროდუქტებით იმუნიტეტის გასაძლიერებლად. შეისწავლეთ, თქვენთვის შესაფერისი რეცეპტი შეარჩიეთ. სპეციალისტთან კონსულტანცია აუცილებელია. იმუნიტეტი გაზარდეთ, გააძლიერეთ და ჯანმრთელად იყავით!
- 300 გრ გასუფთავებული ნიგოზი, 300 გრ გარგარის ჩირი, 300 გრ ქიშმიში და 3 ლიმონი ცედრით ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ და 1 ს/კ თაფლი დაუმატეთ. დღეში 1 ს/კ (ზრდასრულებმა) და 1 ჩ/კ (ბავშვებმა) მიიღეთ. დილით, უზმოზე ან სადილის წინ, ჭამამდე 1 საათით ადრე მიირთვით. ღამითაც შეგიძლიათ მიიღოთ. მაცივარში შეინახეთ. მე-2 ვარიანტი: თითო ჭიქა ნიგოზი, ქიშმიში და გარგარის ჩირი და 1 ლიმონი (შეგიძლიათ ქერქის გარეშე) აიღეთ. ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ და 1 ჭიქა თაფლი დაუმატეთ, აურიეთ. ზოგი გემოსთვის ლეღვსაც ამატებს.
- 100 გრ გასუფთავებული დაფქული ნიგოზი, 100 გრ გახეხილი ვაშლი, 2 ლიმონის წვენი და 1 ს/კ თაფლი აურიეთ. 1 ს/კ (1 ჩ/კ ბავშვებისთვის) საშუალება დღეში 2-3-ჯერ ჭამის წინ დალიეთ. მაცივარში შეინახეთ.
- ნებისმიერი ახალდაწურული წითელი ფერის წვენი (ჭარხალი, ალუბალი, მაყვალი, მარწყვი, ყურძენი, ბროწეული, მოცვი) ზაფხულში, 3 კვირის განმავლობაში მიიღეთ. პირველ კვირას ნახევარი ჭიქა წვენი დღეში 3-ჯერ, მე-2 კვირას – 2-ჯერ, მე-3 კვირას – დღეში ერთხელ კვებას შორის. 10 დღეში კურსი გაიმეორეთ.
- 1 კგ შავი ცირცელის კენკრა და 1,5 კგ შაქარი აურიეთ. 1 ს/კ საშუალება 3 კვირის განმავლობაში დილა–საღამოს დალიეთ. შეგიძლიათ ნაყენი მოამზადოთ: 1 ს/კ კენკრას 1 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით და თერმოსში 4-5 საათით დააყენეთ. 20 წუთით დაყენების შემდეგ თერმოსს საცობი დაახურეთ.
- 0,5 კგ შტოში დაჭყლიტეთ, 1 ჭიქა ნიგოზი და კუბებად დაჭრილი 2-3 მწვანე ვაშლი ქერქიანად დაუმატეთ. 0,5 ჭიქა წყალი და 0,5 კგ შაქარი დაუმატეთ, სუსტ ცეცხლზე ხარშეთ, სანამ არ ადუღდება, შემდეგ ქილაში გადაიტანეთ. 1 ს/კ საშუალება დილა–საღამოს მიიღეთ, ჩაი დააყოლეთ.
- 2 ს/კ ცირცელის ხმელი კენკრა 2 ჭიქა მდუღარე წყალში 20 წუთით დააყენეთ, გადაწურეთ. 0,5 ჭიქა ნაყენი დღეში 3-4-ჯერ, ჭამამდე დალიეთ. თაფლთან ერთად მიიღეთ, რომ ცირცელის სამკურნალო თვისებები გააძლიეროთ.
- ორგანიზმის დამცავი ძალების გასაძლიერებლად ვიტამინების კომპოტით დალიეთ, დღეში მინიმუმ 0,5 ლ. ბარამბო, პიტნა, წაბლის ყვავილები და თხაწართხალა 5-5 ს/კ აიღეთ, 1 ლ წყალი დაასხით და 2 საათით დააყენეთ. შტოში, შავი მოცხარი, ძახველი, ალუბალი, მარწყვი, ნებისმიერი სხვა ადგილობრივი ხილი (ხმელი ან გაყინული) აიღეთ და 2 ლ წყალში კომპოტი 10 წუთით გააკეთეთ. კომპოტს გაწურული ნახარში დაუმატეთ, ადუღებამდე მიიყვანეთ და თაფლი გემოვნებით დაუმატეთ.
