თრომბის უჩვეულო მიზეზი: ექიმმა ოხრახუშის საფრთხეზე ისაუბრა

987

იმუნულოგ ანდრეი პროდეუსის თქმით, ოხრახუშის მიღება თრომბოზის გაზრდილ რისკთან დაკავშირების გამო შეიძლება სახიფათო იყოს.

ერთ–ერთ ინტერვიუში ექიმმა განაცხადა, რომ ოხრახუში თრომბის განვითარების საფრთხეს ზრდის, რადგან K ვიტამინით მდიდარი წყაროა. მისი გავლენით სისხლის შედედება და თრომბის წარმოქმნა იზრდება.

თუ შესაძლო თრომბოზის გამო რისკის ჯგუფში ხართ, რაციონიდან K ვიტამინის მიღება მკაცრად უნდა აკონტროლოთ, ხაზს უსვამს პროდეუსი.

„100 გრ ოხრახუში K ვიტამინის 20 დღიურ დოზას ერთდროულად შეიცავს. ასევე მდიდანარია ისპანახი და რეჰანი: 7 და 6 დღიური დოზა შესაბამისად“.

ანდრეი პროდეუსი ამატებს, რომ თრომბის განვითარების რისკი ხანდაზმულ ასაკში უფრო მაღალია, ასევე ნაკლებად მოძრავი, მჯდომარე ცხოვრების პირობებში.