- ძახველის, წითელი მოცვის კენკრა გახეხეთ, თაფლი გემოვნებით დაუმატეთ, კარგად აურიეთ, ცოტა ცხელი წყალი დაუმატეთ, დაელოდეთ, სანამ ნარევი დაყენდება. 1/2 ჭიქა ნარევი დღეში 3-ჯერ სეზონური ავადმყოფობის დროს მიიღეთ.
- ასკილი იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად საუკეთესო დამხმარეა. მისი ნაყოფი ავიტამინოზის დროს ორგანიზმის ვიტამინებით გასამდიდრებლად, ინფექციური დაავადებების პრევენციისთვის, შარდმდენ, ნაღვლმდენ, ანთების საწინააღმდეგო და ჭრილობის შემახორცებელ საშუალებად გამოიყენება. სასმელის რეცეპტი: 8 ს/კ ხმელ ნაყოფს 4 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, 4 ს/კ შაქარი დაუმატეთ და 10 წუთით ადუღეთ. 4 საათით დააყენეთ, შემდეგ გადაწურეთ და ბოთლებში ჩაასხით.
- 2-3 თავი ხახვი წვრილად დაჭერით და 200 გრ შაქარი აურიეთ. 0,5 ლ წყალი დაუმატეთ და სუსტ ცეცხლზე მინმუმ 1,5 საათით ხარშეთ. გრილ მასას 2 ს/კ თაფლი დაუმატეთ. გადაწურეთ და მინის ჭურჭელში გადაიტანეთ. 1 ს/კ საშუალება დღეში 3-5-ჯერ დალიეთ. არა მხოლოდ იმუნიტეტის გასაძლიერებლად, არამედ სურდოს პრევენციისთვის გამოიყენება.
- შემდეგი ნარევი იმუნიტეტს ზრდის და სეზონური ვირუსული დაავადებების პრევენციას ხელს უწყობს: ასკილის ნაყოფი და ძახველი თანაბარი რაოდენობით აიღეთ, პროპორციულად ბარამბო და სალბი დაუმატეთ. 2,5 ს/კ ნარევს 0,5 ლ მდუღარე წყალი დაასხით, თერმოსში 2 საათით დააყენეთ, გააგრილეთ. გამოყენების წინ 2 წვეთი ქაცვის ზეთი დაუმატეთ.
- საშუალო ზომის ნივრის თავისგან მომზადებული 1 ს/კ პროფილაქტიკური ნარევი დღეში ერთხელ, ჭამამდე 30 წუთით ადრე დალიეთ. ნიორი დააქუცმაცეთ, ნახევარი წვრილად დაჭრილი ლიმონი ცედრასთან ერთად დაუმატეთ. 0,5 ლ ცივი ანადუღარი წყალი დაასხით და 4-5 დღე ბნელ ადგილას გააჩერეთ. პროფილაქტიკისთვის გაზაფხულამდე შეგიძლიათ მიიღოთ. ასევე შეგიძლიათ ყოველდღე ან ყოველ მეორე დღეს 1 კბილი ნიორი შეჭამოთ. გარეგანი საშუალება: 2–3 კბილ წვრილად დაჭრილ ნიორს 1 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, 1 საათით დააყენეთ. 4-5 წვეთი ცხვირში ჩაიწვეთეთ, ასევე ყელში გამოივლეთ.
- 1 ს/კ შვიტას 1 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, 30 წუთით დააყენეთ და გადაწურეთ. 1 ს/კ საშუალება დღეში 3-4-ჯერ მიიღეთ.
- ნიგოზი ასკორბინის მჟავის შემცველობით აბსოლუტური ჩემპიონია. მასში 8-ჯერ მეტია, ვიდრე შავ მოცხარში და 50-ჯერ მეტი, ვიდრე ციტრუსში. 2 ს/კ ნიგვზის ფოთლებს 0,5 ლ მდუღარე წყალი დაასხით, 2 საათით წყლის ორთქლზე გააჩერეთ, დღეში ¼ ჭიქა საშუალება დალიეთ. 1 თვის განმავლობაში ყოველდღე 5-6 ბირთვი ნიგოზი შეგიძლიათ მიირთვათ.
- 1 ს/კ თეთრი არყის ფოთლებს კვირტებით 1,5 მდუღარე წყალი დაასხით. 15-20 წუთით დააყენეთ, ¼ ჭიქა ნაყენი დღეში 3-4-ჯერ, ჭამამდე დალიეთ.
- 1 ს/კ სვიის გირჩებს 1 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, 15-20 წუთით დააყენეთ, გადაწურეთ. ¼ ჭიქა სასმელი დღეში 3-4-ჯერ ჭამამდე დალიეთ.
- 1 ჩ/კ ქრისტესისხლას ხმელ ბალახს 1 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, გააგრილეთ. 1/3 ჭიქა თბილი სასმელი დღეში 3–ჯერ დალიეთ.
- ცერეცოს თესლის ჩაი ძალიან სასარგებლოა. ცერეცოს თესლი შეგიძლიათ აფთიაქში შეიძინოთ. გოგრის, ყაბაყის, პატისონის, ცუკინის, ოხრახუშის, ნიახურის და ნებისმიერი მწვანილის რეგულარული მიღება კარგ ეფექტს იძლევა.
- ბარამბო, კატაბალახის ფესვი, სვიის გირჩები, ცაცხვის ყვავილები, თავშავას ბალახი, შავბალახა და ქინძის თესლი თანაბარი პროპორციებით აიღეთ. 1 ს/კ ნარევს 0,5 ლ მდუღარე წყალი დაასხით. ნარევი ღამით გააჩერეთ, დილით მზად იქნება. ნაყენის მოცულობა ერთ დღეზეა გათვლილი, 2-3 მიღებაზე გადაანაწილეთ.
- მწვანე ჩაის დაუმატეთ ასკილი, წითელი ცირცელი, ბარამბო, თხაწართხალა, მარწყვის ფოთლები, კრაზანა, შავი მოცხარის ფოთლები და ვარდის ფურცლები დაუმატეთ. ასეთი ჩაი იმუნიტეტს და მთელ ორგანიზმს გააძლიერებს.
- მეწამული ექინაცეა შეიცავს ბიოაქტიურ ნივთიერებებს, ნახარშის ან ნაყენის სახით გამოიყენება. ნახარშის რეცეპტი: 2 ს/კ ბალახი მინანქრის ქვაბში მოათავსეთ, 200 მლ მდუღარე წყალი დაასხით, თავსახური დაახურეთ. 30 წუთით წყლის აბანოზე ადუღეთ, ხშირად აურიეთ. გააგრილეთ, გადაწურეთ და 200 მლ გრილი ანადუღარი წყალი დაუმატეთ. ნაყენის რეცეპტი: 50 გრ ნედლ მასალას 0,5 ლ არაყი დაასხით, 6 დღე ბნელ გრილ ადგილას დააყენეთ, გადაწურეთ. 20 წვეთი ნაყენი დღეში 3-ჯერ, ჭამამდე 20-30 წუთით ადრე დალიეთ, ცოტა წყალში გააზავეთ. სრული კურსი: 2-3 კვირა. 5-7 დღიანი შესვენების შემდეგ შეგიძლიათ გაიმეოროთ.
- კონიო ლაქებიანი ძლიერ მოქმედი იმუნოსტიმულატორია, რომელიც ორგანიზმის თავდაცვის ძალებს ააქტიურებს. პროფილაქტიკისთვის არ გამოიყენება. დაავადების და დასუსტებული იმუნური სისტემის დროს დაგეხმარებათ. მცენარე მხოლოდ ექიმის დანიშნულებით და მკაცრად დოზირებით მიიღეთ.
- წყლის მარწყვა–ბალახი ძლიერი იმუნოსტიმულატორია. 60 გრ მცენარე 0,5 ლ ჭურჭელში ჩაასხით, არაყი დაასხით, თავსახური დაახურეთ და 7-8 დღე ბნელ ადგილას გააჩერეთ. 1 ს/კ ნაყენი დღეში 3-ჯერ ჭამამდე დალიეთ. პროფილაქტიკისთვის 1 ლ ნაყენი საკმარისია.
- მწყრის კვერცხი იმუნიტეტს კარგად ზრდის. დილით, უზმოზე დალიეთ. დაწყებული 2-დან 7-8 ცალამდე.
- წიწვებიდან შესანიშნავი ვიტამინების ნაყენი და სასმელი მიიღება, რომელიც ორგანიზმზე ზოგად გამაძლიერებელ გავლენას ახდენს. მოსამზადებლად მარტივია. 3-4 ჭიქა წიწვი წვრილად დაჭერით, 4 ჭიქა ცივი წყალი დაასხით, ცოტა ლიმონმჟავა დაუმატეთ და 3 დღე გრილ ადგილას დააყენეთ. გადაწურეთ, ლიმონის წვენი დაუმატეთ, ნახევარი ჭიქა სასმელი დღეში 2-ჯერ დალიეთ.
- ასეთი სასმელი მოამზადეთ: 2 ს/კ წიწვი ცივ წყალში გარეცხეთ, 1 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, 20 წუთით ადუღეთ, 30 წუთით გააჩერეთ და გადაწურეთ. გამოყენების წინ თაფლი და ლიმონის მჟავა გემოვნებით დაუმატეთ და 1 ჭიქა დღეში 2-3-ჯერ დალიეთ.
- ჩვეულებრივი ანისულის ნახარში: 4 გრ ნაყოფს 1 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, 6-7 წუთით ადუღეთ, გადაწურეთ, დღეში 2 ს/კ ნახარში დალიეთ.
- 1 ნაწილ წვრილად დაჭრილ მთის არნიკას ყვავილებს 10 ნაწილი 70%–იანი სპირტი დაასხით, 7 დღე დააყენეთ, გადაწურეთ, 30-40 წვეთი დღეში 3-ჯერ გრიპის პრევენციისთვის, იმუნიტეტის გასაძლიერებლად მიიღეთ. მე–2 ვარიანტი: 1 ჩ/კ ყვავილებს 1 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, 1-2 საათით დააყენეთ, გადაწურეთ. 1 ს/კ ნაყენი დღეში 3-4-ჯერ ჭამის შემდეგ დალიეთ.
- 10 გრ დაქუცმაცებულ გლერძის ხმელ ფესვს 200 მლ მდუღარე წყალი დაასხით, 6-7 წუთით სუსტ ცეცხლზე ადუღეთ, 3 საათით დააყენეთ, გადაწურეთ. მდუღარე წყალი დაუმატეთ ისე, რომ საწყისი მოცულობა მიიღოთ. ¼ ჭიქა სასმელი დღეში 3-ჯერ დალიეთ.
- 4 ჩ/კ არყის ხმელ ფოთლებს 2 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, 2 საათით დააყენეთ, გადაწურეთ. ნახევარი ჭიქა სასმელი დღეში 3-4-ჯერ დალიეთ. მე–2 ვარიანტი: 2 ჩ/კ არყის კვირტებს 2 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, 10-12 წუთით სუსტ ცეცხლზე ხარშეთ, 25 წუთით დააყენეთ, გადაწურეთ. ½ ჭიქა სასმელი დღეში 3-4-ჯერ დალიეთ.
- 2 ჩ/კ დაქუცმაცებულ წყლის სამყურას ფოთლებს 1 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, 20 წუთით დააყენეთ, გადაწურეთ. ¼ ჭიქა ნაყენი ჭამამდე ნახევარი საათით ადრე დალიეთ.
- 10 გრ კრაზანას ბალახს 1 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით და დააყენეთ. 1 ს/კ ნაყენი დღეში 3–4–ჯერ ჭამის შემდეგ დალიეთ. მე–2 ვარიანტი: 15-20 გრ ხმელი ბალახი 200 მლ სპირტში ან არაყში დააყენეთ. 25 წვეთი წყალთან ერთად დღეში 3-ჯერ, ჭამის შემდეგ დალიეთ.
- 2 ჩ/კ ოქროწკეპლას ბალახი 1 ჭიქა მდუღარე წყალში 4 საათით დააყენეთ და გადაწურეთ. ¼ ჭიქა ნაყენი დღეში 4–ჯერ, ჭამამდე დალიეთ.
- 2 ს/კ ჭინჭრის ფოთლებს 0,5 ლ მდუღარე წყალი დაასხით, 2 საათით დააყენეთ, გადაწურეთ. 1/3 ჭიქა სასმელი დღეში 3-ჯერ დალიეთ.
- თევზის ქონი სასარგებლოა. არა მხოლოდ იმუნიტეტს აძლიერებს, არამედ ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლებს არეგულირებს. თევზის ქონი შემოდგომიდან შუა გაზაფხულამდე ყოველდღე (დღეში 1–2 ჩ/კ) მიიღეთ.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს